Adresse

Bergstien 31 C
3016 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.590.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 64.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 80.427

Totalpris med omkostninger kr 2.670.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 31.05.2020 kl. 15:00
Sluttidspunkt: 31.05.2020 kl. 16:00

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Halvpart av tomannsbolig med tiltalende sveitserstil, beliggende i 2.etg. Har behov for noe oppussing, blant annet badet. Adkomst via sti, opp til boligen fra Bergstien. Det er ikke bilvei helt frem til boligen.

*Tomannsboligen er seksjonert og består av to seksjoner, leiligheten i 1.etg er også til salgs! Ved kjøp av begge enhetene har man et gunstig potensiale for utleie i et attraktivt og sentralt boligområde* Se link:
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=160549753

Planløsninger inneholder følgende:
Egen entré/trappegang, gang, bad, stue, spisestue, kjøkken og soverom.

I tillegg nevnes:
- Kjeller.
- Skjermet terrasseplatting og balkong med flott utsikt og gode solforhold.
- Felles hage.

Areal og byggeår

Primærareal: 76

Bruksrareal: 76

Antall soverom: 1

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 964

Boligtype: Horisontaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1868

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 102
Seksjonsnr: 2
Kommune: Drammen

Beskrivelse
Sjarmerende sveitservilla med idyllisk beliggenhet grensende til skogkanten av Bragernesåsen! Eiendommen består av naturarealer, hage og opparbeidet terrasseplattinger. Her bor man skjermet med nærhet til marka, dog meget sentralt! Attraktiv beliggenhet med gode solforhold og flott utsikt!

Innhold
Sjarmerende leilighet i halvpart av tomannsbolig, beliggende i 2. etg. Bygningen har en tiltalende sveitserstil, samt flott utsikt! Planløsninger inneholder følgende:
Egen entré/trappegang, gang, bad, stue, spisestue, kjøkken og soverom.

I tillegg nevnes:
- Kjeller.
- Skjermet terrasseplatting og balkong med flott utsikt og gode solforhold.
- Felles hage.

Standard:
Her kan man bo tilbaketrukket i skjermede omgivelser, dog svært sentralt med nærhet til sentrum. Eiendommen grenser fint til mot skogkanten av Bragernesåsen. Åspaviljongen kan nærmest kalles nabo.

Boligen har en god standard med pene overflater og delikat kjøkken. Oppholdsrommene har en hyggelig romfølelse med store vindusflater vendt mot Strømsåsen, dette gir gode lysforhold og flott utsikt.

Romstandarden beskrives som følgende:

Romslig stue med store vindusflater, samt utgang til balkong med flott utsikt. Pene overflater med parkett og lyse fargevalg. Det er montert varmepumpe og vedovn med glass-gnistplate.

Påkostet og delikat kjøkkeninnredning med grantitt benkeplate. Praktisk med flere skuffer av profilert og lys utførelse. Integrerte hvitevarer bestående av platetopp, stekeovn, mikro og oppvaskmaskin. Lekker avtrekksvifte som er kledd inn over platetopp. Pent flissatt over kjøkkenbenk med mosaikkutførelse. Spotter i himling. Hyggelige og store vindusflater vendt mot flott utsikt!

Spisestue har også en god takhøyde og gode lysforhold, samt ornament i himling rundt lysekrone. Dette utgjør en meget hyggelig romfølelse. Sjarmerende dobbelt fløydør mellom dørene.

Videre forbindelse til romslig soverom med garderobeløsning. Her er det utgang med bro over til uteområdet bak boligen. Her ifra kan man enkelt ta seg videre til terrasseplattingen med eksklusiv bruksrett.

Enkelt bad med malte fliser. Sanitærutstyr bestående av dusjkabinett, servant med underskap, opplegg til vaskesøyle og klosett.

Parkering:
Gateparkering.

Oppvarming:
Vedovn, varmepumpe og stråleovn på bad. For øvrig elektrisitet.

Beliggenhet:
Eiendommens nærområde er preget av å være bebygget med boliger i klassiske stiller og har fått nasjonal oppmerksomhet for dette.

Husets store vindusflater mot syd og sydvest, særlig i stuen opplever man betydelig innfall av dagslys og en flott utsikt over byen og mot Strømsåsen. Huset ligger høyt og fritt og med gode solforhold.

Umiddelbar nærhet fra eiendommen til Albumstien og videre opp til Åspaviljongen. Kort vei til lysløype, turstien fra sentrum, Hamborgstrømskogen og inn Bragernesåsen. Herfra når man Drammenmarka med nydelige tur- og treningsmuligheter sommer som vinter.

Det er også kort vei blant annet til Spiralen og Landfalltjern. I marka finner man et suverent skiløypenett med bl.a lysløype fra Sykehuset. Landfalltjern er et populært badested for byen. Det er også kort vei til barnehager og skoler.

Kort gange til Drammen sentrum. Her finnes blant annet Bragernes torg, nye Strømsø torg, Elveparken, Union, Papirbredden, kino, Drammen Teater, kjøpesentre, restauranter og uteliv innenfor praktisk avstand.

Busstopp rett ved, der det hyppig går busser til og fra Drammen sentrum. Busskommunikasjon i sentrum mot bl.a andre bydeler, Oslo, Kongsberg og Kristiansand. Togstasjon i sentrum med hyppige avganger innover mot Asker, Sandvika og Oslo. Ca. 36 min. med tog til Oslo, ca. 15 min. med tog til Asker og ca. 40 minutter med tog til Kongsberg. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon til Oslo Lufthavn.

For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no, www.timekspressen.no, www.nsb.no og www.flytoget.no.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Skjermet beliggenhet med nærhet til marka, da eiendommen grenser fint til mot Bragernesåsen med naturarealer. Tomten ligger også høyt og fritt, med hyggelige gressarealer i forkant, samt terrasseplattinger. Dette utgjør en meget idyllisk eiendom.

Hver sameier har ideell andel i hele eiendommens uteareal, samt eksklusiv råderett over hver sin platting i uteområdet. Seksjon 2 har eksklusiv råderett over østvendt platting med adkomst via trapp.

Det er ikke bilvei fra Bergstien og opp til selve boligen. Adkomst til boligen via gangsti.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/​eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Opprinnelige plantegninger for seksjonen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Beskrivelse (type bolig)
Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig. Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur i tegel og granitt. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har saltaksform og tekket med metallplater. For øvrig se vedlagt boligrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
- Det må påregnes oppussing av badet da anbefalt brukstid er overskredet.
- Kjeller: Kjelleren er en råkjeller med lav takhøyde. Tegn til utilsiktet fukt ble observert.
- Noe skjevheter i gulv. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den
sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye.
- Luft til luft varmepumpe i stue fra år 2011.
- Varmtvannsbereder fra år 2009 er plassert i kjeller og er på 120 liter.
- Det må beregnes utbedringer/vedlikehold av utvendig panel.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1.etg.: 5 kvm. 2.etg.: 71 kvm.

Bruksareal per etasje: 1.etg.: 5 kvm. 2.etg.: 71 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1.etg.: Entré. 2.etg.: Gang, bad, stue, spisestue, kjøkken og soverom.

Diverse
Boligen er SEFRAK-registrert.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger: Anlegget ble sist kontrollert: ca 2013. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Dato for siste tilsyn: 13.02.2018.
Dato for siste feiing: 02.05.2018.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 022,-

Det er installert felles vannmåler i kjeller.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 8 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på sammenlignbart salgsobjekts utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 668 737,-
Sekundær formuesverdikr 2 407 453,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00406

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Boligrapport, datert 15.10.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 14.11.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 15.11.2019
Energiattest, datert 12.11.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opprinnelige plantegniner
Vedtekter

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 26.06.1987
SNR: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 75 / 165

Best om garasje/parkering - Tinglyst dato 21.05.1970
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsmyndighetene Rettighetshaver ikke registrert 25.10.2018 Arkivref. 18/55431-2 Med flere bestemmelser Rettet etter tingl. §18 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 19.01.2015
Kan bare slettes med samtykke fra eierne i fellesskap Bestemmelse om felles vannverk/ledning GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.