Adresse

Bergstien 31 C
3016 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.460.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 86.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 102.177

Totalpris med omkostninger kr 3.562.177

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 31.05.2020 kl. 15:00
Sluttidspunkt: 31.05.2020 kl. 16:00

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Halvpart av tomannsbolig med tiltalende sveitserstil, beliggende i 1.etg. Har behov for noe oppussing. Adkomst via sti, opp til boligen fra Bergstien. Det er ikke bilvei helt frem til boligen.

*Tomannsboligen er seksjonert og består av to seksjoner, leiligheten i 2.etg er også til salgs! Ved kjøp av begge enhetene har man et gunstig potensiale for utleie i et attraktivt og sentralt område*. Se link:
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=163104007

Planløsninger inneholder følgende: Entré, kjøkken, stue/spisestue, stue/TV-rom, bad og soverom.

I tillegg nevnes:
- Kjeller.
- Terrasse og terrasseplatting med flott utsikt og gode solforhold.
- Felles hage.
- Enkeltgarasje.

Areal og byggeår

Primærareal: 86

Bruksrareal: 86

Antall soverom: 1

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 964

Boligtype: Horisontaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1868

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 102
Seksjonsnr: 1
Kommune: Drammen

Beskrivelse
Sjarmerende sveitservilla med idyllisk beliggenhet grensende til skogkanten av Bragernesåsen! Eiendommen består av naturarealer, hage og opparbeidet terrasseplattinger. Her bor man skjermet med nærhet til marka, dog meget sentralt! Attraktiv beliggenhet med gode solforhold og pen utsikt.

Innhold
Sjarmerende leilighet i halvpart av tomannsbolig, beliggende i 1.etg. Bygningen har en tiltalende sveitserstil, samt flott utsikt! Planløsninger inneholder følgende:
Entré, kjøkken, stue/spisestue, stue/TV-rom, bad og soverom.

I tillegg nevnes:
- Kjeller.
- Terrasse med adkomst fra spisestuen.
- Terrasseplatting med flott utsikt og gode solforhold.
- Felles hage.
- Enkeltgarasje.

Standard:
Her kan man bo tilbaketrukket i skjermede omgivelser, dog svært sentralt med nærhet til sentrum. Eiendommen grenser fint til mot skogkanten av Bragernesåsen. Åspaviljongen kan nærmest kalles nabo.

Boligen har en god standard som nylig er oppusset med blant annet nytt bad og kjøkken. Oppholdsrommene har en hyggelig romfølelse med store vindusflater vendt mot Strømsåsen, dette gir gode lysforhold og flott utsikt.

Romstandarden beskrives som følgende:

Pent og moderne kjøkken fra Ikea med hvite og slette fronter, pusset opp i 2017. Integrerte hvitevarer som keramisk koketopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Vannrør i rør i rør system fra år 2017. Waterguard.

Lekkert flislagt bad med gulvvarme, pusset opp i 2017. Sanitærutstyr bestående av dusjhjørne tilkoblet regn og hånddusj, servant med underskap, vegghengt klosett, opplegg for vaskesøyle. Lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant. Mekanisk avtrekksvifte i vegg. Innfelte downlights i himling. Vinduet er vendt mot usjenert areal.

Spisestue med eksklusiv 1-stavs parkett, nylig oppusset. Meget gode lysforhold via store vindusflater vendt mot flott utsikt. Utgang til terrasse med videre forbindelse med trapp til hagen.

Boligen har en hyggelig planløsning med separat TV-stue. Her også er det store vindusflater mot byen.

Soverommet er tilknyttet walkin-in garderobe/bod.

Parkering:
I medfølgende garasjeplass. For øvrig gateparkering.

Oppvarming:
Vedovn og gulvvarme. For øvrig elektrisitet.

Beliggenhet:
Eiendommens nærområde er preget av å være bebygget med boliger i klassiske stiller og har fått nasjonal oppmerksomhet for dette.

Husets store vindusflater mot syd og sydvest, særlig i stuen opplever man betydelig innfall av dagslys og en flott utsikt over byen og mot Strømsåsen. Huset ligger høyt og fritt og med gode solforhold.

Umiddelbar nærhet fra eiendommen til Albumstien og videre opp til Åspaviljongen. Kort vei til lysløype, turstien fra sentrum, Hamborgstrømskogen og inn Bragernesåsen. Herfra når man Drammenmarka med nydelige tur- og treningsmuligheter sommer som vinter.

Det er også kort vei blant annet til Spiralen og Landfalltjern. I marka finner man et suverent skiløypenett med bl.a lysløype fra Sykehuset. Landfalltjern er et populært badested for byen. Det er også kort vei til barnehager og skoler.

Kort gange til Drammen sentrum. Her finnes blant annet Bragernes torg, nye Strømsø torg, Elveparken, Union, Papirbredden, kino, Drammen Teater, kjøpesentre, restauranter og uteliv innenfor praktisk avstand.

Busstopp rett ved, der det hyppig går busser til og fra Drammen sentrum. Busskommunikasjon i sentrum mot bl.a andre bydeler, Oslo, Kongsberg og Kristiansand. Togstasjon i sentrum med hyppige avganger innover mot Asker, Sandvika og Oslo. Ca. 36 min. med tog til Oslo, ca. 15 min. med tog til Asker og ca. 40 minutter med tog til Kongsberg. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon til Oslo Lufthavn.

For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no, www.timekspressen.no, www.nsb.no og www.flytoget.no.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Skjermet beliggenhet med nærhet til marka, da eiendommen grenser fint til mot Bragernesåsen med naturarealer. Tomten ligger også høyt og fritt, med hyggelige gressarealer i forkant, samt terrasseplattinger. Dette utgjør en meget idyllisk eiendom.

Hver sameier har ideell andel i hele eiendommens uteareal, samt eksklusiv råderett over hver sin platting i uteområdet. Seksjon 1 har eksklusiv råderett over platting på venstre side med adkomst via plen. (Terrasseplattingen med Pavilijong). Det er ikke bilvei fra Bergstien og opp til selve boligen. Adkomst til boligen via gangsti.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/​eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Megler har ikke lykkes med å innhente opprinnelige plantegninger for seksjonen. Det tas forbehold om endringer fra dagens rominndeling til opprinnelig godkjente tegninger.

Beskrivelse (type bolig)
Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig. Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur i tegel og granitt. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Yttertaket har saltaksform og tekket med metallplater. For øvrig se vedlagt boligrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold fra boligrapporten ved eiendommen:
- Høst 2017: nytt bad‐nytt rørsystem, nytt toalettanløp, ny varmtvannstank, ny utvendig kran.
- Kjeller er ikke måleverdig areal blant annet lav takhøyde og er derfor ikke medregnet i arealoppsettet. Det er påvist fuktighet i kjeller. TG2.
- Deler av brannmur i spisestue er kledd inn med brennbart materiale. Selger opplyser at det er satt inn stålrør.
- Noe skjevheter ved etasjeskiller. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye.
- Utbedringer av utvendig fasade bør påregnes.
- Nymontert badevindu mangler utvendig belistning samt tilfredstillende vannbrett.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 86

Bruksareal per etasje: 86

lnngår i p-romsareal: Entré, bad, stue, spisestue, kjøkken og soverom.

Diverse
Boligen er SEFRAK-registrert.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger: Anlegget ble sist kontrollert: 02.2014. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Dato for siste tilsyn: 13.02.2018.
Dato for siste feiing: 02.05.2018.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 932,-

Det er installert felles vannmåler, plassert i kjeller tilhørende seksjon 2.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 13 000
Forbruk av andre varmekilder kr 2 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 706 258,-
Sekundær formuesverdikr 2 542 529,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00404

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Boligrapport, datert 16.10.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 10.10.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 09.10.2019
Energiattest
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Vedtekter

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 26.06.1987
SNR: 1 Formål: Bolig Sameiebrøk: 90 / 165

Best om garasje/parkering, veirett, vann/kloakk, forkjøpsrett - Tinglyst dato 21.05.1970
Bergstien 31 skal ha veirett over Berstien 31 B i 2 meters bredde, men må selv bekoste og vedlikeholde veien. Der hvor det er felles vei med Bergstien 31 B er det felles vedlikehold med denne eiendom, også over Bergstien 31 A. Bergstien 31 B skal ha stedvarig rett til den venstre garasjen som står på Bergstien 31´s grunn uten vederlag. Skulle garasjen brenne eller bli rasert, skal Bergstien 31 B ha rett til å oppføre ny garasje for seg på den del av tomten hvor den nåværende garasjen står, eller rett til oppstillingsplass for en bil. For Bergstien 31 og 31 B er det delvis felles kloakk- og vannledninger med felles vedlikehold av fellesledningene. Eiere av Bergstien 31 har forkjøpsrett til Bergstien 31 B. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsmyndighetene. Gjelder denne registerenheten med flere

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 19.01.2015
Kan bare slettes med samtykke fra eierne i fellesskap. Bestemmelse om felles vannverk/ledning. Gjelder denne registerenheten med flereAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.