Adresse

Hauges gate 36 A
3019 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.390.000

Andel fellesgjeld: 18.270

Totalpris: 5.408.270 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.599

Felleskost inkluderer:

Vann og avløp, renovasjon, felles strøm. bygningsforsikring, kabel-TV og vaktmestertjenester.

Omkostninger


Dokumentavgift: 130.450 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 141.604

Totalpris med omkostninger kr 5.531.604

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Sentralt på Bragernes ligger denne store og delikate leiligheten i et attraktivt boligsameie - rolig og tilbaketrukket beliggenhet i et veletablert boligområde ved Det Engelske Kvartal.

Her bor man med gangsavstand til det meste og med garasjeplass i garasjekjeller. Dette er også et av de få sameiene sentralt i byen som har gjesteparkering både i garasjen og på egen grunn.

Leiligheten ligger i riktig etasje, har en tiltalende stil og fremstår i det hele som velholdt. Med spennende arkitektur og godt utnyttet planløsning er det en leilighet som bør være enkel å innrede med stor stue i flere soner.

Boligen inneholder: entré/hall, stor vinkelstue med spisestue med utgang til balkong, bad/wc, 2 soverom og romslig kjøkken.

Sportsbod og garasjeplass medfølger også

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 101

Bruksrareal: 101

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 1980

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1988

Energimerking: E Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Kabel-TV
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 511
Seksjonsnr: 2
Kommune: Drammen

Innhold
Stor og lekker 3-roms eierleilighet med meget sentral beliggenhet på Bragernes. Leiligheten har en god størrelse og velfungerende planløsning med spennende og fin arkitektur. Tiltalende stil og gode løsninger. Hyggelig med peisovn i stuen og vestvendt balkong.

Leiligheten er stor og ligger tilbaketrukket og rolig til i 2. etg. bestående av følgende rom:

Gang/hall med garderober.

Stor og tiltalende stue/spisestue med eksklusiv peisovn og utgang til balkong.

Stort og pent kjøkken med hyggelig spiseplass.

2 romslige soverom hvorav begge har garderober.

Stort og pent flislagt bad med varmekabler i gulv.

1 lukket bod i felles bodrom og 1 garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Standard:
Leiligheten har en god standard i lys stil og med eikeparkett på de fleste gulv.

Romstandarden beskrives slik:

Entré: Romslig entre med 2 skyvedørsgardsrobe.

Baderom: Funksjonelt og stort bad med praktisk løsning der man skjuler vaskemaskin og tørketrommel i egen nisje. Badet har god skap-plass og det er også fukt-sikker løsning med dusjkabinett. Innredningen har 2 servanter og speil med spotter i overkant. Toalett. Badet er flislagt med mosaikkfliser på gulv som også har varmekabler.

Hovedsoverom: Stort rom med både garderobeskap og skyvedørsgarderobe. Rommet er også utstyrt med lerret, projektor samt fronthøyttalere.

Soverom nr. 2: Godt rom med skyvedørsgarderobe.

Kjøkken: Lys kjøkkeninnredning med eksklusiv og sort marmorfliser over benk. Kjøkkenet har en hyggelig spiseplass og har ellers godt med skapplass. Tiltalende stil med spotter under overskap samt over vinduskarm ved spiseplass. Det medfølger følgende hvitevarer: Integrert stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, mikro-ovn og et stort side-by-side kjøle- og fryseskap med vann- og isdispenser.

Stue: Stor og luftig stue som er enkel å innrede med godt dagslys fra mange vinduer. Direkte utgang til vestvendt balkong som også er overbygget. Hyggelig og moderne vedovn bekledd med varmeeffektiv kleberstein og med glass på 3 sider. Stuen har også karnapper som gir leiligheten en spennende romløsning. Pene panelovner med glassfronter fra NOBO.

Fiber-tilknytning via Altibox. Balansert ventilasjonssystem er også på plass. Innvendige persienner i stuevinduer samt på et soverom.

Her kan man flytte rett inn.

Parkering:
Fast garasjeplass i felles garasjekjeller, samt gjesteparkering både utendørs og i garasjekjeller.

Oppvarming:
Elektriske varmekabler på bad og moderne panelovner for øvrig. Vedfyring i peisovn med vindu og kleberstein.

Beliggenhet:
Denne leiligheten ligger tilbaketrukket og attraktivt til i Parkalléen. Leiligheten har også en vestvendt balkong. Sameiet ligger for øvrig svært sentralt til på Bragernes.

Her finner du det store og velkjente Bragernes torg, byens kinosenter, mangfoldige spisesteder, barer, teater, yrende handelsliv og en rekke andre servicetilbud i umiddelbar gangavstand.

Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine og ulike turmuligheter til alle årstider.

Kjøpesenteret Torget Vest ligger rett ved og her finner du blant annet dagligvarebutikker, apotek og kafé.

Rett over elven ligger Drammensbiblioteket, Høyskolesenteret i Kunnskapsparken, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen.

Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon. Blant annet Timekspressen - Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden.

Drammen jernbanestasjon ligger også innen gangavstand, rett på andre siden av bybroen på Strømsø. Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Sameiets eiendom er i hovedsak bebygget, men det er et fint og hellebelagt atrium med fine oppholds-soner for beboerne. Det er også noe grøntareal med plen, busker og blomster.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er ikke beliggende i et regulert område. Den er avsatt i kommuneplan av 05.10.2015 til
boligbebyggelse. Det er Sentrumsplanen som gjelder for eiendommen. Formål: Bolig.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for bygningen.

Beskrivelse (type bolig)
Eierleilighet/​​​Eierseksjon:

Når du kjøper en eierseksjon/​​​-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag ved takstrapporten: Boligen har gjennomgående normal/ god standard, og den er normalt godt vedlikeholdt.
Vanlig brukslitasje må påregnes. Aldrende bad bør vurderes rehabilitert. Normalt god tilstand på synlige overflater terrasse. Alder /alderslitasje gir TG 2. Noen av de underliggende flisene på terrassen er frostskadet iflg. eier.

Det nevnes at stekeovn og oppvaskmaskin går på samme kurs og således ikke bør benyttes samtidig.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 101

Bruksareal per etasje: 101

lnngår i p-romsareal: Entré/gang, 2 soverom, spisestue, stue, kjøkken og bad.

Diverse
Vi har mottatt følgende opplysninger fra selger/Glitre:
Anlegget ble sist kontrollert: 2014. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer. iht. tilsynsrapport datert 05.05.2017.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert en felles vannmåler for sameiet.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 17 300
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 315 000,- pr. 20.09.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 18 270,- pr. 20.09.2019

Andel formue
kr 6 670,- pr. 20.02.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 858 405,-
Sekundær formuesverdikr 3 090 258,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00382

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 22.10.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 24.09.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 19.09.2019
Energiattest, datert 24.09.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra sameiet, datert 20.09.2018, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Årsregnskap og budsjett
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.