Adresse

Svelvikveien 834
3060 SVELVIK

Prisinformasjon

Prisantydning: 7.000.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 175.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-


Sum øvrige omkostninger kr 176.377

Totalpris med omkostninger kr 7.176.377

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for
kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 26.05.2020 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 26.05.2020 kl. 18:00

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette er en stor boligeiendom med 4 romslige leiligheter . Den ligger flott til på Tangen/Nesbygda, som ligger mellom Svelvik og Drammen.

Det er kort vei til flere badeplasser og båthavner, hvor den nærmeste badeplassen ligger rett på andre siden av gaten ned for eiendommen. Flotte turområder i skogen rett i bakkant av eiendommen.

Eiendommen ligger ca. 15 minutters kjøring fra Drammen sentrum, og ca. 45 minutters kjøring fra Oslo sentrum. For restauranter, handling etc. er det ca. 10 minutters kjøring til Svelvik.

Vi ønsker å trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Er du i risikogruppen eller faller innenfor Helsedirektoratets krav om karantene? Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig.

Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. Ta gjerne kontakt med megler.

Areal og byggeår

Primærareal: 419

Bruksrareal: 618

Antall soverom: 9

Tomtestørrelse: 1245

Boligtype: Annet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1961

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 334
Bruksnr: 85
Kommune: Drammen

Innhold
Leilighet 1 - 1.etasje til venstre, 114 kvm p-rom: Stue med åpen løsning mot kjøkkenet og utgang til terrasse, 2 soverom, bad, hall/​​​​gang, vaskerom, wc.

Leilighet 2 - 1.etasje til høyre, 110 kvm p-rom: Stue, kjøkken og utgang til terrasse, 2 soverom, bad, hall/​​​​gang, vaskerom, wc.

Boder og to garasjer samt boder i liten kjeller.

Leilighet 3 - 2.etasje. 170 kvm p-rom:
Stue, kjøkken, 3 soverom, bad m/​​​​wc, vaskerom m/​​​​
wc, hall, gang m/​​​​trapp. Trapperom til kjeller. Store terrasser på hver side av leiligheten

Leilighet 4 - 3.etasje 96 kvm p-rom:
Stue, kjøkken, 2 soverom, bad m/​​​​wc, hall/​​​​gang. Boder.

Standard:
Gulv: Baderom har flislagte gulv med unntak av leilighet 4 som har vinylbelegg. Leilighet 1 har parkett i stue og kjøkken. For øvrig er gulv vesentlig belagt med laminat eller vinylbelegg.

Vegger: Baderom har flislagte vegger med unntak av leilighet 4 som har vinyltapet. For øvrig er vegger overflatebehandlet med tapeter og malte flater.

Kjøkken leilighet 1 og 2 : Pen hvit profilert innredning, fliser over benk, ventilator og opplegg til oppvaskmaskin. Åpen løsning mot stuen med god plass til spisebord.

Kjøkken leilighet 3: Pen hvit profilert innredning, fliser over benk, ventilator og opplegg til oppvaskmaskin. Åpen løsning mot stuen med god plass til spisebord.

Kjøkken leilighet 4: Laminert innredning, fliser over benk, ventilator. God plass til spisebord.

Bad leilighet 1: Keramiske fliser på gulv og vegger, varmekabler i gulv. Badekar, dusjhjørne og servant nedfelt i innredning.

Bad leilighet 2: Keramiske fliser på gulv og vegger, varmekabler i gulv. Toalett, dusjhjørne og servant nedfelt i innredning.

Bad/​​​​WC leilighet 3: Keramiske fliser på gulv og vegger, varmekabler i gulv. Boblekar med dusj toalett og servant nedfelt i innredning.

Bad/​​​​WC leilighet 4: Vinylbelegg på gulv og fliser og vinyltapet på vegger. Badekar med dusj, servant i innredning og toalett.

Generelt:

Eiendommen ble opprinnelig bygget som en kombinert eiendom med butikk i 1. etasje og bolig i 2 etasje. Butikken ble nedlagt i 2004 og 1.etasje ble deretter ombygget til 2 leiligheter og fremstår pene og i god stand.
3 etasje ble i følge fremlagt tegning bygget om til leilighet i 1976. Denne bør oppgraderes vesentlig.

TV/​​​​data leveres fra Altibox

Oppvarming:
Eldre sentralfyr basert på oljedrift. Det er nå ikke lenger tillatt å benytte fossilt brennstoff i slike anlegg. Må evt om mulig konverteres til bruk basert på biodrivstoff. Dette blir kjøpers ansvar. Varmekabler på baderomsgulv med unntak av leilighet 4. Det er også varmekabler i stue og entre i leilighet 1 og 2 samt i kjøkken leilighet 1. Det er ikke oppvarming i alle rom.

Beliggenhet:
Dette er en stor boligeiendom med 4 romslige leiligheter . Den ligger flott til på Tangen i Nesbygda som ligger mellom Svelvik og Drammen.

Det er kort vei til flere badeplasser og båthavner, hvor den nærmeste badeplassen ligger rett på andre siden av gaten ned for eiendommen. Flotte turområder i skogen rett i bakkant av eiendommen.

Eiendommen ligger ca. 15 minutters kjøring fra Drammen sentrum, og ca. 45 minutters kjøring fra Oslo sentrum. For restauranter, handling etc. er det ca.10 minutters kjøring til Svelvik.

Svelvik:
Svelvik fremstår som en liten "sørlandsby" med alle nødvendige servicetilbud. Sentrum er et hyggelig lite tettsted med trange gater og små butikker og spisesteder. Lang kystlinje i Svelvik og Drammen med båt- og badeliv om sommeren. Gode fiskemuligheter.

Ca. 25 minutters kjøring til Drammen og ca. 50 minutters kjøring til Oslo. Gangavstand til bussholdeplass, samt gode bussforbindelser fra Svelvik sentrum til Drammen.

Svelvik har et rikt fritidstilbud med
bl.a fotball, tennis, håndball, turn, seilforening samt flere andre tilbud. Kort vei til marka med
flotte turmuligheter sommer som vinter. Fergeforbindelse Svelvik-Hurumlandet, som gir kort vei til Holmsbu og Rødtangen.

Se flott film om Svelvik her:
https:/​​​​​/​​​​​www.youtube.com/​​​​​watch?v=dD7zSLFqOhM&feature=youtu.be

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er anlagt med asfaltert gårdsplass, noe plen og beplantninger. Iht informasjon fra kommunen kan noe grenser være unøyaktige. Se vedlagt situasjonskart.

Adgang til utleie
Eiendommen er registrert med 4 leiligheter

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det er foretatt radonmåling i 2006 som viste 135 bq. I ettertid er radonpumper reparert/​montert ny. Kjøper står selv ansvarlig for evt tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Næringsbebyggelse - nåværende. En liten del av
tomta mot nordvest inngår med formål boligbebyggelse - nåværende

Gjeldende regulering:
Forretning/ kontorer, kjøreveg, gangveg.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra omgjøring av 1. etasje til bolig i 2005.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver bl.a.:
Flermannsbolig opprinnelig bygget som en kombinert butikk og bolig i 1961.
3 etasje ble i følge fremlagt tegning bygget om til leilighet i 1976.
Butikken ble i 2004 nedlagt og det ble innredet 2 leiligheter i de tidligere butikklokalene.
Panelet utvendig er dels fra opprinnelig byggeår og deler ar fornyet, se kommentarer
til lokale råteskader og manglende vannbrett under noen vinduer.
Vinduene er skiftet og store deler av vinduene er fra 2004, se kommentar.
Taket er tekket med pappshingel og terrassene/​​​​flate takene er tekket med folie/​​​​duk.
Huset har den opprinnelige dreneringen fra byggeår, se kommentarer.
Innvendig er stor variasjon på standarden, leilighetene i 1 etasje er fra 2004 og ene
leiligheten er nylig pusset opp etter en vannlekkasje fra terrassen over.
Leiligheten i 3 etasje er meget slitt og en total oppgradering må vurderes.
Det er etablert 2 radonbrønner med vifter for senking av radonnivået i huset.
Den nordre radonpumpen ble skiftet ut i 2017, mens den søndre ble opplyst være reparert i 2018. Det har vært et problem knyttet til rotter og mus og det har vært etablert avtale med skadedyrfirma som nå er avviklet da det det ikke har vært problemer siste tiden.
Huset er bygget etter tidligere forskrifter når det gjelder krav til brannsikring mellom leiligheter og mellom leiligheter og rømningsveier. Dette gjelder også krav til lyd mellom leilighetene.

Følgende pkt er gitt tilstandsgrad 3 i tilstandsrapporten:
Krypkjeller, tak/​​taktekking, piper, våtrom, kjøkken og overflater generelt i 3 etasje. Vaskerom 2.​etasje
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.
Det er fremlagt godkjente tegninger som viser rominndelingen i leiligheten i 1. etasje og i 3. etasje. Men ikke for 2.etasje (disse er ikke stemplet). Dette blir kjøpers ansvar.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Inngår i p-rom: Leilighet 1 - 1.etasje til venstre: Stue/​​​​kjøkken, 2 soverom, bad, hall/​​​​gang, vaskerom, wc. Leilighet 2 - 1.etasje til høyre: Stue, ​​​kjøkken, 2 soverom, bad, hall/​​​​gang, vaskerom, wc. Leilighet 3 - 2.etasje: Stue, kjøkken, 3 soverom, bad m/​​​​wc, vaskerom m/​​​​wc, hall, gang m/​​​​trapp. Leilighet 4 - 3.etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad m/​​​​wc, hall/​​​​gang. Arealbeskrivelsene er iht. NS 3940 og er hentet fra vedlagte verdi-lånetakst/​​​​tilstandsrapport.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger. Anlegget ble kontrollert i 2019. Alle bemerkninger etter kontrollen er utbedret.


Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport datert 20.08.2018 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Eiendommen har nedgravd oljetank. Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 40 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 60 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 134 046,-
Sekundær formuesverdikr 4 082 566,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00403

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 15.05.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 08.05.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 12.05.2020
Energiattest, datert 09.10.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 20.08.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.