Adresse

Buskerudveien 113
3027 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.750.000

Andel fellesgjeld: 711.304

Totalpris: 3.461.304 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 7.284

Felleskost inkluderer:

TV/internett, kommunale avgifter, renovasjon, bygningsforsikring, snøbrøyting, plenklipp, generell vedlikehold, styrehonorar mm.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 5 750,-


Sum øvrige omkostninger kr 6.814

Totalpris med omkostninger kr 2.756.814

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet på Åssiden med Drammens flotteste naturområder rett utenfor døren. Åssiden er godt kjent for sitt aktive og sentrale bymiljø, med nærhet til det meste byen har å tilby. Fra leiligheten er det kort vei til blant annet matbutikk, bussforbindelse, idrettsanlegg, skole, barnehage og marka med fine tur- og aktivitetsmuligheter.

Leiligheten er plassert i andre etasje, og inneholder:

Entré, gang, bod, 2 soverom, bad, kjøkken, spisestue og stue. Fra stuen er det utgang til idyllisk balkong med førsteklasses utsikt mot elven.

Fra balkongen kikker du ned på den flotte elvepromenaden, med kilometerlange turstier som strekker seg langs elven helt ned til sentrum. Leiligheten er sydvendt, noe som gjør at balkongen bader i sol hele dagen.

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 83

Bruksrareal: 86

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 4443

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1997

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 893
Andelsnummer: 8
Borettslagsnavn: Elveparken borettslag
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten er plassert i andre etasje, og inneholder:

Entré, gang, bod, 2 soverom, bad, kjøkken, spisestue og stue. Fra stuen er det utgang til idyllisk balkong med førsteklasses utsikt mot elven.

I tillegg disponeres utvendig bod.

Standard:
Leiligheten har en praktisk og luftig planløsning med gode lysforhold fra vindusflater. Normal god standard med moderne og tidsriktige farger på overflater.

Høydepunkter:
- Skjermet, hyggelig balkong
- Meget solrikt
- Panoramautsikt i første rekke mot elven
- Umiddelbar nærhet til turmuligheter
- Ny varmtvannstank 2019

Kjøkken:
Velutstyrt og delikat kjøkken med god plass til spisebord i forbindelse med stuen. Innredningen har profilerte fronter, delt inn i under- og overskap. Kjøkkenet har frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin som medfølger i salget. Kjøkkenet har en moderne, åpen løsning mot stuen og spisestue, samt flott utsikt til elven.

Stue/balkong
Lys og romslig stue med god lysinngang fra terrassen. Stuen fremstår som moderne og innbydende, med tidsriktige farger på veggene. Meget god plass til spisebord og salong. Flere vindusflater gir godt med naturlig lys og har nydelig utsyn mot elven.

Fra stuen er det utgang til hyggelig, skjermet balkong med sol hele dagen. Balkongen har god plass til sosiale sammenkomster, sittegruppe og grill og fungerer som en forlengelse av stuen på sommertid.

Bad:
Romslig bad, med delvis hvite fliser på vegg og mørkere på gulv. Badet inneholder servant med under- og overskap, toalett, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin. Nyere toalett, innredning og dusjkabinett. Badet har varmekabler i gulv.

Hovedsoverom & Soverom II:
Begge soverommene er av god størrelse med fine garderobeløsninger. Stor garderobe på hovedsoverom og enkelt skap på soverom II.

Parkering:
Biloppstillingsplass på fellesområde. Selger leier pt. en parkeringsplass i garasjeanlegget.

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm. Varme i badegulv.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet på Åssiden med Drammens flotteste naturområder rett utenfor døra. Åssiden er godt kjent for sitt aktive og sentrale bymiljø, med nærhet til det meste byen har å tilby. Fra leiligheten er det kort vei til blant annet matbutikk, bussforbindelse, idrettsanlegg, skole, barnehage og marka med fine tur- og aktivitetsmuligheter.

Skole:
Åssiden barneskole og Åssiden barnehage ligger i nærområdet. Det er heller ikke lang vei til Kjøsterud ungdomsskole og Åssiden videregående skole. Flere barnehager i kort avstand fra boligen. Ellers er det kun en liten kjøretur ned til Union Brygge med Universitetet i Sørøst-Norge.

Rekreasjon:
Åssiden og Drammen har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Det er kun et kort steinkast ned til elevpromenaden, som har blitt et av Drammens meste populære turområder, enten du vil ha en treningsøkt, eller en rusletur i flotte omgivelser. Fra leiligheten kan du også ta turen gjennom Kjøsterudjuvet, en populær turløype opp til Gamledammen eller videre inn i marka. Landfalltjern er også et fint sted å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola.

Kun noen få minutter med bil eller sykkel til Drammen Skisenter med et flott alpinanlegg. Anlegget har blant annet en fireseters ekspressheis på 1350 meter og 2 skitrekk. Bakken har fire kilometer nedfartsløyper fordelt på 280 meters høydeforskjell. På sommerstid blir området brukt til blant annet downhill for sykkel, klatrepark og zipline. Se: drammen-skisenter.no for mer informasjon.

Videre langs elven ligger Berskaug Idrettsplass med blant annet fotballbaner, skøytebane, tennisanlegg og idrettshall. Berskaughallen har håndballbane, og blant annet innendørs fotball, volleyball, innebandy og badminton. I tillegg er det kampsportrom, dansesal og styrkerom.

Handel:
Nærmeste matbutikk er ikke langt unna, med både Rema 1000 og Meny er i gangavstand fra leiligheten. Ellers er det kort vei til søndagsåpen Kiwi på Landfalløya. Kun en kjøretur til Gulskogen senter og Bragernes, med et stort utvalg av butikker og serveringssteder.

Transport:
Bussholdeplass i gangavstand fra leiligheten, med hyppige avganger inn mot sentrum av Drammen. Timesekspressen stopper ved Rosenkrantzgata, med god forbindelse mot Kongsberg og Oslo. En kort kjøretur til Drammen togstasjon med god forbindelse i området og flytoget til Gardermoen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Området er regulert til boligbebyggelse. Pålsøya Park planlegges bebygget med flere byggetrinn i området.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Ikke siste 12 år.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 6 700
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 23 015 157,- pr. 13.11.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 711 304,- pr. 13.11.2019

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 70 404,- pr. 13.11.2019

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenenes Sikringsordning AS. Dette er en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke
betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 780 270,-
Sekundær formuesverdikr 2 808 972,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00468

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Opplysninger fra forretningsfører, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 14.08.1996
Rettighetshaver Drammen Energinett KB rett til oppføring av transformatorkiosk. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Jordskifte - Tinglyst dato 15.10.2003
I henhold til rettsbok fra Nedre Buskerud Jordskifterett Sak nr. 12/1996-6.00 Drammenselva Lier kommune Drammen kommune - grensegang GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om båt/bryggeplass - Tinglyst dato 15.10.2003
Bestemmelser om vannuttak GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.