Adresse

Solbakken 38
3011 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 16.300.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 407.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 423.177

Totalpris med omkostninger kr 16.723.177

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning
Kontakt megler
Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Vi ønsker trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Visning gjennomføres derfor individuelt/i små puljer. Meld deg på visning og avtal visningstidspunkt ved å sende en mail eller kontakt megler på telefon.

Villaen er en ekte funkisperle fra 1938 som ligger fremskutt på en av byens flotteste tomter, i et fredelig strøk og med vidstrakt utsikt til Lierdalens utløp, Drammensfjorden, Nordbykollen og Strømsåsen. Eneboligen er tegnet av arkitekt Bjarne Thinn Syvertsen og er et hovedverk i sin sjanger – en omfangsrik og samtidig dynamisk volumfordeling, panoramavinduer, hjørnevinduer og franske dører, dette er noen av kvalitetene som er selve essensen i arkitektens velkjente stil.

Dette er boligen for deg som vil ha noe helt særegent med gjennomgående god standard. Inne er tre stuer, spisekjøkken, fire soverom og to bad bare noe av innholdet. Den mektige tomten er 1,75 mål, med drammensgranitt, stor hage, trippelgarasje, vakre beplantninger og fantastiske utsiktsposter.

Areal og byggeår

Primærareal: 274

Bruksrareal: 368

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1753

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1938

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 559
Kommune: Drammen

Beskrivelse
Den vakre murpussfasaden har en varm fargetone som står i perfekt harmoni mot den frodige naturen og de rustikke, vakre forstøtningsmurene i drammensgranitt. De vakre smijernslyktene er av Arts & Crafts type. Taket er tekket med skifer, det er steinbelagt gårdsplass, skifertrapp, prydbusker, nåletrær, store plenarealer og herlige utsiktsposter.

En balkong, veranda og to terrasser vender alle mot utsikten over Drammen by og fjorden. De er orientert mot henholdsvis øst og vest, slik at du får det beste ut av de fantastiske solforholdene og den frie utsikten. Terrassene ligger i første etasje, den ene helt overbygget og med levegger slik at du kan sitte ute hele året. Den andre er dels overbygget og har buet front som er typisk for den funksjonalistiske arkitekturen. Balkongen og verandaen ligger i andre etasje, alle med utgang fra soverommene der.

Kort fortalt
- Arkitekttegnet funkisperle fra 1938.
- Tegnet av Bjarne Thinn Syvertsen.
- Gjennomgående god standard.
- Omfattende oppgradert 1990-tallet.
- Et av byens beste beliggenheter.
- Panoramautsikt over Drammen.
- Trippegarasje og integrert garasje.
- To terrasser, veranda og balkong.
- Optimalt solrik tomt på 1753 kvm.
- Dynamisk og lekker volumfordeling.
- Familievennlig, smart planløsning.
- Stue og spisestue.
- Romslig kjøkken med barløsning.
- Kjellerstue med dobbel dør til hage.
- To bad, toalettrom og vaskerom.
- Fire soverom og plassbygde skap.
- Rikelig med lagringsplass i boder.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Sentralfyring tilkoblet radiatorer.

Innhold
1. etasje: Entré, hall, stue, spisestue, kjøkken, kjøkkeninngang, vaskerom og garderobe, wc.
2. etasje: Trapperom, 2 bad, 4 soverom og bod.
Underetasje: Trapperom, to kjellerstuer, 7 boder og teknisk rom/​​fyrrom.

Standard:
Entré
Inngangen til eiendommen har portstolper av granitt med smijernsporter i den funksjonalistiske stilen. Et stort, majestetisk nåletre gjør mye for uttrykket til innkjørselen som er steinbelagt og organisk plassert i forholdt til terrenget. Den leder til vakker forstøtningsmur tilknyttet steintrapp ved inngangspartiet. I entreens ytterste del er det lagt mørke fliser på gulv med varme. Videre inn ligger trappehallen som er smart forbundet med alle de sosiale familierommene i første etasje.
Kjøkken
I første etasje er det en effektiv og dynamisk planløsning mellom kjøkkenet, dagligstue og spisestue, slik at du enkelt kan forflytte deg gjennom dagens aktiviteter. Kjøkkenet er romslig og har barløsning med sitteplasser i forlengelse av benkeinnredningen.
Innredningen er designet i to parallelle benkeseksjoner, med profilerte fronter og heltre benkeplate. Ved nedfelt induksjonstopp er det lekker steinbenkeplate, ventilator og integrert stekeovn. Videre er det nedfelt kum, integrert belysning i himling.
Dagligstue og spisestue
Dagligstuen er åpen og fleksibel der den ligger forbundet med spisestuen via skyvedør. En trapp skiller stuene fra hverandre og leder ned til sokkeletasjen hvor man kan gå rett ut gjennom franske dører til den usjenerte hagen hvor utsikten ligger for dine føtter. Det er utgang til terrasse både mot øst og vest, fra henholdsvis spisestue og stue.

Stuen har et stort frontvindu med plassbygde bokhyller på hver ende. Under er det pent dekorerte skjulere foran radiatorene. Tregulvet har en vakker glød som står i kontrast til gråmalte vegger. I spisestuen rammer hjørnevinduet pent inn bredden av Drammensfjorden og åsene rundt, mens selve vinduet er innrammet av frodig klatreplante.

Kjellerstue
Kjellerstuen er et lunt og koselig rom med fronten vendt mot byen. En dobbelfløyet dør åpner for den usjenerte hagen som ligger åpen for utsikten. Inne kan du møblere med romslig sofa og tv, eller tilrettelegge for hobbyer, lek og moro. Vegger og himling er kledd med panel og malt i hvitt.
Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder to bad, toalettrom og separat vaskerom. Begge badene ligger i andre etasje, der badet mot vest sist ble rehabilitert i 1997. Det er lagt fliser på gulv og vegger, og innerst har badet en stor dusjnisje avskjermet av vegg i glassbyggerstein. Badet har vindu, gulvstående toalett og en bred, innmurt benkeinnredning med nedfelt servant og tilhørende innmurt speil. Opplegg for badekar.
Bad 2
Det andre badet ligger mot øst i andre etasje og har både dusjnisje og et innmurt badekar. Veggene i våtsoner har fliser som er malt i grått i nyere tid. Øvrige vegger har tapet, mens gulvet er lagt med lyse fliser og varme. Videre har badet et gulvmontert toalett og en stor baderomsinnredning med høyglansfronter og nedfelt servant. Også her er det for øvrig vindu, dette med fri, deilig utsikt.
Vaskerom
Vaskerommet ligger i første etasje og er utstyrt med skyllekar og opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Eneboligen har fire soverom som alle ligger i toppetasjen. Masters bedroom har egen balkong og peis. Gulvet er heldekket av teppe, og vindusbåndet er vendt mot vidstrakt utsikt. Et omkledningsrom skaper en effektiv buffer mellom masters bedroom og de tre andre soverommene som alle har vindusbånd eller hjørnevindu mot den herlige sydvestvendte utsikten.

Ett av badene har adkomst via omkledningsrommet. To av soverommene har utgang til veranda. Det er magasin, skyvedørsgarderobe og lintøyskap i boligen, og for øvrig er det rikelig med lagringsplass i en rekke boder.

Parkering:
Det er parkering i trippelgarasje fra 1994 med tre leddporter av treverk. I tillegg er det eldre, integrert garasje i underetasjen. Forøvrig godt med parkering på egen gårdsplass.

Oppvarming:
Boligen har sentralfyr med røropplegg og radiatorer, supplert med åpen peis i stuen, kjellerstue og på soverom i andre etasje, samt gulvvarme i entré og på bad. Kjele er av type Norrhammar, fra 1966 og med Fremobrenner. Tank av glassfiber står i eget tilbygg.

Det ligger trolig eldre ståltank på eiendommen.
Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger i et rolig, barnevennlig strøk på Toppenhaug/Bragernes og har en av byens beste plasseringer med tanke på utsikt, solforhold og omkringliggende fasiliteter. Innen 10 minutter gangradius har du blant annet kjøpesenteret CC Vest, Brakerøya stasjon, Bragernes barneskole og flere barnehager.

Det er lekeplass og fotballbane ved klubbhuset til Sparta/Bragerøen som ligger bare 300 meter fra boligen. Til glede for store og små, blir banens dekke blir islagt hver vinter. På CC tomta finner du SATS; Drammens fine treningsstudio.
Bragernes Strand og byens populære elvepromenade ligger også innen kort gangavstand. Ved å gå byen rundt vil du passere Holmennokken, Union brygge og stilfulle Ypsilon bro. Vil du heller la deg inspirere av skogens magi kan du legge turen innover i Bragernesåsens flotte turområder. Fra inntaksdammen fører stien opp til både Åspaviljongen og Spiralen med herlige utsiktspunkter.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny og Kiwi. Nye CC Drammen er ferdigstilt i senere tid og byr på storhandel og småhandel under samme tak. Det er ca. 18 min å gå til Bragernes Torg med koselige gågater og flere kjøpesenter.
Nærmeste bussholdeplass er Fjellheim skole som ligger ca. 400 meter fra boligen. Det er ca. 10-11 minutters gange til Brakerøya togstasjon, noe som gjør pendling mot Oslo/Kongsberg enkelt. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Drammen sentrum, 7 min til Gulskogen, 11 min til Liertoppen, 32 min til Oslo S og 1 time til Oslo lufthavn.
Fra eiendommen er det gangavstand til Bragernes barneskole og flere barnehager, samt kort vei til Børresen ungdomsskole. I tillegg til flere videregåendeskoler i Drammen, ligger universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva. Boligen får også en meget attraktiv beliggenhet i forhold til det planlagte sykehuset på Brakerøya.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Beskaffenhet:
Tomten er usedvanlig skånsomt utnyttet – ivaretakelse av terreng er hensyntatt og balansert mot utsikt og solforhold, alle elementer som tilrettelegger for livskvalitet. Boligen sitter meget fint i terrenget, noe som også understreker kvaliteten ved selve arkitekturen. Ved å bygge boligen over to fjellknauser med et markant søkk gjennom, skapes inntrykk av et stort hus på en fritt flytende, kupert tomt. tillegg disponerer denne eiendommen iht. tinglyst erklæring deler av gnr. 113 bnr. 1000, dette utgjør ca. 200 kvm og kommer i tillegg til 1.753 som er arealet på eiendommen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Boligbebyggelse nåværende 2014-2036

Gjeldende regulering:
Regulering av gater ved Fjeldheim fra 13.01.1944.

Reguleringer under bakken:
Reguleringsplan for sentrumsring parsell Bragernes, fjelltunnel fra 1997. Dvs. at Bragernes tunnelen går delvis under denne eiendommen.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:

Boligen er oppført i trekonstruksjon med pusset fasade. Taket er tekket med skifer.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 123 kvm 2. etg.: 119 kvm U. etg.: 112 kvm Garasje under huset 16 kvm BTA.

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 123 kvm 2. etg.: 116 kvm U. etg.: 35 kvm

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: entre, hall, stue, spisestue, kjøkken, vaskerom og wc. 2. etasje: trapperom, fordelingsgang, to bad, 4 soverom. U. etg.: trapperom, kjellerstue.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2009
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Eiendommen har nedgravd oljetank. Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Eiendommen er registrert i kulturminneregisteret i Drammen kommune med verneklasse A - høy verneverdi.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 500,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 50 000
Forbruk av andre varmekilder kr 10 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 682 838,-
Sekundær formuesverdi kr 6 058 217,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00350

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 03.09.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 18.09.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 18.09.2019
Energiattest, datert 19.09.2019
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 20.05.2009
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 24.10.2013
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Dokumentnr. 857, tinglyst 22/​​06-1937, Bestemmelse om bebyggelse med innhold: Med flere bestemmelser.
Dokumentnr. 858, tinglyst 22/​​06-1937, Erklæring/​​avtale med innhold: Bestemmelse om veg.
Dokumentnr. 859, tinglyst 22/​​06-1937, Erklæring/​​avtale med innhold: ang. flytting av gjerde. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dokumentnr. 1765, tinglyst 15/​​12-1937, Best. om vann/​​kloakkledn. med innhold: Rettighetshaver: Solbakken 38. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dokumentnr. 735, tinglyst 11/​​04-1947, Bestemmelse om bebyggelse med innhold: Med flere bestemmelser.
Dokumentnr. 208, tinglyst 05/​​01-1994, Bestemmelse om kloakkledn med innhold: Rett il å koble seg til kloakk.Med flere bestemmelser.
Dokumentnr. 11207, tinglyst 19/​​07-1994, Bruksrett med innhold: Disposisjonsrett til garasjetak. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dokumentnr. 11208, tinglyst 19/​​07-1994, Erklæring/​​avtale med innhold: Rett til å oppføre garasjebygg 1 m fra d.e. grense. Med flere bestemmelser.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.