Adresse

2. Bera terrasse 38 E
3026 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.690.000

Andel fellesgjeld: 34.080

Totalpris: 4.724.080 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 3.000

Felleskost inkluderer:

Trappevask, grunnpakke fra Get med kabel-TV og bredbånd, snøbrøyting, felles forsikring, felles strøm, det vesentligste av utvendig vedlikehold, forretningsfører og revisor, avdrag og renter på felleslån.

Omkostninger


Dokumentavgift: 129.850 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 4 500,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 145.504

Totalpris med omkostninger kr 4.835.504

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 124

Bruksrareal: 130

Antall soverom: 3

Etasje: 6

Tomtestørrelse: 24307

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1982

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 908
Seksjonsnr: 75
Kommune: Drammen

Beskrivelse
Attraktiv beliggenhet i solrike Bera Terrasse på Åssiden, med kort vei til barnehage og skoler, ca. 4 km. til Drammen sentrum. Flott utsikt over deler av Drammen og gode solforhold.

Innhold
Flott selveierleilighet med en romslig og innholdsrik planløsning over et plan. Inneholder følgende:
Entré, gang, vaskerom, bad, separat wc, 3 soverom, bod, stue og kjøkken.

I tillegg til leiligheten nevnes:
- Utvendig bod på ca 5 kvm tilknyttet felles inngangsparti på bakkeplan.
- Terrasse på ca. 48 kvm med bod.
- Garasjeplass, med isolert leddport og automatisk åpner.

Standard:
Salgsobjektet har en delikat og moderne standard, da leilighetens overflater er nylig oppusset med tidsriktige farge-/materialevalg, (2018-2019). Standarden er gjennomgående i leiligheten, dette gir en flott og gjennomført helhet! For øvrig er det også blant annet montert nyere heve og skyvedør fra kjøkkenet, fornyet deler av kjøkkenet, montert downlights i flere rom, skiftet innvendige dører og listverk, samt skiftet terrassegulv.

Romstandarden beskrives som følgende:
Innbydende entré med flislagt gulv og downlights i himling. Ringeklokke med dørtelefon ved hoveddør. Plass til garderobemøblement.

Stue:
Luftig og åpen planløsningen med plass til både langbord og flere sittegrupper. Gulvflate med flott enstavs eikeparkett. Flere og store vindusflater med panoramautsikt over Drammen og mot Eiker bygdene. De svært gode lysforholdene og nærkontakten med utsikten utgjør en meget hyggelig romfølelse.

Utsikten kan nytes fra store deler av leiligheten og så klart fra den romslige terrassen. Terrassen er ca. 48 kvm stor og med adkomst fra stuen og kjøkkenet. Her er det hyggelig rekkverk av blomsterkasser i betong, og markiser som er el-styrt. Terrassen er også tilknyttet en romslig utvendig bod. Fantastisk panoramautsikt og meget gode solforhold fra morgen til kveld! Det er varme i sluket på terrassen med bryter på kjøkkenet.

Kjøkken:
Prak­tisk og pent kjøk­ken med lek­re "ma­rok­kans­ke" fli­ser over benk. Kjøk­ke­net er del­vis for­ny­et (2018/2019) med ny ben­ke­p­la­te og om­ram­m­ing av ste­ke­so­ne, av hel­tre eik. Kul­l­fil­ter­vif­te i tids­rik­tig de­sign over ny in­duksjon­stopp, samt ny­lig mon­tert ste­ke­ovn og mo­der­ne dob­bel-vask. For øv­rig med­føl­ger også in­te­grert micro, opp­vask­ma­skin og kjøle­skap. Down­lights i him­ling.

Vaskerom:
Praktisk forbindelse til vaskerommet fra kjøkkenet med videre forbindelse til gang/entré. Sanitærutstyr bestående av skyllekar i stål og opplegg til vaskemaskin. Mekanisk ventilasjon. Gulvoverflate med fliser.

Bad:
Lyst bad med dobbelt servant nedfelt i granitt- benkeplate. Det er montert stort veggspeil over servant, dusjkabinett og plassbygget skapinnredning. Fliser med gulvvarme. Mekanisk avtrekk. Downlights i himling.

WC:
Overflater med malte fliser. Sanitærutstyr bestående av klosett, servant med servantskap. Mekanisk ventilasjon.

Soverom:
Leiligheten har en innholdsrik planløsning med totalt 3 soverom. Et av soverommene er tilknyttet en romslig bod/"walk-in" garderobe. Hovedsoverommet har god plass til garderobeløsning. Gjennomgående pene overflater, samt dowlights i himling i alle rom.

Her kan man flytte rett inn i en delikat leilighet. Må oppleves i virkeligheten, velkommen på visning!

Parkering:
Parkering på felles gårdsplass og i egen garasje i rekke, nr. 23. Isolert leddport med automatisk åpner.

Oppvarming:
Elektriske panelovner i noen rom. Gulvvarme i entré og bad.

Beliggenhet:
Innholdsrik terrasseleilighet med god planløsning beliggende i Bera Terrasse på Åssiden i Drammen.

Leiligheten har panoramautsikt over Drammen og mot Eiker bygdene og har meget god solforhold fra morgen til kveld. Terrassen er stor og usjenert.

Området grenser mot den unike Drammensmarka med turheis - alpintsenter, lysløyper og koselige badevann. Her er det ypperlig turterreng og flotte rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.

Sentral beliggenhet med ca. 10 min. kjøring til Drammen sentrum. Det er kort gangasvstand ned til busstopp med hyppige avganger.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles tomt for boligsameiet. Tomten er fint anlagt med asfalterte tilkomstveier og noe beplantninger mellom bebyggelsen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Gjeldende regulering:
Navn: Regulering av området Bera Nord, del av Bergshaug, gnr. 4, bnr. 15, og gnr. 5, bnr. 1 til boligformål mv.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring. Opprinnelige plantegninger er godkjent med 3 soverom. Tidligere hjemmelshaver hadde en planløsning med kun 2 soverom. Nåværende eier har endret rominndelingen tilbake til 3 soverom. Enkelte lettvegger er endret iht opprinnelige tegninger og innerste del av gang er medtatt som soverom. Bruksendringen er ikke søkt om hos kommunen.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av tegl/skallmur og utvendig stående kledning. Malt teglsteinsfasade. Overliggende leilighet fungerer som tak for denne leilighet. Betongtrapp i felles gang med fliser i trappetrinn. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
- Isolerglass er datostemplet 1979- 2006.
- Terrasse: Det er lagt ny membran på hele terrasse i 2018, utført i regi av sameiet. Eier la terrassegulv på egeninnsats etter dette.
- Bad: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Det er stedvis registrert "bom" under fliser.
- Kjøkken: Normalt god tilstand på fastmontert innredning. Det er ikke indikert fukt på gulv, vegg eller benkeplate.
- 198 liter Oso varmtvannsbereder fra 2005 i bod.
- Avløpsledninger er fra byggeår, mens vannrør (tilførsel) ble skiftet i 2005 i forbindelse med renovering i regi av sameiet. Vannrør ble lagt i tak i stedet for i gulv.
- Sikringsskap med automatsikringer. Da samvarserklæring ikke foreligger anbefales kontroll av el-anlegget.Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 130

Bruksareal per etasje: Entré, vaskerom, gang, bad, 3 soverom, stue, kjøkken og wc.

lnngår i p-romsareal: 124

Diverse
Selger har levert opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: ukjent. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer ved tilfredsstillende tilbakemelding (24.04.2018) på tilsynsrapport datert: 17.01.2018. Dato for siste tilsyn: 17.01.2018. Dato for siste feiing: 22.02.2016. Det er ikke montert vedovn.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer på kjøkkenet følger med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 487,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet. Privat avstikker fra offentlig vei/gate.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 12 222
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 3 745 036,- pr. 31.12.2018

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 34 080,- pr. 31.12.2018

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Avdragsfrihet 1 år. Mars 2019 – februar 2020.

Andel formue
kr 56 610,- pr. 31.12.2018

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 056 802,-
Sekundær formuesverdikr 3 804 487,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00340

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 09.09.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 23.08.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 23.08.2019
Energiattest, datert 23.08.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Aktiv Boligforvaltning, datert 22.08.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 15.06.1999
SNR: 75 Formål: Bolig Sameiebrøk: 178 / 20648

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 07.03.1979
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 22.06.1981
Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 22.10.1981
Rettigheter iflg. skjøte Best. om ledninger m.v. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 15.06.1999
Bestemmelser om tilleggsdel, Gjelder fra snr. 1 - 4, fra snr. 9 - 20, fra snr. 25 - 36, snr. 39, fra snr. 41 - 54, fra snr. 56 - 58, snr. 60, fra snr. 65 - 72, fra snr. 74 - 82, fra snr. 89 - 107, fra snr. 109 - 112 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 15.06.1999
Best. om garasjer, interne adkomstveger, parkeringsplasser, vann- og avløpsledninger, strøm mm samt tilkobling til eksisterende vann- og avløpsledninger Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.