Adresse

Andreas Borgens gate 7
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.690.000

Felleskost: 1.837

Felleskost inkluderer:

Felles bygningsforsikring og noe vedlikehold av fellesarealer/bygningsdeler. Sameiet har besluttet å bytte tak i løpet av januar/februar 2020. Nåværende eiere av eiendommen betaler hele kostnaden tilknyttet denne seksjonen med bruk av andel formue i sameiet og egne midler. Det er foreslått arbeid i den ene delen av kjelleren med EPS-fuktsikring/murtørker-system. Dette kan medføre noe økning i felleskostnadene.

Omkostninger


Dokumentavgift: 113.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 124.827

Totalpris med omkostninger kr 4.814.827

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Særegen leilighet over to plan sentralt beliggende på Strømsø i idylliske Nybyen. Leiligheten byr på sjarmfull og minimalistisk stil med lyse overflater, rustikke trebjelker og god planløsning. Dette er leiligheten som er et naturlig samlingspunkt for familie og venner, i nærheten av byens fasiliteter, jernbanestasjon og marka. Den tar inn parken som nabo, skog og natur, lite støy, slalombakke, bybildet og et seiersbrøl fra fotballstadion når det spilles kamp.

Høydepunkter:
* Særegen leilighet med sjarm, 2 etasjer
* Oppusset i 2011 med nytt røropplegg og elektrisk anlegg innvendig.
* Loft innredet i 2013 - TEK10 standard, rehab pipe.
* Nytt utvendig tak blir lagt i februar 2020 og er inkludert i prisen
* Garasje med strøm
* Skjermet i rolig sidegate

Areal og byggeår

Primærareal: 127

Bruksrareal: 132

Antall soverom: 4

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 447

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1898

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Alarm
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 38
Seksjonsnr: 3
Kommune: Drammen

Innhold
Leilighet beliggende over to plan som inneholder:

2. etasje: Gang/trapperom, kjøkken, bad, stue/spisestue og soverom, bod og vaskerom.
Loft: Trapperom, loftstue, 3 soverom og 2 hemser.

Egen garasje på BTA ca. 18 kvm. (halvparten av dobbeltgarasje delt med nabo).

Kjellerbod.

Felles terrasse på ca. 40 kvm. ved inngangsparti.

Standard:
Innholdsrik arkitekttegnet leilighet i 4-mannsbolig beliggende i populære Nybyen sentralt på Strømsø. Leiligheten er over 2 plan. Loft ble innredet i 2013 og er isolert i hht. TEK10. Leiligheten er pusset opp i perioden fra 2011 og fram til i dag og fremstår som moderne og tiltalende. Det er god takhøyde og store vinduer 2. etasje, noe som gir gode lysforhold og en herskapelig atmosfære.

Hovedplanet i 2 etasje fremstår som et naturlig og sosialt samlingspunkt med stue, kjøkken og spisestue sømløst sydd sammen. Etasjen inneholder også entré, bad, bod, soverom og vaskerom. Det er store vinduesflater som tar inn frodig park som nærmeste nabo og mye dagslys. Midt i planen står vedovn klar til innsats.

Felles trappegang med leiligheten i 1. etasje.

Delikat flislagt bad (fra 2011) med varmekabler i gulv, WC, dusjkabinett og baderomsinnredning med servant.

Romslig kjøkken med Crown kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter og overskap til tak. Kjøkkenøy med underskap og spiseplass. Integrert oppvaskmaskin, varmluftsovn og induksjonstopp. Montert avtrekksvifte over komfyr. Vegg over kjøkkenbenk er flissatt. Kjøkkenet har åpen løsning mot stue.

Hjørnestue med nyere peisovn (2013). Fleksibel møblering.

Veien opp til loftsetasjen går via bygningens opprinnelige trapp opp til stort åpent rom hvor atmosfæren er tilbaketrukket med oppholdssone og tilgang til 3 soverom. Her er det skrånende lyse himlinger med innebygd belysning, rustikke trebjelker og opprinnelige gulv som dominerer etasjens uttrykk.

Loftstue har mange bruksmuligheter. Det er også mulig å dele opp loftstuen slik at leiligheten kan få 5 soverom.

Det ene soverommet på loft har plassbygget seng.

Det er god lagringsplass i boden og vaskerommet på hovedplanet og hemsløsninger på loftet. Den ene hemsløsningen kan tilrettelegges til bruk som feks lesekrok eller et ekstra lekekrok på barnerommet. I tillegg har boligen stor bod i kjelleretasjen med plass til det meste og ikke minst mulighet for lagring i medfølgende garasje.

Høydepunkter:
* Nytt utvendig tak skal legges i februar 2020 og dekkes av oppsparte midler og nåværende eier
* Felles koselig terrasse for sameiet
* God takhøyde på rom i 2. etasje
* Leiligheten ble pusset i 2011
* Nytt røropplegg og elektrisk anlegg innvendig i 2011
* Nytt avløpsrør fra boligen til offentlig nett i 2017
* Loft innredet i 2013 av Asker Byggservice AS
* Pipe ble foret innvendig i 2013
* Garasje med innlagt strøm til el-bil lading etc.
* Elektrisk garasjeportåpner
* Beliggende sentralt rett ved lekeplass og park
* Skjermet i rolig sidegate
* Fiberoptikk fra Viken fiber til TV/internett
* Sikringsskap med automatsikringer
* 200 liter Høiax varmtvannsbereder
* Utvendig panel malt i ca. 2014

Parkering:
I egen garasje. Innlagt strøm til el-bil lading etc.

Oppvarming:
Elektriske panelovner i noen rom. Gulvvarme i bad. Peisovn i stue, ny i 2013.

Beliggenhet:
Innholdsrik leilighet over to plan med flott beliggenhet i sentralt, attraktivt og barnevennlig boligområde i populære Nybyen sentralt på Strømsø. Nær nye Strømsø Torg samt jernbanestasjonen og de fleste av byens fasiliteter. Nybyen på Strømsø er et eldre villakvarter med brede og trygge gater. Gode solforhold.

Leiligheten ligger rett ovenfor en frodig park som nevnes Leika. Her samles naboer til sommergrill, julegrantenning av byens ordfører og heising av flagg 17 mai med spill fra Strømsø korps.

Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Videre er det kort vei til Union og Drammenselva med promenade inn til sentrum, samt Marienlyst og Drammensbadet. Drammen museum, Drammen teater og livet på Union Brygge ved Ypsilon bro er ikke lange gåturen unna.

I kort gangavstand ligger Strømsø torg med jernbanen med hyppige avganger til Oslo og Gardermoen, byens beste spisested Frukt og grønt og populære Rekord bar. Her finner du også Criollo Sjokoladebar med håndlagd sjokolade og byens kjente barista Solveig på Jovialen.

Nærheten til byens kultur og idretts arrangementer på Strømsø og Bragernes danner et perfekt utgangspunkt for sammenkomster med venner og kjente.

I tillegg er det kort gangavstand til Talentgården på Sundland med fotballhall. På Sundland ligger også Attic dansestudio, Akademiet videregående skole og Montessori-barneskole ( kun ca. 3 minutters gange).

Strømsåsen byr på et godt utvalg av merkede stier og gangveier, der det kjøres skiløyper om vinteren. Idylliske Blektjern ligger i skogen bak med gode bade- og fiskemuligheter. Alpine utfordringer finner du i Haukåsbakken i lia rett bakenfor.

Ypsilon bro kommer du til innenfor 13 minutters gangavstand hvor du finner rokkefylte Union Scene og Drammensbiblioteket.

Vi ønsker velkommen til Nybyen og til Andreas Borgens gate 7!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med gruset gårdsplass, noe beplantning. Det er felles uteplass med
terrasse i gårdsrommet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 05.10.2015. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.
Kommunedelplan Strømsø, gatebruk. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 22.06.2004.

Gjeldende regulering:
Uregulert område.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Det er påbegynt arbeider og omlegging av Drammen jernbanestasjon samt jernbanespor i den forbindelse. Det skal lages ny InterCitystrekningen Drammen - Kobbervikdalen. Dette vil medføre arbeider og omlegging av Drammen stasjon samt på jernbanetraseene i området. Det bygges ny trase for ny Vestfoldbane i området. Øvrig informasjon om prosjektet kan du finne på BaneNOR s hjemmesider.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for bruksendring av loft datert 08.10.2013. Kommunen kan forøvrig ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver for opprinnelig bygning.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Grunnmur av betong med sparestein og teglstein. Yttervegger over grunnmur av plank/reisverk. Utvendig liggende og stående kledning. Vinduer med isolerglass og koblede vinduer. Det er montert innvendige rullgardiner over noen vinduer. 4 Velux takvinduer i loftsrom Isolert utgangsdør av god kvalitet. Isolerglass er datostemplet 1971. Velux vindu med glass fra 2005, montert 2013. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Malt tretrapp med belegg i trinn, rekkverk på en side i felles gang. Malt tretrapp til loft uten rekkverk. Pipe er spekkmurt/forblendet over tak. Innvendig er pipe/brannmur utført av spekkmurt
fasadestein/fliser. Peisovn i stue, ny i 2013. Bindingsverk i innvendige delevegger. Sikringsskap med automatsikringer. Rømmningsstige i fra soverom i loftetasjen. Halvpart av garasje oppført på betong ringmur og gruset gulv, yttervegger av bindingsverk med utvendig liggende kledning. Isolert leddport med portåpner. Saltak/pultak med undertak av bord, tekket med papp og shingel. Renner og nedløp i malt sink. Det skal legges nytt utvendig tak i februar 2020.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 2. etasje: 76 kvm. Loft: 56 kvm.

Bruksareal per etasje: 2. etasje: 71 kvm. Loft: 56 kvm.

lnngår i p-romsareal: 2. etasje: Gang/trapperom, kjøkken, bad/wc/vaskerom, stue/spisestue og soverom. Loft: Trapperom, loftstue og 3 soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger. Anlegget ble sist kontrollert: 13.02.2003. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen). Dato for siste tilsyn: 29.06.2015. Selger har utbedret anmerkninger etter tilsyn og det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det ettermonteres brannfast vindu på soverom i 2. etasje før overtagelse.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 800,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 19 232
Forbruk av andre varmekilder kr 700,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Andel formue
kr 90 864,- pr. 20.01.2020

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 701 518,-
Sekundær formuesverdikr 2 525 465,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00425

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 15.01.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 15.01.2020.
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 20.01.2020
Energiattest, datert 15.01.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra sameiet Andreas Borgens gate 7, datert 22.01.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.