Adresse

Granbakken 4
3021 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 8.900.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 205.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 220.154

Totalpris med omkostninger kr 9.120.154

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 216

Bruksrareal: 249

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 2437

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1935

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 94
Kommune: Drammen

Innhold
Huset ligger flott til mht. gangavstand til sentrum, turstinettet sommer som vinter, busstopp, solforhold, utsiktsforhold m.v.
Planløsningen er innholdsrik og velfungerende.

U. etg.: Entre med trappehall, i dette planet er det også en stor overbygget carport/ gårdsplass på ca. 44 kvm samt garasje på ca. 52 kvm. Garasje/ trappeoppgang ble oppført i 2001.

1. etasje: trapperom samt stor bod.

2. etasje: trapperom, gang, kontor/ bibliotek, 3 soverom, bad, badstue/ dusj, bod/ vaskerom samt 2 boder.

3. etasje: trapperom, stue, spisestue, tv-stue, kjøkken, soverom samt wc.

Standard:
Tegnet av arkitekt Bjarne Thin Syvertsen i 1935 og deretter påbygget i 1976 og 2001. Det er lagt stor vekt på å få en praktisk bolig med både stor og god parkering, godt med lys samt en fin og praktisk hage. Garasje på 52 kvm samt en carport på ca. 44 kvm.

For det meste parkett og fliser på gulvene. Badet i annen etasje er fra 2010. Badstue/ dusj fra 2017. WC i tredje etasje har tidligere vært et bad og kan enkelt omgjøres til det igjen.

Pent hvit kjøkken med integrerte hvitevarer. Benkeplate fra 2014.
Kjøkkenet danner en sosial og åpen plass. I kjøkkenet er det plass til kjøkkenbord. Fra kjøkkenet går en rett ut til stuen. Stuen er stor og har god plass til både spisestue og 2 salonger. Fra stuen er det utgang til terrasse. Terrassen er svært solrik og har utsikt til elva og byen. Hagen i bakkant er både barnevennlig, lun og rolig.

Hovedsoverom har meget god garderobeplass samt direkte adkomst til stort, flott, flislagt hovedbad med dusj, wc samt servant.

Huset ble etterisolert og det ble skiftet kledning i 1976. Vindusglass er fra 2014 samt noen eldre vinduer. Vann- og avløpsledninger utvendig ble skiftet i 2011/2012. Sikringer ble oppgradert i 2014. Ny takpapp fra ca. 2012.

Parkering:
Det er meget god parkeringsdekning på eiendommen med en garasje på 52 kvm BRA og et overbygget inngangsparti/ carport på ca. 44 kvm.

Oppvarming:
Boligen har oppvarming via luft til luft varmepumpe, varmekabler, panelovner samt ved.

Beliggenhet:
Eiendommen har en tilbaketrukket og svært attraktiv beliggenhet i Bragernesåsen, høyt og fritt beliggende med gode solforhold og flott utsikt mot byen og elva. Granbakken er en rolig og barnevennlig blindvei med meget gode oppvekstvilkår. Kort avstand til Øren barneskole som nylig har fått flott oppgradert idrettsanlegg samt Børresens ungdomskole.

Fine tur- og treningsmuligheter i marka som ligger rett bak eiendommen. Kort vei blant annet til Spiralen, Åspaviljongen og Landfalltjern. I marka er det for øvrig suverent skiløypenett om vinteren med bl.a lysløype fra Sykehuset. Landfalltjern er et populært badested for byen. Det er også kort vei til barnehager og skoler.

Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Her finner du noe for en hver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Gangavstand til Drammen Sykehus og den nye legevakten som ligger vest på Bragernes.
Ideell beliggenhet for de som foretrekker en grei tilværelse med kort gangavstand til byens rikholdige servicetilbud.

Rett over elven er Drammensbiblioteket, Høyskolesenteret i Kunnskapsparken, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen.
Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon. Blant annet Timekspressen - Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden.

Drammen jernbanestasjon ligger gangavstand unna, rett på andre siden av bybroen på Strømsø. Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Meget pent opparbeidet og beplantet selveiertomt. Tomten er opparbeidet med plenarealer, terrasser samt pryd og nyttetrær.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Det er satt inn radonsug i boligen. Siste målte verdi ca. 100bq.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Boligbebyggelse nåværende 2.409 kvm
Grønnstruktur, nåværende 29 kvm.

Gjeldende regulering:
Kommuneplanens arealdel til bolig.

Kommundelplan:
Kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata.

Det er byggebegrensning mot ledningene i bakkant.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Underetasjen: 3 kvm 1. etasje: 42 kvm 2. etasje: 99 kvm 3. etasje: 105 kvm

Bruksareal per etasje: Underetasjen: 3 kvm 1. etasje: 18 kvm 2. etasje: 90 kvm 3. etasje: 105 kvm

lnngår i p-romsareal: Underetasjen: entre, trapperom. 1. etasje: trapperom. 2. etasje: trapperom, gang, kontor/ bibliotek, 3 soverom, bad, badstue/dusj, bod/ vaskerom. 3. etasje: trapperom, stue, spisestue, tv-stue, kjøkken, soverom, wc.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 11.09.2017
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): tilsyn 01.02.2018
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 10 800,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 33 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 100 267,-
Sekundær formuesverdikr 3 960 961,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00322

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 14.08.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert XX
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 14.08.2019
Energiattest, datert 27.08.2019
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 01.02.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.