Adresse

Øvre Storgate 103
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.050.000

Felleskost: 2.556

Felleskost inkluderer:

Stell av felles/grøntarealer, strøm i fellesarealer, felles bygningsforsikring, trappevask, diverse utvendig vedlikehold, kabel-TV og grunnpakke for data.

Omkostninger


Dokumentavgift: 81.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 98.054

Totalpris med omkostninger kr 3.148.054

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, kr 7 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 56

Bruksrareal: 60

Antall soverom: 1

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 3570

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1999

Energimerking: C Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Heis
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Sentralt
  • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 996
Seksjonsnr: 3
Kommune: Drammen

Innhold
Entre med tilknyttet bod, stue med plass for et større spisebord og åpen løsning mot kjøkken. Bad/WC med opplegg for vaskesøyle og soverom med tilhørende garderobeskap.
Bod i leilighetsplan
Parkeringsplass i felles garasjekjeller.

Standard:
Dette er en lys og tiltalende selveierleilighet beliggende i høy første etasje. Innvendig gir leiligheten et pent og velholdt inntrykk.

Gulv: Eikparkett i alle oppholdsrom med unntak av badet som er flislagt.

Vegger: Lysmalte med unntak av badet som er flislagt.

Kjøkken: Profilert og velholdt innredning i eik. Integrerte hvitevarer med komfyr/keramisk topp, oppvaskmaskin, kjøleskap og ventilator.


Bad/WC: Keramiske fliser på gulv og vegger, servant i innredning, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin. Varmekabler i gulvet.Generelt kan nevnes: Tiltalende og stor 2-roms selveierleilighet.
- Heisadkomst til leilighetsplan.
- Egen parkeringsplass i garasjekjeller.
- Romslig bod i leiligheten og sportsbod i leilighetsplan
- Stor, delvis overbygd terrasse på ca 37 kvm.
- Flott elveutsikt
- Gode solforhold.
- Dørcalling med portåpner
- TV/data leveres av GET
- Opplegg for lader til El-bil i garasje

Parkering:
Parkering i felles garasjekjeller

Oppvarming:
Varmekabler på baderomsgulv, forøvrig elektrisk med panelovner i de fleste rom.

Beliggenhet:
Dette er en attraktiv og praktisk innredet selveierleilighet med glimrende beliggenhet i nyere og attraktivt bolgkompleks med elven som nærmeste nabo. Boligkomplekset er nyere og meget attraktivt.

Leiligheten ligger med meget god internbeliggenhet og med uhindret utsikt rett mot elven.

Kun ca 100 meter til koselig badeplass!

Boligkomplekset forøvrig har sentral og god beliggenhet på Bragernes. Herfra er det gangavstand til byen med et pulserende sentrum og mangfold av servicetilbud. Man når raskt den vakre elvepromenaden med både utendørs servering, grønne lunger og badestrender. Legg gjerne turen via Ypsilon til Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, kulturscener og et spennende underholdnings og kulturliv.


Beliggenheten på idylliske Hotvet må betegnes som sentral men allikevel tilbaketrukket fra trafikkerte gater og bylarm. Det er ca. 15 min. gangavstand til Bragernes Torg og jernbanestasjon.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Fellesområdet er pent opparbeidet og beplantet. Asfaltert gårdsplass og internveier med stort, trivelig plenområde mellom boligblokkene.
Her er det etablert en koselig lekeplass til stor glede for de minste.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Ihht vedtekter må utleie meldes til styre.

Regulering

Regulert til boligformål.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver bl.a: Leilighetens tilstand anses sett utifra alder som normalt god. Det må likevel påregnes noe kostnader til oppgradering og vedlikehold, dette går stort sett på vanlig oppussing. Det bør prioriteres og minimum monteres dusjkabinett på bad. Det er foretatt fuktsøk flere steder uten at det kunne påvises unormale fuktansamlinger de steder det ble søkt.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entre/gang, soverom, stue, kjøkken og bad/WC.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget er ikke kontrollert senere år.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.


Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 500,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 9 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 656 989,-
Sekundær formuesverdikr 2 365 160,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00323

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 19.08.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 13.08.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 13.08.2019
Energiattest, datert 04.09.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO datert 13.08.2019 inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.