Adresse

Solbakken 3 C
3011 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.990.000

Felleskost: 5.324

Felleskost inkluderer:

A-konto fjernvarme, varmtvann og kaldtvann, TV/internett, renovasjon, garasje, heis, ventilasjonsfilter, drift fellesareal, vaktmestertjenester, bygningsforsikring, snøbrøyting, renholdstjenester, plenklipp mm.

Omkostninger


Dokumentavgift: 150.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 166.804

Totalpris med omkostninger kr 6.156.804

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 97

Bruksrareal: 101

Antall soverom: 2

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 11074

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2015

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 238
Seksjonsnr: 30
Kommune: Drammen

Innhold
Selveierleilighet i nyere boligblokk, beliggende i tredje etasje, og inneholder:

Gang, bod, 2 soverom, bad, wc, stue, kjøkken.

Det er i tillegg bod i kjelleren tilhørende seksjonen.

Standard:
Leiligheten har en praktisk planløsning med gode lysforhold fra store vindusflater. Leiligheten ligger i hjørnet av tredje etasje, med gode solforhold og hyggelig utsyn. Et meget sentralt boområde med gangavstand til torget. God standard med moderne og tidsriktige farger på overflater. Alle gulv i oppholdsrom har flott 1-stavs parkett, fliser på bad og toalett. Leiligheten fremstår svært innbydende og her kan man flytte rett inn!

Hall:
Praktisk hall med god plass til oppbevaring av yttertøy og gode muligheter for innredning. Hallen har 1-stavs parkett med vannbåren gulvvarme. Automatisk døråpner.

Kjøkken:
Nytt og moderne kjøkken, med plass til spisebord rett utenfor. Pen innredning med hvite, profilerte fronter og delikat benkeplate. Inndelt i over- og underskap. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøle/ fryseskap. Kjøkkenet har en moderne, åpen løsning mot stuen, men samtidig god plass til både TV-krok og spisestue. 1-stavs parkett på gulv og malte flater på veggene.

Stue:
Meget luftig og lys stue med svært god lysinngang fra store vindusflater. God plass til spisebord og salong. 1-stavs parkett på gulv og malte flater på veggene. Utgang til hyggelig balkong med gode solforhold og hyggelig utsyn over området.

Bad/wc:
Pent og romslig bad med moderne fliser på gulv og vegg. Varme i gulv, samt veggmontert toalett og innfellbar dusjvegg. Speil med belysning og underskap med servant. Opplegg til vaskemaskin. Det er spotter i taket.

Leiligheten har i tillegg eget toalettrom, med fliser på gulv og malte flater på veggene. Toalettrommet inneholder vegghengt toalett, servant og speil.

Hovedsoverom og soverom II:
Begge soverommene er av god størrelse og har god plass til seng og garderobeskap. Parkett på gulv og malte flater på veggene.

Høydepunkter:
- Ny leilighet fra 2015
- Fiber
- Balansert ventilasjon
- Garasjeplass
- Bod i kjeller
- 1 stavs eikeparkett
- Vannbåren gulvvarme
- Høyt og fritt i tredje etasje
- Hjørneleilighet

Parkering:
Parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er også parkeringsplass for besøkende.

Oppvarming:
Moderne oppvarming med vannbåren varme i gulv.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet på Bragernes med gangavstand til det meste byen har å tilby. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til sentrum, togstasjon og Union Brygge. Det er ikke mange meterne bort til CC kjøpesenter, og man har buss rett utenfor blokken.

Rekreasjon:
Området har kort vei ned til et eldorado av turmuligheter ved elven. Stiene strekker seg i flere kilometer på begge sider, med pent opparbeidet promenader for fine søndag- og hverdagsturer. Ellers kort ved til marka/Bragernesåsen med flotte tur- og aktivitetsmuligheter.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Meny på CC. CC kjøpesenter dekker de fleste daglige behov. Her finner du også treningssenter og apotek, samt et utvalg av andre butikker. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bragernes en handlegate hvor du finner ulike butikker og serveringssteder.

Transport:
Leiligheten ligger meget pendlervennlig i Drammen sentrum, med buss rett utenfor døren og gangavstand til togstasjon. Gode forbindelser videre til Kongsberg og Oslo, samt inn i distriktet.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Andel av felles eiertomt for sameiet. Pent opparbeidet og beplantet.

Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Avsatt til boligformål av kommuneplanens arealdel 2014-2036. ID: 335.

Detaljregulering for Solbakken 1,3, 7, 9 og del av 10, Hans Dahms vei 14. Avsatt til boligbebyggelse. ID: 323.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 101

Bruksareal per etasje: 97

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Eiendommen har vært utleid og selger har ikke primærkjennskap til boligen.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 5 100
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 8 888,- pr. 07.08.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdikr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00310

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Verditakst
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Opplysninger fra forretningsfører inneholdende:
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 01.09.2015
SNR: 30 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 98 / 7064

Bestemmelse om nettstasjon - Tinglyst dato 01.02.2018
Rettigheter og plikter ved drift og vedlikehold av frittstående nettstasjon GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.