Adresse

Rådyrlia 7
3060 SVELVIK

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.190.000

Felleskost: 3.972

Felleskost inkluderer:

Strøm fellesarealer, snømåking, a´konto vann- og avløp, renovasjon, bygningsforsikring, forretningsførsel, styrehonorar, noe utvendig vedlikehold og Tv-signaler via Altibox-fiber.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 7.964

Totalpris med omkostninger kr 2.197.964

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 100,- / kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 96

Bruksrareal: 102

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 4330

Boligtype: Vertikaldelt tomannsbolig

Eierform: Andel

Byggeår: 1987

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Kabel-TV
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 321
Bruksnr: 462
Andelsnummer: 10
Borettslagsnavn: Rådyrlia Borettslag
Kommune: Drammen

Innhold
Lys og vertikaldelt tomannsbolig. Her bor man barnevennlig, med marka som nær nabo og med et godt kollektivtilbud i gaten utenfor.

Boligen er lys og trivelig med en god og ikke minst innholdsrik planløsning bestående av:

Overbygget inngangsparti.

1 etg.:
Entré, trapperom med oppbevaring under trapp, 2 soverom, bad med dusjkabinett og tilgang til vaskerom.

2 etg.:
Stue/spisestue med hyggelig vedovn, separat kjøkken med fin spiseplass. Det er også et innredet rom, som ikke må forveksles med soverom på tross av seng som fremkommer på bilde.

Frittstående bod rett på utsiden, og en bod i felles gang som deles med nabo.

Utvendig og nylig utvidet felles bod.

Garasje i felles rekke.

Standard:
Boligen oppfattes som velholdt og bør være et perfekt familiehjem i et fornuftig prisleie.

Det kan nevnes at ny levegg på terrasse er satt opp i 2019, strømtavle med nye sikringer er skiftet og var ny i 2018.

Romstandarden beskrives slik:

1. etg.:
Entré/hall: Romslig entré/hall med flislagt gulv og varmekabler. Gangen har spotter i tak og praktisk garderobenisje i forbindelse med trappen.

Baderom: Pent flislagt bad med varmekabler i gulv og fuktsikker løsning med dusjkabinett. Hvit, pen og profilert innredning. Toalett. Fra badet er det videre adkomst til vaskerom. Effektiv og velfungerende løsning,

Vaskerom: Stort og praktisk vaskerom med stor varmtvannsbereder fra 2012. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv samt avtrekksvifte.

Soverom: 2 gode soverom hvor begge er utstyrt med garderober og varmekabler i gulv. Laminatgulv på det ene og belegg på det andre rommet.

2. etg.:
Stue: Hyggelig stue med karnapp og adkomst ut til terrasse og hage. I stuen er det spotter over stuebord og sofabord. Hyggelig vedovn med vindu. Det er også Altibox fiber med TV-signal inkl. i felleskostnadene. Belegg på gulv og malt tekstilstrie.

Kjøkken: Lyst kjøkken med fin plass til spisebord og med hvit profilert innredning. Spotter i tak og laminatgulv.

Innredet rom: Innredet rom med loftsluke og trapp opp til praktisk lagringsloft.

Parkering:
Egen garasje i felles garasjerekke like ved huset. Gjesteparkering.

Oppvarming:
Elektrisk via panelovner og varmekabler, samt vedfyring i vedovn.

Beliggenhet:
Boligen ligger på Mariås i Svelvik kommune med nærhet til både barnehage, idrettshall og fotballplass. Kort vei til marka og lysløype med flotte turmuligheter sommer som vinter. Kun 5 min med bil ( ca 2 km) til Svelvik sentrum med ulike fasiliteter, og ca. 20-25 min. til Drammen
sentrum.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Andel av borettslagets felleseide eiendom. Hyggelig innrammet hage med gressplen og hekk. Adkomst mellom terrasse og hage. Egen garasje i felles garasjerekke like ved huset.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Avsatt til boligformål.

Gjeldende regulering: Regulert ti boligformål.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Andelsleilighet - Halvpart av tomannsbolig i borettslag.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra takstrapporten: Halvpart av tomannsbolig i borettslag bygget i 1987. Utvendig er huset i stor grad slik det ble bygget. Panelet utvendig er det opprinnelige. Vinduene er de opprinnelige. Taket er tekket med betong takstein fra byggeår. Det er noe mose på deler av taket, dette medfører økt fare for lekkasjer og nedsetter takets levetid vesentlig. Det er skjolder på undertaket som indikerer noe mangelfull lufting på loftet. Det var fukt ved luftehatten ved befaringen (eier opplyser at lagets vaktmester snarlig etter takstmannens besøk kom og rettet på pipehatten som var forskjøvet og som forårsaket at noe noe fukt kom inn. Det ble også byttet en isolasjonsplate ifm. dette). Badet er pusset opp av tidligere eier i ca 2006, se kommentarer i takst.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 47 U. etg.: 55

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 47 U. etg.: 49

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Stue, trapperom og kjøkken. U. etg.: 2 soverom, bad/wc, gang/vindfang og vaskerom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2006
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget med mindre dette fremgår direkte. Oppvaskmaskinen medfølger dog ikke.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 15 540
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning ,men det er heller ikke fellesgjeld pt.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 535 097,-
Sekundær formuesverdikr 1 926 349,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00335

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 10.09.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 22.08.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 22.08.2019
Energiattest, datert 22.08.2019
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 23.08.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 22.08.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 22.08.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.