Adresse

Østhellinga 3
3370 VIKERSUND

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.990.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 115.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 130.154

Totalpris med omkostninger kr 5.120.154

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 248

Bruksrareal: 284

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1265

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1950

Energimerking: E Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 95
Bruksnr: 127
Kommune: MODUM

Beskrivelse
Stor enebolig i Vikersund med fin utsikt mot Tyrifjorden i et etablert og barnevennlig boligområde på Sand. Gangavstand til fjorden, bussholdeplass, sentrum m/forretninger, bank, barnehage og skoler.

Innhold
Stor eiendom ideell for barnelek i et attraktivt nabolag. Planløsningen er familievennlig, inneholder følgende:

u.etg.: Trapperom, vaskerom, kjellerstue, bad med badestue, Bod 1, bod 2, bod utv.
1.etg.: Hall, stue, kjøkken, gang, bad, soverom, wc, bod, kjølerom.
2.etg.: 2 Soverom, trapperom, bad.

I tillegg nevnes:
- Dobbelt garasje og stor asfaltert gårdsplass.
- Ca 88 kvm terrasse.
- Pent opparbeidede uteområder.

Standard:
Romslig og familievennlig enebolig som generelt er modernisert innvendig de siste årene. Eiendommen har en innbydende adkomst med asfaltert gårdsplass og dobbelt garasje, samt gangavstand til felles bryggeanlegg rett ved fjorden.

Romstandarden beskrives som følgende:

1.etg.:
Romslig og innbydende hall med fliser på gulvflaten og varmekabler. Montert skyvedørsgarderobe ved entré og innebygget skap i gang.

Kjøkken:
Brukervennlig kjøkken med mye skap- og benkeplass, pusset opp i 2017. Kjøkkeninnredningen har malte profilerte fronter, laminat benkeplate og fliser på vegg over benk. lnduction koketopp, stekeovn og opplegg for oppvaskmaskin, kum og skyllekum. Innebygget kjøleskap og ventilator over koketopp. Praktisk planløsning med både kjølerom og bod. Kjøkkenet grenser fint til spiseplass/spisestue med plass til langbord ved store vindusflater, samt utgang til terrassen.

Stue:
Åpen og luftig stue med en romslig planløsning. De store vindusflatene gir meget gode lysforhold og en nærkontakt med utsikten. Det er montert hyggelig peisovn. For øvrig lyse og lune overflater med god plass til flere sittegrupper. Utgang til stor øst- og vestvendt terrasse på 88 kvm som er delvis overbygget og usjenert med gode solforhold. Det er bla skiferflis og opplegg til strøm for evnt. boblebad.

Soverom:
Hovedsoverommet med lune og delikate overflater har en egen voksenavdeling tilknyttet omkledningsrom/walk-in garderobe og bad.

Bad:
Pent flislagt bad med varmekabler, oppusset i 2017. Det er montert innredning med 2 skuffer med nedfelt håndvask, vegghengt skap, speil og lys. Sanitærutstyr bestående av dusjhjørne med glassdører. Avtrekksvifte.

WC:
Separat WC-rom i trapperom. Sanitærutstyr bestående av servantskap og toalett.

U.etg.:
Familievennlig planløsning med lys kjellerstue med kombiovn og varmepumpe, samt videre forbindelse til hagen.

Bad:
Flislagt gulvflate med varmekabler og badestue. Badstue med elektrisk fyring og innredning/sittebenker i trekonstruksjoner. Søyleservant, speil og lysarmatur. Åpen dusjløsning.

Vaskerom:
Opplegg for vaskemaskin og skyllekum med malte murflater fra 2017.

2 romslige innvendige boder, samt 1 utvendig bod.

2.etg.:
Flislagt bad med varmekabler, skapinnreding med speil og lysarmatur. Sanitærutstyr bestående av innebygget badekar og toalett. Det er montert Pax avtrekksvifte.

Etasjen har 2 gode soverom med skyvedørsgarderober.

Parkering:
Parkeringsplass i gårdsplass eller i dobbelt garasje. Garasje er isolert med gipsplater på vegger. Garasjeporter av type leddheisport i tre med motor.

Oppvarming:
Oppvarming via vedovn, peisovn, parafinovn. 2 varmepumper i boligen. Varmekabler u.etg: stue og bad, 1.etg: entré/hall, stue, samt bad 1 etg og 2 etg. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Beliggenhet:
Flott eiendom beliggende på Sand, nord for Vikersund sentrum. Flott utsikt østover mot Tyrifjord og med meget gode solforhold.

Stille og rolige omgivelser i et attraktivt nabolag med nærhet til fjorden med felles båthavn, sandstrand og flotte turmuligheter.

Det er kort gangavstand til busstopp og ca. 900 m til Vikersund stasjon. God offentlig kommunikasjon til Hønefoss og Drammen.

Det er nærhet til flere barnehager i området, barneskole og Modum ungdomsskole. Ca. 6 km til Furumo svømmehall og friidrettsbane. Det er også kort avstand til Vikersund alpinsenter og Vikersund hoppsenter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidede uteområder, store plenområder, asfaltert gårdsplass, hekk og beplantning.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendom er uregulert, og avsatt til boligbebyggelse i gjeldende kommuneplan.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for tilbygg til bolig og garasje, byggeår 1986. Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bolig i sine arkiver.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Vegger av plasstøpt betong, med sparestein og innvendig påforet med tresonittplater som er påført murpuss. Tilbygget med ringmur av lecablokker. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk i trekonstruksjoner. Stående tømmermannskledning fra 80 tallet. Tak er tekket med betongstein. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
- Boligen totalt sett har ingen akutte oppgraderingsbehov.
- Innvendig: Overflater og innvendige rom er velholdt og modernisert de siste årene.
- Våtrom: I normal stand.
- Innvendige overflater: Normal god stand.
- Kjøkken: Opprinnelig fra slutten av 80 tallet, og pusset opp i 2017.
- Utvendig rør fra ca 2006. Varmtvannsbereder på 200 liter av nyere dato.
- Sikringsskap plassert i kjellerbod. Inneholder automatsikringer. Skap skiftet iflg. eier i 2016. Samsvarserklæring foreligger. (Gjelder også rehab bad 1.etg, samt div skift i u.etg.) Opplegg i boligen i hovedsak fra 87/90 tallet. Noe eldre opplegg i kjeller.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: u.etg.: 85 kvm 1.etg.: 147 kvm 2.etg.: 52 kvm

Bruksareal per etasje: u.etg.: 55 kvm 1.etg.: 141 kvm 2.etg.: 52 kvm

lnngår i p-romsareal: u.etg.: Trapperom, vaskerom, kjellerstue, bad med badestue. 1.etg.: Hall, stue, kjøkken, gang, bad, soverom, wc. 2.etg.: 2 Soverom, trapperom, bad.

Diverse
Opplysninger på det elektriske anlegget, vi har mottatt følgende opplysninger fra selger:
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.
Det foreligger samsvarserklæring for utført arbeid i 2010 og 2014. (rapporten følger som vedlegg til denne salgsoppgave).

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Forrige kontroll 01.07.2019.
Det foreligger påbud om utbedringer ved anlegget. Eier opplyser om at det mangler ubrennbar plate foran ovn. Selger har ikke utbedret feil og mangler iht. rapport datert 01.07.2019 (rapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave)

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Eiendommen har nedgravd oljetank (glassfiber). Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 236,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet vei. Vann er tilknyttet Sand vannverk. Den private avløpsledningen er påkoblet offentlig avløpsanlegg.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 20 000
Forbruk av andre varmekilder kr 1 000,-

I tillegg til oppgitt kommunal avgift faktureres det for årlig forbruk fra Sand vannverk. Selgers forbruk tilsvarer ca 1.500,- pr år.

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 801 459,-
Sekundær formuesverdikr 2 885 252,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00302

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 20.05.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 17.07.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 17.07.2019
Energiattest, datert 20.07.2019
Kopi av samsvarserklæring EL.
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 01.07.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om vannrett - Tinglyst dato 10.01.1944
BESTEMMELSE OM DRENSVANN/STIKKRENNER M.V. Bestemmelse om veg

Bestemmelse om vannrett - Tinglyst dato 14.04.1944
Bestemmelse om kloakkledning Overført fra gnr 95 bnr 128 Bestemmelse om veg

Bestemmelse om gjerde - Tinglyst dato 26.03.1952
Overført fra gnr 95 bnr 173Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.