Adresse

Prestegårdsjordet 48
3070 SANDE I VESTFOLD

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.290.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 80.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 95.277

Totalpris med omkostninger kr 3.385.277

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Per Ø. Bolstad
+4790183737
pob@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eiendommen har en fin og sentral beliggenhet på Prestegårdsjordet i Sande. Barnevennlig uten gjennomgangstrafikk. Skoler og barnehager i gangavstand. Lekeplass i nærheten av eiendommen. Solrikt. Kort avstand til sentrum med hyggelig torg med et godt utvalg av butikker, jernbanestasjon, bank, vinmonopol, lege, apotek, cafeer/servering etc. Kort avstand også til Sandehallen og Videregående skole.

Kort kjørevei til Sandebukta med yppelige muligheter for bade- og båtliv.

Boligen er innholdsrik.

U.etg.: entre, kjellerstue, vaskerom, boder. Garasje
1.etg.: stor stue med utgang til terrasse og hage, kjøkken, 3 soverom, 2 bad.

Areal og byggeår

Primærareal: 154

Bruksrareal: 224

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1117

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1964

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger fra 15.mai 2020.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 321
Bruksnr: 1
Kommune: Holmestrand

Innhold
Boligen er innholdsrik.

U.etg.: entre, kjellerstue, vaskerom, boder. Garasje
1.etg.: entre, gang, stor stue med utgang til terrasse og hage, kjøkken, 3 soverom, 2 bad.

Standard:
Gulv: Parkett ,laminat, belegg og tepper.

Vegger: Hovedsaklig malte og tapetserte vegger.

Bad 1: Belegg på gulv og plater på vegger. Dusj. Servant i Innredning. WC.

Bad 2: Fliser på gulv og vegger. Badekar. Servant. WC.

Kjøkken: Pen hvit innredning med godt med skapplass og integrert komfyr og platetopp.

Parkering:
I garasje og gårdsplass.

Oppvarming:
Luft til luft varmepumpe i stue, peis i stue.

Beliggenhet:
Eiendommen har en fin og sentral beliggenhet på Prestegårdsjordet i Sande. Barnevennlig uten gjennomgangstrafikk. Skoler og barnehager i gangavstand. Lekeplass i nærheten av eiendommen. Solrikt. Kort avstand til sentrum med hyggelig torg med et godt utvalg av butikker, jernbanestasjon, bank, vinmonopol, lege, apotek, cafeer/servering etc. Kort avstand også til Sandehallen og Videregående skole.

Kort kjørevei til Sandebukta med yppelige muligheter for bade- og båtliv.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Meget pent opparbeidet tomt med plen, beplantninger og hekker. Fine solrike terrasser. Tomten er festet og festeavgiften reguleres iht. konsumprisindeks. Grunneier er Opplysningsvesenets Fond og fremfester er Holmestrand kommune. Grunneier opplyser at det er mulig å frikjøpe tomten etter nærmere angitte regler. Basert på tidligere innløsningsummer av tomter i området har dette vært fra kr. 250.000,- til kr 350.000,-.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Gjeldende regulering: Regulert til boliger. Område er markert skredutsatt mot elven.


Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen: Det er anført med tilstandsgrad 3 i vedlagte tilstandsrapport: Garasjegulv og vedovn.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: U. etg: Kjellerstue, vindfang, gang/trapperom 1. etg: Stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, bad m/wc/badekar, gang/trapperom, dusjbad m/wc

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2006. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport datert 15.10.2019 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Eiendommen har nedgravd oljetank. Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 500,-

Det er ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 15 000
Forbruk av andre varmekilder kr 2 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 941 808,-
Sekundær formuesverdikr 3 390 509,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00295

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 30.01.20
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 09.12.19
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 09.12.19
Energiattest, datert 15.12.19
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 02.12.19
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Elektriske kraftlinjer gjelder feste - Tinglyst dato 25.03.1963
Bestemmelse om vann/kloakkledningAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.