Adresse

Tollbugata 71
3044 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.590.000

Andel fellesgjeld: 11.095

Totalpris: 4.601.095 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.260

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter, renovasjon, felles forsikring og strøm, renhold av fellesareal, forr. fører, revisjon, utvendig vedlikehold m.m.

Omkostninger


Dokumentavgift: 117.525 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 4 500,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 133.179

Totalpris med omkostninger kr 4.723.179

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 110

Bruksrareal: 110

Antall soverom: 3

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 4608

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1988

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 111
Bruksnr: 860
Seksjonsnr: 59
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten er oppført over to etasjer og inneholder:

3. etasje:
Entre/hall, 2 soverom, flislagt bad/vaskerom, separat wc, kjøkken med åpen løsning til
stue og utgang til terrasse på 7 kvm.

Loftsstue, gjeste-/oppholdsrom og bod.

Egen biloppstillingsplass i garasjeanlegg.

Standard:
Pent oppusset og velholdt topp-/ende leilighet med hems og garasje - beste beliggenhet Gyldenløve Brygge - Sameiet har en nydelig beliggenhet med gangavstand til bykjernen. Et maritimt nærmiljø med brygge og Elvepromenaden rett utenfor døren!

Vinduer: 2-lags isolerglass
Gulv: Parkett, 1- stav parkett, lakkerte tregulv, fliser
Vegger: Malte og tapetserte flater, fliser på bad

Dørcalling. Get tv/nett. Leiligheten er pent oppusset med nytt bad (2019) og kjøkken (2014) med waterguard (2019). De fleste flater i leiligheten er også oppusset i 2017.

Parkering:
Garasjeplass for 1 bil.

Oppvarming:
Peis samt elektrisk/varmekabler.

Beliggenhet:
Leiligheten har en nydelig beliggenhet på Gyldenløve Brygge sentralt på Strømsø med en topp- ende plassering som gir beste intern beliggenhet. Et maritimt nærmiljø med brygge og Elvepromenaden rett utenfor døren. Fasaden bærer preg av inspirasjon fra båthus på Sørlandet. Det er kort avstand til bykjernen og togstasjon. Strømsø Torg fremstår som et hyggelig gåtorg med flere serveringssteder. Union Brygge innehar et urbant mangfold med leiligheter, kontorvirksomhet, butikker, serveringssteder, torg, kunnskapsparken og båthavn. Fine uterom med caféer, restauranter, barer, trendy butikker og ikke minst et meget rikt kulturliv preger nærmiljøet. På Bragernes finner man alt man kan forvente av en by, med bl.a. teater og kino.

Området rundt elva byr på flotte turmuligheter med sykkel- og gangsti. Kort vei til tursti opp mot Spiralen og innover i Drammensmarka. Det er også kort vei til ski- og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper, og Drafnkollen med lysløype og flott turterreng.

Gangavstand til en rekke organiserte fritidsaktiviteter. Strømsgodset idrettsforening har tilbud til barn i alle aldre og er etablert på Gulskogen. Attic Dansestudio ligger på Sundland. Ski- og ballklubben Skiold som er en aktiv og allsidig idrettsforening har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst. Kunstisbane på vinterstid. Helårs badeanlegg på Marienlyst. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Busstasjonen ligger i kort gangavstand og er bussknutepunkt for hele regionen. Det er kun få minutters gange til jernbanestasjonen med svært gode forbindelser mot Oslo-området og Kongsberg. 32 minutter med tog til Oslo. Flytoget har sin endestasjon i Drammen.

Barnehager og skoler
Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Flere barnehager innenfor praktisk avstand. For komplett oversikt se internett, www.drammen.kommune.no.

Gulskogen barne- og ungdomsskole på Gulskogen. Flere videregående skoler i Drammen sentrum.

På Papirbredden finner man Høyskolesenteret med bla. Universitet i SørøstNorge.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet og beplantet felles grøntareal samt hellelagte adkomstområder. Sameiet er beliggende i et maritimt miljø med brygge og opparbeidede turområder langs elven.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

beliggende innenfor kommuneplanens arealdel av 05.10.15. Regulert til bolig/kombinert bebyggelse i reg. plan for Gyldenløve Brygge av 22.10.85.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 3.etg: 77 kvm Loft: 33 kvm

Bruksareal per etasje: 3.etg: 77 kvm Loft: 33 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom inngår i p -rom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Ingen kontroll siste 12 år. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn av 17/2-17.
Det forelå mindre påbud om utbedringer som er rettet av selger.

Sameiet har planer om utskiftning av vinduer innen 2-3 år, dette vil ifølge eier ikke berøre fellesutgifter. Det er ikke tilfredsstillende rømning fra soverom i loftsetasje.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgifter.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 8 165
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 11 095,- pr. 31.12.2018

Andel formue
kr 32 080,- pr. 31.12.2018

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 915 160,-
Sekundær formuesverdikr 3 294 577,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00289

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 120819
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 060819
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 050719
Energiattest
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører Aktiv Boligforvaltning, datert 040719, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 27.11.1987
SNR: 59 Formål: Bolig Sameiebrøk: 129 / 6856

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 27.11.1987
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR NOK 10,000 MED PRIORITET 90 % AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESPRIS GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.