Adresse

Konggata 6 F
3019 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.390.000

Andel fellesgjeld: 327.284

Totalpris: 2.717.284 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.502

Felleskost inkluderer:

Felles bygningsforsikring, renter og avdrag på andel fellesgjeld, snømåking, kabel-TV og internett (grunnpakke fra Get), strøm i fellesarealer, kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon og forretningsførsel.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 13.714

Totalpris med omkostninger kr 2.403.714

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 63

Bruksrareal: 65

Antall soverom: 1

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 701

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1987

Energimerking: F Rød

Fasiliteter
  • Ingen gjenboere
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Livsløpsstandard
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger. Ny eier må godkjennes av borettslaget før overtagelse.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 1107
Andelsnummer: 5
Borettslagsnavn: Parken borettslag
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Leiligheten er beliggende i 1. etasje og inneholder følgende:
Vindfang, gang, kjøkken, bad/vaskerom, stue, soverom og bod.
1 utebod i bodrekke (merket med F) på ca. 4 kvm.

Standard:
Attraktiv leilighet med god planløsning. Beliggende skjermet mot bakgård. Leiligheten ble oppusset i 2013 fremstår som lys og innbydende. Ny utvendig kledning, vinduer og inngangsdør i 2017/2018.

Moderne kjøkken med delikat hvit kjøkkeninnredning (nytt 2013). Integrert komfyr/induksjonstopp, microbølgeovn, oppvaskmaskin samt kombiskap med kjøl/frys. Montert avtrekksvifte over komfyr. God spiseplass.

Stue med pipeløp med mulighet for å montere ildsted.

Romslig, delikat bad med fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv, toalett, servant, nye plassbesparende foldbare dusjdører i glass, utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Det er 198 liters varmtvannsbereder.

Soverom med speil skyvedørsgarderobe.

Speil skyvedørsgarderobe i gang foran inngang til bod samt garderobeplass.

Diverse:
* Leiligheten ble oppusset i 2013 med nye gulver, malte vegger etc.
* Nytt kjøkken fra 2013.
* Stue med pipløp med mulighet for å montere ildsted.
* Uteplass ved inngangsparti.
* Veggene er utvendig kledd med ny panel i 2017/2018.
* Nye vinduer med isolerglass i 2017/2018.
* Inngangsdøren er fra 2017/2018.
* Utvendig taket med takstein fra ca. 2006/2017.

Leiligheten er tilknyttet Parken Borettslag som består av 10 leiligheter fordelt på 2 bygg.

Parkering:
Borettslaget har 7 felles parkeringsplasser for 10 boliger. Ingen faste plasser. Parkeringsplassene er på kommunal tomt som er leid av borettslaget. For øvrig boligsoneparkering som gir beboere fortrinnsrett på parkering ved offentlig vei.

Oppvarming:
Elektrisk. Varmekabler i gulv på bad. Panelovner i øvrige rom unntatt vindfang. Det er pipeløp i stue med mulighet for å montere ildsted.

Beliggenhet:
Tiltalende leilighet med flott beliggenhet i sentralt, attraktivt og barnevennlig boligområde på Bragernes. Beliggende ved Drammenselva med promenade inn til sentrum samt Bragernes torg.

Rema 1000 matbutikk er kun ca. 150 meter fra leiligheten. Det er umiddelbar nærhet til den nye byparken med ny flott lekeplass.

Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i sentrum.

Videre er det kort vei til Union brygge, jernbanestasjonen (kun ca. 10 minutter å gå), Marienlyst og Drammensbadet. Drammen museum, Drammen teater, biblioteket, høyskolen, legevakta og livet på Union Scene ved Ypsilon broen er heller ikke lange gåturen unna.

Bragernesåsen byr også på et godt utvalg av merkede stier og gangveier, der det kjøres skiløyper om vinteren. Idylliske Landfalltjern med gode bade- og fiskemuligheter. Alpine utfordringer finner du i Drammen skisenter.

Vi ønsker velkommen til Bragernes og til Konggata 6 F!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles selveiertomt som er pent opparbeidet og beplantet med plen, busker og prydbusker. Belegningsstein i felles gårdsplass med felles sittegruppe. Koselig uteplass ved inngangspartiet.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 05.10.2015. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Kommunedelplan sentrum. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 30.05.2006.

Gjeldende regulering:
Reguleringsplan for kvartalene begrenset av Dronninggate - Øvre Storgate - Vinjes gate - Hauges gate. Ikrafttredelse: 24.03.1987. Status: Endelig vedtatt arealplan. Formål: Boliger og Offentlig friområde.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk med utvendig stående kledning. Yttervegger ble utforet, etterisolert og montert ny panel i 2017/2018 i regi av borettslaget. Saltak med antatt undertak av bord. Tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Vinduer med 3 lag energi/isolerglass. Vinduer har faste sprosser. Isolert utgangsdør av god kvalitet. Vinduer og dører er av nye og i bra stand. Elementpipe. Innvendig er pipe og brannmur pusset og malt. Feieluke i stue. Mulighet for montering av ildsted. Etasjeskiller av støpt betonggulv. Vann og avløpsledninger er fra byggeår. 198 liter Oso varmtvannsbereder fra 1987. Naturlig og mekanisk ventilasjon.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 65

Bruksareal per etasje: 63

lnngår i p-romsareal: Vindfang, gang, kjøkken, bad/vaskerom, stue og soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2016. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Denne leiligheten har pipeløp, men ikke tilknyttet ildsted.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS. Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no. Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Dugnad i borettslaget må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt, men styret kan gi dispensasjon i særlige tilfeller, og styret kan sette vilkår for dyreholdet.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer på kjøkken følger med i salget. Øvrige hvitevarer følger ikke.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er felles vannmåler for borettslaget.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 6 584
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 3 548 936,- pr. 25.06.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 327 284,- pr. 25.06.2019

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 11 423,- pr. 31.12.2018

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenenes Sikringsordning AS. Dette er en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for borettslaget og NBBO. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 580 838,-
Sekundær formuesverdikr 2 091 017,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00268

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 27.06.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 30.06.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 30.06.2019
Energiattest, datert 27.06.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 26.06.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 25.06.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.