Adresse

Sagkleiva 39
3060 SVELVIK

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.840.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 67.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 82.654

Totalpris med omkostninger kr 2.922.654

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Landlig og rolig beliggenhet på Tørkop, rett ved grensen til Drammen, med områdets flotteste naturområder som en nær nabo. Fra boligen er det kort vei til både barnehage, skole og matbutikk. Eiendommen ligger også like ved fjorden, hvor det er gode muligheter til å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola. Bussholdeplass ved hovedveien, med god bussforbindelse til både Svelvik og Drammen. Ca. 15 minutter med bil til både Drammen sentrum og Svelvik sentrum.

Boligen har alt på ett plan, entré, gang, bad, 3 soverom, kjøkken og stue. Ellers kjeller og utvendig bod på til sammen 70 kvm. Stor tomt på nesten 2 mål, med luftige og rolige omgivelser.

- Utbedret terrasse 2017, med nytt undertak og glassrekkverk
- Kjøkkeninnredning 2015
- Borret ny brønn/borrevann
- Bad 2010

Areal og byggeår

Primærareal: 96

Bruksrareal: 96

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1968

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1973

Energimerking: F Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
  • Bademulighet
  • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 337
Bruksnr: 48
Kommune: Drammen

Innhold
Enebolig med alt på ett plan, som inneholder:

Entré, gang, bad, 3 soverom, kjøkken, spisestue og stue.

Ellers kjeller på 42 kvm. med 2 boder og råkjeller. Bod ved utvendig adkomst på 28 kvm.

Standard:
Frittliggende bolig på ett plan og kjeller, bygget i 1973. Boligen har en god planløsning og normal standard på flater, innredninger og installasjoner, ref til alder. Boligen er av en slik alder at noe oppgraderinger og generelt vedlikehold er noe som må påregnes.

Bad fra 2010, med fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Badet består av dusjhjørne med vegg av glassbyggerstein, servant og toalett. Opplegg til vaskemaskin.

Kjøkken fra 2015 med laminat på gulv og malte overflater. Platekledning over kjøkkenbenk. Kjøkkenet inneholder over- og underskap med hvite profilerte fronter. Laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Integrerte hvitevarer med komfyr, komfyrtopp og oppvaskmaskin. Opplegg til kjøpeskap.

Noen oppgraderingen gjort de senere år:

- Utbedret terrasse i 2017, med nytt undertak og glassrekkverk
- Montert ny kjøkkeninnredning i 2015
- Borret ny brønn/borrevann
- Bad fra 2010

Parkering:
Parkering på egen tomt

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm. Varmepumpe fra 2010. Varme i gulv i entre og på baderom.

Beliggenhet:
Landlig og rolig beliggenhet på Tørkop, rett ved grensen til Drammen, med områdets flotteste naturområder som en nær nabo. Fra boligen er det kort vei til både barnehage og skole. Ca. 8 minutter med bil til nærmeste matbutikk.

Skole:
Tangen skole (1-7. klasse) og Støa Barnehage ligger i nærområdet. Det er heller ikke lang vei til andre utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Buskerud. Ca. 15 minutter til ungdomsskole i Svelvik.

Rekreasjon:
Området har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Turmuligheter både på bein og ski videre inn i marka og Drammens løypenett. Sagkleiva ligger også like ved fjorden, hvor det er gode muligheter til å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Rema 1000 Åskollen og Kiwi/Rema 1000 i Svelvik sentrum. Det tar ca. 15 minutter med bil til Svelvik og 8 minutter til Åskollen. Gulskogen senter dekker de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Drammen sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek og vinmonopol.

Transport:
Adkomst til Drammen/Svelvik med buss, stasjonen er nederst i Sagkleiva. I Drammen finner du også togstasjon på Strømsø, ca. 15 minutter med bil.

Tidsavstander i bil:
Svelvik sentrum ca. 15 min.
Drammen sentrum ca. 15 min.
Oslo S. ca. 45 min.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Det er 700m privat vei frem til huset som er boligeierne i Sagkleiva sitt felles ansvar å vedlikeholde. Veien er bratt, og man er avhengig av firehjulstrekk for å komme frem vinterstid.

Beskaffenhet:
Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og
gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
LNFR-areal - nåværende.

Arealplaner under arbeid: Nei.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest.

Bygningsinformasjon / byggemåte
TG:3 på drenering. Det ble indikert fukt i kjeller ved befaring. Fjell leder fukt, og det er normalt at det registreres fuktighet i kjellere der det er synlig fjell. Det er registrert forekomst av edderkopper i krypkjeller, noe som er en indikasjon på fuktig miljø.

TG:3 på tak. Taktekket har begrenset levetid, ref til alder. Påregnes lagt om. Det bemerkes at eternitplater regnes som spesialavfall. Vindskiene og gesimsen må påregnes regelmessig vedlikehold.

TG:3 på renner og nedløp. Nedløp er demontert/mangler. Det er ikke montert forbordbeslag ved takrenner. Renner er ikke funksjonsprøvd. Påregnes oppgradering/vedlikehold.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 96

Bruksareal per etasje: 96

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):

Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport.

1.etg. stue:
Avvik: Det ble avdekket at brennplate i ildstedet er defekt.
Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at det monteres ny brennplate i ildstedet.

1.etg. stue:
Avvik: Det ble avdekket røykrøret stikker for langt inn i skorsteinens røykløp, dette skyldes enten at røykrørsinnføring mangler eller er feil montert. Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at røykrøret monteres på nytt med røykrørsinnføring montert på godkjent måte.

1.etg. stue:
Avvik: Det ble avdekket at det ikke er montert beskyttelse (stålrist) i toppen av peisinnsatsensomramming. Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at det monteres beskyttelse (stålrist) i toppen av peisinnsatsens omramming. Det bemerkes at det ble fjernet en plastikk-leke fra toppen av peisinnsatsen som hadde smeltet, noe som kunne forårsaket brann.

Tak:
Avvik: Det ble avdekket at det ikke er montert forskriftsmessig taksikringsutstyr til
skorsteinen. Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at det monteres forskriftsmessig
taksikringsutstyr for sikring av adkomst til skorsteinen. Det bemerkes at skorsteinen ikke har blitt feiet på over 18 år grunnet mangel på taksikringsutstyr.

Hele skorstein:
Avvik: Det ble avdekket at flere av skorsteinens innerforing er defekte (sprukket). Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at skorsteinen rehabiliteres på godkjent måte.

Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Borret til eget vann i brønn.

Avløp er slamavskiller i septiktank. Kr. 2343,- pr tømming. Tilsyn av avløpsanlegg kr. 526,- pr år.

Vei, vann og avløp
Eiendommen har privat nett til vann og avløp. Privat vei. Kostnad til brøyting og vedlikehold av vei deles mellom eiendommene i Sagkleiva og beregnes til kr 500,- per kvartal, noe avhengig av mengden brøyting.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 18 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 550 622,-
Sekundær formuesverdikr 1 982 239,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00274

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen
Energiattest
Situasjonskart

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 06.11.1971
Bestemmelse om vegAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.