Adresse

Eliesons gate 4
3044 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.990.000

Andel fellesgjeld: 36.776

Totalpris: 5.026.776 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 5.094

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter, renovasjon, varmtvann, kabel-TV (grunnpakke), det vesentligste av utvendig vedlikehold, fellesstrøm, vaktmester, renhold, bygningsforsikring (ikke innbo), renter og avdrag på felleslån,

Omkostninger


Dokumentavgift: 125.650 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 142.454

Totalpris med omkostninger kr 5.132.454

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Meget sentral beliggenhet ved Strømsø Torg. Umiddelbar nærhet til jernbanestasjon, skoler og et stort utvalg av forretninger, caféer/restauranter og underholdningstilbud. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker en enkel tilværelse, i en lettstelt leilighet med heis, garasje, vaktmester og kort gangavstand til byens rikholdige service-, underholdnings- og kollektivtilbud.

Den attraktive leiligheten i sameiet Byhaven har en fin planløsning over 2 plan, inneholder for øvrig:
3.etg.: Entré/gang/trapperom, bod, soverom og bad.
4.etg.: Stue/spisestue, kjøkken, soverom og bad.

Sameierne kan benytte flotte og nyttige fellesarealer som trimrom med diverse treningsapparater, hobbyrom med noe verktøy/utstyr, møblert storstue, vinterhage, dekkhotell og flott, solrik takterrasse.

Areal og byggeår

Primærareal: 109

Bruksrareal: 112

Antall soverom: 2

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 2234

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1989

Energimerking: D Rød

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Heis
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Vaktmester-/vektertjeneste
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 423
Seksjonsnr: 9
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 423
Seksjonsnr: 55
Kommune: Drammen

Beskrivelse
En super leilighet for deg som ønsker en lekker, gjennomført og lettstelt leilighet med kort gangavstand til alle byens fasiliteter - like ideell for ung som for voksen! Leiligheten ligger som vestvendt og har en attraktiv intern-beliggenhet i blokken.

Innhold
Bynært og rett ved stasjonen finner vi denne attraktive leiligheten i sameiet Byhaven.

Leiligheten har en fin planløsning over 2 plan, inneholder for øvrig:
3.etg.: Entré/gang/trapperom, bod/garderobe, soverom og bad.
4.etg.: Stue/spisestue, kjøkken, soverom og bad.

Sameierne kan benytte flotte og nyttige fellesarealer som trimrom med diverse treningsapparater, hobbyrom med noe verktøy/utstyr, møblert storstue, vinterhage, dekkhotell og flott, solrik takterrasse med felles grill og utemøbler.

I tillegg nevnes:
- Biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.
- 1 bod i fellesareal i kjeller.

Standard:
Stor, tiltalende og tiltalende eierleilighet med garasjeplass, heis og vestvendt fransk-balkong (kveldssol) - innholdsrik planløsning, sentral beliggenhet med gode sol- og utsiktsforhold !

Romstandarden beskrives som følgende:

3.etg.:
Romslig entré/gang/trapperom med pene overflater. Plass til bla garderobemøblement under trapp.
Videre forbindelse til praktisk bod. Ringeklokke med dørtelefon ved hoveddør.

Bad:
Flislagt bad med gulvvarme og dusjkabinett, samt plass til garderobeinnredning. Forøvrig består sanitærutstyret av klosett og nedfelt servant i romslig innredning med over- og underskap. Mekanisk ventilasjon.

Soverom:
Soverom nr 2 med pene overflater og med romslig skyvedørsgarderobe.

4.etg.:

Stue:
Luftig og lys planløsning med plass til sittegruppe og spisegruppe. Oppholdsrommet har en hyggelig romfølelse med store vindusflater som gir svært gode lysforhold. Det er også montert hyggelig peis i stuen og planløsningen er delvis åpen mot kjøkkenet.

Det er flott utsikt mot Haukåsbakken og Danvik og gode luftemuligheter via vestvendt fransk-balkong med tofløyet terrassedør og gode solforhold.

Kjøkken:
Lys og pen kjøkkeninnredning med profilerte fronter og vitrineskap. Integrerte hvitevarer med mikro- og stekeovn, induksjonstopp, og vaskemaskin. Et praktisk kjøkken med mye benke-/skap- og skuffeplass. Det er montert moderne kjøkkenplater over kjøkkenbenk.

Soverom:
Romslig hovedsoverom vendt mot tilbaketrukket og rolig takareal. Det er montert skyvedørsgarderobe med speildører, her er det god lagringsplass. For øvrig plass til garderobemøblement.

Bad:
Fra soverommet er det videre forbindelse til badet. Stort flislagt bad med gulvvarme. Sanitærutstyr bestående av bla dobbelt servant med underskap, klosett (kverntoalett), badekar, bidé og opplegg til vaskesøyle. Det er også montert vegghengt skap. Mekanisk ventilasjon.

Generelt: Markise. Utvendig persienne på soveromsvindu. Porttelefon med kamera og døråpner. Heis fra inngangsparti og garasjeplan til leilighetsplan. Vaktmester.

Parkering:
Parkeringsplass i felles oppvarmet garasjekjeller. Mulighet for montering av elbillader.

Oppvarming:
Felles varmluftsaggregat, gulvvarme, peisovn og panelovner.

Beliggenhet:
Meget sentral beliggenhet ved Strømsø Torg. Umiddelbar nærhet til jernbanestasjon, skoler og et stort utvalg av forretninger, caféer/restauranter og underholdningstilbud.

Kort gangavstand til flotte spaserveier og rekreasjonsområder langs elven, til Union og til marka med fint helårs turterreng (lysløype) og til Marienlystområde med idrettsanlegg og badepark.

En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker en enkel tilværelse, i en lettstelt leilighet med heis, garasje, vaktmester og kort gangavstand til byens rikholdige service-, underholdnings- og kollektivtilbud.

Byhaven tilbyr flotte fellesarealer med bl.a. stor solrik takterrasse, hobbyrom, møblert storstue, treningsrom og vinterhage.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiendommen er bebygget og det er en solrik og fin felles takterrasse som sameierne fritt kan benytte.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Sentrumsformål, nåværende.
Navn: Kommunedelplan sentrum.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur oppført av betong. Rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig side av teglstein og platekledning. Flatt tak. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
- Glass i vinduer er datostemplet 1988- 2014. 2 stk nye vindusglass i stue i 2014.
- Etasjeskiller av støpt betong/betongelementer.
- Bad, 3.etg.: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Noe bom under fliser på vegg. Det mangler noen fliser, samt skruehull bak gulvstående garderobeskap da det tidligere har vært montert badstue her.
- Bad, 4.etg.: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk.
- Kjøkken: Ny induksjonstopp i 2013.
- Ny parkett i alle rom i leiligheten i 2012.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 3.etg.: 36 kvm 4.etg.: 76 kvm

Bruksareal per etasje: 3.etg.: 33 kvm 4.etg.: 76 kvm

lnngår i p-romsareal: 3.etg.: Entrè, bad og soverom. 4.etg.: Bad, kjøkken/stue og soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.
Dato for siste tilsyn: 19.06.2017.
Dato for siste feiing: 11.02.2019.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert felles vannmåler for sameiet.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 2 275
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 2 927 718,- pr. 12.08.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 36 776,- pr. 12.08.2019

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 18 604,- pr. 31.12.2018

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 927 612,-
Sekundær formuesverdikr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00300

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 13.08.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 16.07.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 16.07.2019
Energiattest, datert 16.07.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 15.07.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 24.01.1989
SNR: 9 Formål: Bolig Sameiebrøk: 126 / 9538

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 06.12.1974
ang. midl.forr. brakke Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 14.03.1984
ang. parkeringsplasser for Central Hotell Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 25.08.1986
Bestemmelse om benyttelse Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Div. ledninger Overført fra gnr 110 bnr 424 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 17.11.1987
Bestemmelse om benyttelse Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Div. ledninger GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 17.11.1987
Bestemmelse om benyttelse Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Div. ledninger GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 01.02.1989
Vedr. plassering m.v. av transformatorkiosk. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.