Adresse

Professor Smiths alle 20
3048 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.990.000

Felleskost: 3.086

Felleskost inkluderer:

Fellesutgiftene er akkurat igangsatt og inkluderer renovasjon, felles forsikring, grunnpakke fra GET, snøbrøyting. forretningsfører og utvendig vedlikehold.

Omkostninger


Dokumentavgift: 174.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 200.627

Totalpris med omkostninger kr 7.190.627

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Per Ø. Bolstad
+4790183737
pob@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette rekkehuset har en meget attraktiv beliggenhet i Proffen Hageby med ende/hjørne tomt mot friområde og videre mot skolen. Meget solrikt med fasade mot syd og vest.

Når du bor i Proffen Hageby er det kort vei til det meste av servicetilbud, enten til Gulskogen kjøpesenter eller til sentrum.

Boligen går over tre plan og har adkomst fra tunet.
Privat hageareal mot sør og vest på adkomstnivå og privat takterrasse.

Nyoppført bolig med attraktive og gode løsninger:
1. etg.: Entre, bod, bad, stue med utgang til terrasse, stort kjøkken med åpen løsning mot stuen. Sportsbod og hyggelig terrasse i forbindelse med inngangspartiet.
2. etg.: TV-stue, 3 soverom og bad.
3. etg.: Stort soverom med direkte adkomst til eget bad. Kontorløsning med utgang til stor privat takterrasse mot syd og vest.

Areal og byggeår

Primærareal: 147

Bruksrareal: 157

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 74

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Selveier

Byggeår: 2019

Energimerking: B Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Ledig for overtagelse.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 15
Bruksnr: 327
Seksjonsnr: 15
Kommune: Drammen

Innhold
Boligen går over tre plan og har adkomst fra tunet.
Privat hageareal mot sør og vest på adkomstnivå og privat takterrasse.

Nyoppført bolig med attraktive og gode løsninger.

1. etg.: Entre, bod, bad, stue med utgang til terrasse, stort kjøkken med åpen løsning mot stuen. Sportsbod og hyggelig terrasse i forbindelse med inngangspartiet.

2. etg.: TV-stue, 3 soverom og bad.

3. etg.: Stort soverom med direkte adkomst til eget bad. Kontorløsning med utgang til stor privat takterrasse mot syd og vest.

Standard:
Boligen er helt nyoppført og ikke tatt i bruk.

Gulv: Moderne en-stavs parkett og fliser.

Vegger: Malte veggflater i lyse og moderne farger.

3 bad: Moderne flislagte bad med dusjnisje, servant og vegghengt wc. Hovedbad i 2.etg har opplegg til vask og tørk.

Kjøkken: Moderne kjøkkeninnredning fra Designia i hvit utførelse. Integrerte hvitevarer med induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin og frys/kjøleskap.

Moderne trapp som binder etasjene fint sammen.

Nedforet gipshimling som er sparklet og malt.

Parkering:
En parkeringsplass på felles utvendig parkeringsområde for sameiet. Montert ladeboks for el.bil på parkeringsplass.

Oppvarming:
Vannbåren varme i beboelsesrom i 1. etasje. Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekabler i gulv på bad.

Beliggenhet:
Dette rekkehuset har en meget attraktiv beliggenhet i Proffen Hageby med ende/hjørne tomt mot friområde og videre mot skolen. Meget solrikt med fasade mot syd og vest.

Når du bor i Proffen Hageby er det kort vei til det meste av servicetilbud, enten du vil til Gulskogen kjøpesenter eller til teateret i sentrum. Med gangavstand til natur og by ligger alt til rette for et enkelt og behagelig liv i Proffen Hageby.

I og rundt Sundlandområdet er det mange turmuligheter, blant annet langs elven nedover til sentrum. Det er kort vei til Drammensbadet, Gulskogenhallen og Strømsgodset IFs gressbane, som blir islagt på vinterstid. Her finner du også Talentgården på Sundland med fotballhall og Attic dansestudio.

Matbutikker som Meny, Kiwi og Rema 1000 ligger i gåavstand til Proffen Hageby. Gulskogen kjøpesenter har 120 butikker og rikelig med parkering. Drammen sentrum med Union Brygge, Drammens Teater og Bragernes ligger i gangavstand via Ypsilon-broen.

Nabolaget har flere gode barnehager og et bredt skoletilbud: Gulskogen skole, Rødskog skole, Drammen Monterssoriskole, Marienlyst skole og Danvik skole ligger i gåavstand. Ved elven finner du Papirbredden, som er Drammens kunnskapspark med tre høyskoler, bibliotek, bokhandel, karrieresenter og et dynamisk innovasjonsmiljø. Her finner du også kaféer, restauranter, rockescene samt kulturliv.

I Professor Smiths Allè finner du stoppested for buss og noen minutter lenger unna har du Gulskogen togstasjon. På sykkel er Drammen Stasjon kun 10 minutter unna.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Andel av felles eiertomt for sameiet. Meget pent opparbeidet og beplantet. Boligen ligger som enderekkhus og har naturlig tomt foran og på siden av boligen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er i dag regulert til byggeområde for kombinert bebyggelse og anleggsformål til Bolig/forretning/offentlig eller privat tjenesteyting iht. reguleringsplan Områderegulering for Sundland vedtatt 16.06.2015. Reguleringsplan og -bestemmelser følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å kontakte megler ved spørsmål til reguleringen i området. Området er under utvikling og at det må påregnes byggestøy, byggetrafikk etc. en stund fremover.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest. Utbygger vil sørge for ferdigattest innen relativt kort tid.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Boligene er bygget etter gjeldende TEK10. Grunn og fundamenter: Rekkehusene vil bli fundamentert på KC peler. Bærekonstruksjoner: Byggene oppføres med hovedkonstruksjoner i tre og stål. Dekker og etasjeskillere: Det etableres gulv på grunn i betong og etasjeskillere i tre. Yttervegger: Fasaden vil bestå av trepanel. Skillevegger mot naboleiligheter/fellesareal består av lydvegger i stål eller tre/gips/mineralull tilpasset tekniske føringer samt lyd- og brannkrav.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra takstrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og sameie. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Dersom denne boligen selges før 02/04-2020 og kjøperen er en forbruker, skal selger stille garanti på 5 % iht. avhendingsloven § 2-11. Garantien skal vare i 5 år etter overtagelse og foreligge før kjøper innbetaler kjøpesummen.

Hvitevarer / tilbehør
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 20 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på stipulerte tall. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdikr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00331

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Takstrapport, datert XX
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Navn, datert XX, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.