Adresse

Sandveien 8 B
3058 SOLBERGMOEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.950.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 163.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 178.904

Totalpris med omkostninger kr 6.128.904

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 245

Bruksrareal: 249

Antall soverom: 5

Tomtestørrelse: 588

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1989

Energimerking: E Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 45
Bruksnr: 1340
Kommune: NEDRE EIKER

Beskrivelse
Enebolig med godkjent utleieleilighet/sokkelleilighet. Lydisolert skille mellom utleiedel og hovedbolig. Godt etablert og attraktivt nabolag. Meget familievennlig.

Innhold
Familievennlig og innholdsrik enebolig over 2 etasjer. Fleksibel planløsning som inneholder følgende:

Underetasje: Trapperom/kjellerstue, soverom, bad/wc, vindfang, stue/spisestue, kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom, bod og soverom.
1. etasje: Vindfang, gang, bad/wc, 2 soverom, vaskerom, kjøkken, stue/spisestue og vinterhage.

I tillegg nevnes:
- Pent opparbeidet og steinbelagt uteområde.
- Terrasse med svømmebasseng og moderne glassrekkverk.
- Ny veranda og rekkverk.
- Grøntareal med hage, prydebusker og hekk.

Standard:
Dette er en velholdt og påkostet bolig med høy standard i et attraktivt nabolag! Svært innholdsrik og fleksibel planløsning med skattefrie leieinntekter ved utleie av utleieleiligheten i underetasjen. Delvis inngjerdet og lettstelt eiendom som blant annet er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass, steinlagt uteområde med støttemur og skjermende tujahekk. Varmekabler under belegningsstein og i skifertrapper til inngangsparti.

Romstandarden beskrives som følgende:

1.etg.:
Innbydende entré med romslig skyvedørsgarderobe, speildører. Flislagt gulvflate med varmekabler.

Ny inngangsdør og innerdører. 2019. samt gulv

Stuen har en romslig og åpen planløsning som er enkelt å innrede med sittegrupper og spisegruppe. Meget behagelig romfølelse med bla gode lysforhold via store vindusflater. Delikate overflater med nylagt eksklusiv enstavs parkett. Hyggelig TV-stue med ny vedovn og glass gnistplate. For øvrig downlights i himling og utgang til verandaen.

Fra stuen er det også videre forbindelse til trivelig vinterhage med svært gode lysforhold. Her er det montert innvendig solskjerming, samt utgang til flott uteplass med terrasse og oppvarmet svømmebasseng (ca. 6.3 m X 3.6 m og med dybde på 1.35 meter). Det er montert varmepumpe og renseanlegg til bassenget), steinbelagte arealer og veranda. Det er montert 3 utvendige markiser. Uteområdet er inngjerdet med port mot inngangsparti, for øvrig pent adskilt med støttemur mot opparbeidet terreng.

Innholdsrikt og delikat kjøkken fra Sigdal (ny i ca 2016/17), med plassbygget spiseplass ved hyggelig karnapp. Godt utstyr med påkostet og integrerte hvitevarer fra bla AEG. Hvitevarer bestående av induksjonstopp, stekeovn, mikro, 2 oppvaskmaskiner i skuff, vinskap, kjøl/fryseskap. Ett praktisk kjøkken da det er godt med skap- og skuffeplass. Det er montert lekker kjøkkenvifte over kjøkkenøy og speil på vegg over kjøkkenbenk.

Romslig og pent bad med fliser og gulvvarme. Sanitærutstyr bestående av både boblebad og dusjkabinett, klosett og dobbelt servant nedfelt i baderomsinnredning (ny innredning i 2004). Det er montert stort vegghengt speil og downlights i himling. Mekanisk ventilasjon.

Oppusset og godt innredet vaskerom med utslagsvask, arbeidsbenk og godt med overskap. Mekanisk avtrekk.

Etasjen har 2 gode soverom med romslig skyvedørsgarderober. Gulvflater med pent og allergivennlig teppe. Det er utgang til veranda fra et av soverommene.

U.etg.:
Underetasjen tilknyttet hovedboligen har også egen inngangsdør. Etasjen består av kjellerrom, et soverom og flislagt bad med varmekabler. Sanitærutstyr bestående av nymontert dusjkabinett, servant med underskap, klosett, samt opplegg til vaskemaskin. Mekanisk ventilasjon.

Hovedboligen er adskilt fra utleieleiligheten med lettvegg mot utleieleilighetens ene soverom, da dette rommet tidligere var en del av hovedboligens areal. Videre mot utleieleiligheten er veggskillet lydisolert.

Utleieleiligheten har en romslig planløsning bestående av 2 gode soverom. Flislagt bad med nymontert dusjkabinett, servant nedfelt i baderomsinnredning, klosett, mekanisk ventilasjon, og separat bod med egen varmtvannsbereder. Kjøkken med romslig profilert kjøkkeninnredning. Stor stue/spisestue med lyse overflater, samt egen entré/adkomst. Det er montert separat sikringsskap med egen måler for leiligheten. Overflater med laminat, nytt i 2018. Gulvvarme i gulv.

Parkering:
Parkering i egen gårdsplass.

Oppvarming:
Gulvvarme i vindfang, vinterhage, bad og vaskerom i 1 etasje. Gulvvarme i trapperom/kjellerstue og bad i underetasje hoveddel. I hybel er det varmekabel i alle rom med unntak av ett soverom og bod. Vedovn i stuen 1.etg

Beliggenhet:
Dette er en velholdt og praktisk innredet enebolig. Den ligger fint til på Solbergmoen med gode solforhold. Fra huset er det gangavstand til skoler, forretninger og idrettsanlegg. Eiendommen ligger nær marka med kort vei til blant annet Knabben som er et populært turmål i området. Fra Knabben kan man se utover hele Drammen og Eikerbygdene, og et stort og attraktivt område åpenbarer seg. Populære utfartssteder som Nedbergdammen, Marivann og Tverken er innenfor rekkevidde etter en hyggelig spasertur.

Boligen ligger sentralt til på Solbergmoen. Kort vei til Solberg idrettsanlegg med sportshall, kunstis vinterstid, kunstgressbane mv. Solberg SK har gode fritidstilbud som fotball, turn, bandy, innebandy m.m. Gangavstand til blant annet Sprellopp Solbergmoen Barnehage, Solberg barneskole, Killingrud ungdomsskole, dagligvarebutikk, lege og bibliotek.

Gangavstand til Gamle Riksvei med bussholdeplass og offentlig kommunikasjon. Ca. 12 min kjøring til Drammen sentrum og ca. 40 min kjøring til Oslo. Kort vei til Timesekspressen fra Riksvei 283 og Gamle Riksvei retning Oslo og Kongsberg/Notodden. 10 min. med tog fra Drammen til Asker og 36 min. til Oslo. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no, www.nsb.no, og www.timekspressen.no.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er pent opparbeidet med uteplasser, beplantninger og prydbusker. Asfaltert og belegningsstein i innkjørsel og gårdsplass. Varmekabler under belegningsstein og i skifertrapper til inngangsparti.

Eiendommen ligger i etablert boligområde på Solbergmoen med kort vei til skoler, butikker, flott
turterreng. Barnevennlig og trafikkstille strøk.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. "Lite verdi". Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Boligbebyggelse.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det må forventes fremtidig bygging på ubebygd nabotomt.
Det pågår oppføring av nybygg i Sollia.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest. Det er ikke søkt om bruksendring av vinterhagen. Dagens planløsning er noe annerledes enn den løsning de opprinnelig godkjente tegningene viser. Det gjelder bl.a. romløsning der formålet i enkelte rom kan avvike fra opprinnelig godkjent formål. Videre bruk av omtalte rom og avvikende tiltak til annet bruk enn det det er godkjent til skjer på kjøpers ansvar. Opprinnelig godkjent plantegning ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig med utleieleilighet

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunmur oppført av leca. Utvendig stående kledning. Valmet tak med lett undertak. Loftslem med nedfellbar stige. Gulv på del av loft. Tak er tekket med betongtakstein. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
- Tilbygd karnapp på kjøkken og vinterhage i 2002.
- Isolerglass er datostemplet 1987, 2002 og 2009.
- Ny terrasse med adkomst fra soverom og stue oppført i trekonstruksjon. Rekkverk med stående
spiler og børstet stål med herdet glass.
- Bad u.etg. utleiedel: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Det er godt fall til sluk under dusjkabinett. Det er stedvis registrert "bom" under fliser. Noe fuktskadet innredning mot dusjkabinett. Det er montert 300 liter Oso varmtvannsbereder som tilhører hovedenheten.
- Bad u.etg, hoveddel: Badet er ikke fuktsikret etter gjeldende krav og standard, utbedring må påregnes. Det er indikert noe utslag ved fuktsøk, dette er normalt ved dusjing rett på gulv. Dusjkabinett er nylig montert etter at takstmannen befarte boligen, og må ikke fjernes. Det er montert Oso bereder på 198 liter i fra 2005.
- Bad 1.etg.: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Badet er oppgradert/rehabilitert av fagfolk i 2001. Det er ikke fremvist dokumentasjon på utførte arbeider.
Vaskerommet 1.etg.: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Vaskerommet er oppgradert/rehabilitert av fagfolk i 2009. Det er ikke fremvist dokumentasjon på utførte arbeider.
- Separate sikringsskap med automatsikringer i hoveddel og i hybel. El-anlegget er jevnlig oppgradert i de senere år.
- Det er montert innbrudds-/brannalarm tilkoblet Sector.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Underetasje: 112 kvm 1. etasje: 137 kvm

Bruksareal per etasje: Underetasje: Trapperom/kjellerstue, soverom, bad/wc, vindfang, stue/spisestue, kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom, og soverom. 1. etasje: Vindfang, gang, bad/wc, 2 soverom, vaskerom, kjøkken, stue/spisestue og vinterhage.

lnngår i p-romsareal: Underetasje: 108 kvm 1. etasje: 137 kvm

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2009.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Merknad: "Ildsted er ikke lenger tilknyttet".
Dato for siste tilsyn: 11.03.2014.
Dato for siste feiing: 15.04.2016.
Det er nylig montert ny vedovn. Kjøper er ansvarlig for utbedring av evt feil og mangler ved fremtidig tilsyn.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 584,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 26 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 138 430,-
Sekundær formuesverdikr 4 098 348,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00232

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 13.08.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 10.06.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 10.06.2019
Energiattest, datert 14.08.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 24.03.1987
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til BygningslovenAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.