Adresse

Engene 92 B
3012 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 1.750.000

Andel fellesgjeld: 16.500

Totalpris: 1.766.500 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 2.998

Felleskost inkluderer:

Felles bygningsforsikring, renter og avdrag andel fellesgjeld, grunnpakke kabel-TV og internett (GET), trappevask, vaktmestertjenester, snømåking/gressklipping, kommunale avgifter, renovasjon, forretningsførsel og drift av heis og fellesarealer.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 7.964

Totalpris med omkostninger kr 1.757.964

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-,
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 28

Bruksrareal: 28

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 3155

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1973

Energimerking: F Rød

Fasiliteter
  • Heis
  • Ingen gjenboere
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Bredbåndstilknytning
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger. Ny eier må godkjennes av borettslaget før overtagelse.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 136
Andelsnummer: 50
Borettslagsnavn: Borettslaget Engene 92
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Leiligheten ligger i 4./topp etasje med heis og inneholder:

Entré, bad/wc, stue, sovealkove og kjøkken.
I kjelleretasjen disponerer leiligheten tett bod i eget bodrom (merket 405).
I tillegg kommer fellesrom, sykkelparkering og felles vaskerom i kjeller.

Standard:
Leilighet er oppusset i perioden 2013 til 2016 med blant annet nytt kjøkken og nytt inventar på bad samt malte overflater. Leiligheten har en meget praktisk planløsning og god arealutnyttelse med sovealkove. Sovealkoven har bredde ca. 140 cm.

Framstår som meget tiltalende med lyse delikate overflater.

Gang med hvite profilerte garderobeskap.

Nyere stilfullt kjøkken med Sigdal kjøkkeninnredning ( fra 2013) med hvite glatte fronter og takhøye skap. Heltre benkeplate. Integrert komfyr, koketopp og oppvaskmaskin. Montert avtrekksvifte over komfyr. Plater på vegg over kjøkkenbenk. Varmtvannsbereder i benkeskap.

Praktisk stue. Sovealkove med plassbygd seng med lagerplass under.

Tiltalende bad med fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv, WC, pen hvit glatt baderomsinnredning med servant og speil overskap, dusjkabinett og røropplegg til vaskemaskin. Nytt sanitærutstyr på bad i 2013.

Overflater:
* Himlinger med malt betong og malte plater.
* Vegger med malt strie og fliser.
* Gulv med laminat og fliser.

Diverse:
* Nyere sikringsskap med automatsikringer
* Ringeklokke med dørtelefon.
* GET digital til TV og internett grunnpakke dekkes gjennom felleskostnadene.
* Mulighet for å bruke stort felles vaskerom med tørkerom.
* Stor felles sykkelbod.

Attraktivt veldrevet borettslag som består av 60 leiligheter i ett bygg fordelt på to oppganger.

Parkering:
Det følger ingen fast biloppstillingsplass til leiligheten. Det er mulighet til å søke styret om å få plass på borettslagets eiendom. Dette tildeles etter ansiennitet og koster kr. 100,- pr. mnd. Felles gjesteparkering bak bygget - ca. 10 plasser. Det er forøvrig gode parkeringsmuligheter med gateparkering i området. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Elektrisk gulvvarme i bad.

Beliggenhet:
Beliggende meget sentralt på Bragernes/Brakerøya med gangavstand til alle servicetilbud i sentrum. Leiligheten egner seg godt for førstegangskjøpere, studenter og pendlere.

Umiddelbar nærhet til nye CC kjøpesenter med blant annet dagligvareforretning (Meny), treningssenter (Sats) og en rekke andre butikker.

Meget enkel adkomst til E18 mot Oslo.

Kort gangavstand til Brakerøya jernbanestasjon hvor lokaltogene stopper med hyppige avganger.

Ca. 15-20 minutters gange til Strømsø jernbanestasjon hvor alle tog stopper, inkludert Flytoget med avganger hvert 20. minutt. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet.

Kort gangavstand til Bragernes sentrum med yttligere tilbud av restauranter, uteliv, kino, Magasinet kjøpesenter, Torget Vest kjøpesenter, diverse kles-/skoforretninger mv. samt til Union brygge området med blant annet universitet.

For øvrig finner man også flotte turmuligheter i nærheten. Verdt å nevne er populære turstier langs Drammenselva, Drammen alpinsenter og preparerte langrennsløyper på vinteren i Drammensmarka.

Leiligheten er en fint beliggende toppleilighet!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles eiertomt med asfaltert gårdsplass, parkering og adkomst. Forøvrig er fellesarealene pent opparbeidet med plen, busker og prydbusker.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 05.10.2015. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.
Kommunedelplan sentrum. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 30.05.2006.

Gjeldende regulering:
Uregulert område.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Det skal oppføres nytt bygg sør/vest for borettslaget på deler at tomten begrenset av Brandtenborggata/Tomtegata/Omstedgata/Nedre Storgate.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig stående kledning og fasadeplater. Flatt tak med papp/folietekking. Vinduer med isolerglass. Tett utgangsdør med kikkehull. Vinduer og dører er i normalt god stand. Jevnlig kontroll av vindusbeslag anses som viktig. Isolerglass er datostemplet 1992. Heis og betongtrapp i felles gang. Etasjeskiller av støpt betong/betongelementer. Rør av kobber/krom, plast og jern. Leiligheten har naturlig og mekanisk ventilasjon.

Styreleder opplyser at følgende er utført de senere år: Vi har renovert alle fordelingsskap for strøm og hovedskap i kjeller. Det er montert nye jordfeilbrytere og overspenningsvern til alle leiligheter i 2017. Totalrenovering. I 2018 grov vi opp langs med blokka fra heishus og rundt blokka foran mot Bragerhagen. Det ble lagt ny drenering og grunnmurspapp på aktuelt område. I tillegg 3.kummer bak blokka mot Engene som tar overvann. Plassen bak ble gravd opp og masseutskiftet i en dybde av ca. 50cm. Det ble skiftet avløp for kloakk fra 4 leiligheter bak. Ny vannledning fra hovedkran på plenen er skiftet gjennom helle kjeller med ny stengeventiler til hver stamme.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 28

Bruksareal per etasje: 28

lnngår i p-romsareal: Entré, bad/vaskerom, sovalkove og stue/kjøkken.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra eier: Anlegget ble sist kontrollert: 13.06.2017. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har ikke innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen) da det ikke er pipeløp i leiligheten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Dyrehold er ikke tillatt, men styret kan samtykke til dyrehold dersom gode grunner taler for dette og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Hvitevarer / tilbehør
Løse hvitevarer på kjøkken følger med hvis ønskelig.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert felles vannmåler for borettslaget.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 5 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 2 649 458,- pr. 13.06.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 16 500,- pr. 01.07.2019

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 20 000,- pr. 07.05.2019

Sikringsordning
Borettslaget er ikke medlem av sikringsordning.

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget. Advokat Ivar Strømsjordet er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 317 745,-
Sekundær formuesverdikr 1 142 441,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00255

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 24.06.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 21.06.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 21.06.2019
Energiattest, datert 21.06.2019
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 15.06.2017
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Adv. Ivar Strømsjordet, datert 18.06.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.