Adresse

Øvre Eikervei 136
3048 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 1.450.000

Andel fellesgjeld: 760.456

Totalpris: 2.210.456 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 9.741

Felleskost inkluderer:

Totale felleskostnader kr 9.741,- pr. mnd. som fordeles slik: Fellesutg. garasje kr. 180,- Internett og TV kr. 418,- Vedlikehold kr. 200,- Felleskostnader kr. 2.537,- Dugnad kr. 75,- Kapitalkost. lån 1 HUS601 kr. 6.331,- Strøm el-bil kommer evnt. i tillegg og koster kr 400,- pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer kommunale avgifter (vann og avløp), grunnpakke fra Canal Digital med TV og internett, vaktmester, garasjeanlegg, renter og avdrag på andel felleslån, snøbrøyting, plenklipp, trappevask samt diverse drift- og vedlikeholdsutgifter.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 7.964

Totalpris med omkostninger kr 1.457.964

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 61

Bruksrareal: 61

Antall soverom: 2

Etasje: 1

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 2005

Energimerking: D Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger. Ny eier må godkjennes av borettslaget før overtagelse.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 102
Bruksnr: 96
Andelsnummer: 2
Borettslagsnavn: Sølfastøya Elvepark borettslag
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Leiligheten ligger i 1. etasje mot elven og inneholder:
Entré, bad/vaskerom, stue, kjøkken og 2 soverom.
Terrasse på ca. 13 kvm.
Utvendig bod på ca. 4 kvm. (ligger i kjelleren i Øvre Eier vei 130).
Egen fast garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Standard:
Nyere unik leilighet som fremstår som lys og delikat med åpne løsninger. Beliggende på enden ved elvebredden. Vannbåren varme i gulv i stue, kjøkken og på soverom. Utstrakt bruk av LED-downlights i tak.

Meget god planløsning og arealutnyttelse med god intern beliggenhet og god uteplass.

Stue med utgang til overbygget vestvendt terrasse og hage. Skjermet og uten innsyn. Utelys og strømuttak til elektrisk grill, vaffeljern etc. Fin utsikt mot elven og Sølfastøya.

Nyere kjøkken fra Norema (Desember 2017) med hvite glatte fronter. Heltre benkeplate. Integrerte hvitevarer med varmluftsovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Montert avtrekksvifte over komfyr.

Delikat flislagt bad med varmekabler i gulv, veggmontert klosett, baderomsinnredning med servant, dusjhjørne med glassdør og opplegg til vaskemaskin.

Skyvedørsgarderobe på begge soverom.

Veldrevet borettslag som består av 72 leiligheter.

Generelt:
* Nytt sikringsskap, ca. 2016-2018
* Skjermet overbygget terrasse på ca. 13 kvm.
* LED downlights i tak stue og gang er dim to varm. (Dim to varm betyr at det er 2 farger på lyset. Hvitt når det er lysest og mer koselig gult når det er svakest)
* Canal digital med mulighet for tv/internett.
* Garasjeplass.
* Mulighet for båtplass.
* Vannbåren gulvvarme.
* På terrassen er satt kroker opp på søylene til å montere en hengekøye mot elven.

En lys, pen og lettstelt leilighet med god beliggenhet - like ideell for ung som gammel.

Dyrehold tillatt i tråd med husordensreglene, så lenge det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Les vedlagte husordensregler § 11.

Parkering:
Garasjeplass i felles garasjekjeller. Fjernbetjent/motorisert åpner av port. For øvrig meget god plass til gjesteparkering på stor asfaltert biloppstillingsplass. Garasjesameie med ordnede forhold. Selskapet har i tillegg 19 ekstra parkeringsplasser som kan leies når det blir en ledig.

Oppvarming:
Luft til vann varmepumpe tilkoblet vannbåren varme i enkelte gulv. Nytt anlegg i 2017. Elektriske varmekabler i gulv på bad.

Beliggenhet:
Flott leilighet med nydelig vestvendt beliggenhet på elvebredden til Drammenselven.

Idyllisk med hyggelig turvei langs elven og flotte, solrike grøntarealer for rekreasjon, lek, bading og fiske på Sølfastøya hvor også Drammen Sportsfiskere har sitt klubbhus og det er mange aktiviteter her. I tillegg har øya lekeplass, toalett, naturområder og store plenarealer for ballek og annen aktivitet. Området er et populært utfarts- og samlingssted sommerstid.

Ca. 20 minutter gangavstand (7-8 minutter sykkelavstand) til Gulskogen med skoler, barnehager, jernbanestasjon og senter med et rikt utvalg av forretninger, post, bank, apotek, lege etc. Ca. 4 km til Drammen sentrum.

Det er mulig å ha båt liggende langs elvebredden.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles eiertomt. Asfaltert innkjøring og stor parkeringsplass. For øvrig parkmessig opparbeidet med fine grøntarealer med sittegrupper og hyggelig turveier langs elven - retning Drammen.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 05.10.2015. Arealbruk: Boligbebyggelse - nåværende og grønnstruktur - nåværende.
Kommunedelplan for Drammenselva. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 29.04.1991.

Gjeldende regulering:
Reguleringsplan/endring for Øvre Eiker vei 118A, 120,122,124,126,128,130,132,134,136. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse: 29.04.2003. Formål: Boliger og friluftsområde (på land). FV 35 Øvre Eiker vei. Ikrafttredelse 31.01.2006.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig stående kledning. Flatt tak, tekket med papp/folietekking. Taket er ikke nærmere besiktiget. induer med isolerglass, balkongdør med isolerglass. Tett utgangsdør. Vinduer er i rimelig god stand sett ut ifra alder, litt slitt overflatebehandling enkelte steder. Isolerglass er datostemplet 2005. Utvendig betongtrapp ned til leiligheten. Etasjeskiller av støpt betong/elementer. Rør av kobber, plast og rør i rørsystem. Vann og avløpsledninger er fra byggeår. Høiax ekspress bereder på 120 liter i fra 2017. Husbrannslange i sjakt bak kjøleskap. Vesentlig skjult el-anlegg, sikringsskap med automatsikringer.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 61

Bruksareal per etasje: 61

lnngår i p-romsareal: Entré, bad/vaskerom, stue, kjøkken og 2 soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra eier: Anlegget er ikke kontrollert. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har ikke innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen) da det ikke er pipeløp i leiligheten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS. Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no. Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Dyrehold tillatt i tråd med husordensreglene, så lenge det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 9 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 22 721 462,- pr. 01.01.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 760 456,- pr. 21.08.2019

lN-Ordning
Borettslaget har har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Dette gir andelseiere mulighet til å innfri sin andel av fellesgjelden to ganger i året på terminforfall 1. august og 1. februar. Andelseiere må ta kontakt med OBOS senest én måned før terminforfall for opprettelse av avtale.

Andel formue
kr 19 734,- pr. 31.12.2018

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget. OBOS er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 587 776,-
Sekundær formuesverdikr 2 115 993,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00254

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 24.06.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 16.06.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 24.06.2019
Energiattest, ikke datert
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører OBOS, datert 12.06.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.