Adresse

Vikerfaret 5
3425 REISTAD

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.990.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 170.625 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 185.779

Totalpris med omkostninger kr 7.175.779

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 251

Bruksrareal: 268

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 724

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1996

Energimerking: D Gul

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 108
Bruksnr: 91
Kommune: Lier

Innhold
Eneboligen har en meget god og barnevennlig beliggenhet der den ligger tilbaketrukket i rolig blindvei og med meget gode solforhold!

Boligen består av følgende rom:

Underetg.: Entré, stue og soverom.
Underetg. innredet som hybel: Kjøkken, stue, soverom og bad.
1. etg.: Stor stue med egen spisestuedel, romslig kjøkken med spiseplass og praktisk kjølerom, gang, hovedsoverom, lekkert flislagt bad og praktisk vaskerom med egen utgang til hage.
2. etg.: Trappegang, 2 gode soverom ,begge med separat tilhørende garderoberom, stort bodrom, toalett.

Stor dobbelgarasje med 2 leddporter.

Standard:
Underetg.: Entré med skyvedørsgarderobe og varmekabler i flislagt gulv. Kjellerstuen har også varmekabler i flislagt gulv og er et flott sekundær-rom for barna når man ikke ønsker lek i hovedstuen. I tilknytning til denne ligger det også et soverom og låsbar dør inn mot hybel. Soverommet har en enkel skyvedørsgarderobe.

Underetg. innredet som hybel.

1. etg.: Stor stue med vinkel-løsning og en herlig utsikt mot Drammensfjorden, Drammen og den grønne Lierdalen. Stuen har oppvarming både fra effektiv varmepumpe og fra hyggelig og moderne vedovn. Utgang til terrasse med flott utsikt og svært gode solforhold. Lyst og stort kjøkken med meget god benkplass. Profilert innredning med fliser over benk og medfølgende hvitevarer. Her er det også et familievennlig kjølerom som alltid er populært og svært praktisk. Hvitevarene for øvrig består av integrert kombinert kjøle- og frysseskap, mikroovn, stekeovn, kermaisk topp, oppvaskmaskin og avtrekkshette. Alt er i lys og tiltalende stil. Kjøkkenet har også en hyggelig spiseplass for familien samt barbenk/lekse-plass. Stort hovedsoverom som er det eneste soverommet i denne etasjen. Soverommet er også utstyrt med en stor skyvedørsgarderobe. Utenfor dette er det en soveromsgang som bl.a. fører til et lekkert flislagt bad som ble flisbelagt i 2014 og som har en moderne utførelse i grå-toner og med moderne flisformat. Praktisk dusjkar med massasjedyser og glassvegg. Pen innredning, toalett og varmekabler i gulv. Vegg i vegg ligger vaskerommet som har egen utgang til hagen. Vaskerommet har skyllekum og varmekabler i flislagt gulv.

2. etg.: 2 store soverom med hver sitt garderoberom. Det er i tillegg stuveplass i knevegger. Soverommene har lekkert og lyst 1-stavs parkettgulv. Toalett med servant og vegghengt WC. Den lyse gangen har også adkomst til et stort og praktisk bodrom.

Boligen er en ideell familiebolig!

Parkering:
Gode parkeringsforhold både i egen dobbelgarasje, samt på egen gårdsplass.

Oppvarming:
Elektrisk via varmekabler, panelovner og varmepumpe. Vedfyring i peisovner.

Beliggenhet:
Boligen ligger på en fantastisk flott tomt på Reistad nederst ved Reistadlia. Det er en flott utsikt fra eiendommen som gir oversikt helt fra Drammensfjorden og vidt inn over den grønne Lierdalen. Vikerfaret kan by på et hyggelig nabolag og fremstår særdeles barnevennlig i blindvei.

Solrikt beliggende eiendom med sol fra formiddag til sen kveld. Med en avstand på kun ca. 1,8 km til Lier stasjon gjør at denne boligen også ligger fordelaktig til for pendlere. For øvrig er det også sentralt med ca. 7 min til Drammen, 15 min til Asker og enkel av- og påkjøring fra/til E-18.

Lier kommune har ellers et rikholdig tilbud av organiserte aktiviteter. For rekreasjon og trim ligger Kjekstadmarka i umiddelbar nærhet med adkomst via turvei på den nedlagte jernbanetraseen. Her kan du ta skiene under armen og nyte lysløype på vinterdager samt snøre joggeskoene og sikte deg inn mot en dukkert i et av flere tjern innen passe avstand.

Reistadlia har et godt bomiljø med stort antall barnefamilier. Skoleveien dekkes med buss til ny flott barneskole på Hegg i Lierbyen. Det er flere barnehager i nærheten.

Vi ønsker velkommen til Vikerfaret 5!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Meget pent opparbeidet eiendom med steinsatt gårdsplass, skifertrapp, pene steinmurer, pen belysning, varmekabler i trapp og barnevennlig gressplen. Pene bed og prydbusker er det også.
Me­get pent opp­ar­bei­det ei­en­dom med stein­satt gårds­plass, ski­fer­trapp, pene stein­mu­rer, pen
be­lys­ning og barne­venn­lig gress­plen. Pene bed og pryd­bus­ker er det også. Varme­kab­ler i ski­fer­trapp fra ga­ra­sje og opp til hus­pla­net, med ter­mo­stat som slår av og på varme­kab­le­ne ut fra øns­ke­de inn­slag for tem­pe­ra­tur på/av.

Ei­en­dom­men lig­ger høyt og fritt og ny­ter en flott ut­sikt!

Adgang til utleie
Det er innredet hybel i boligen, men denne er ikke søkt godkjent i kommunen.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligbebyggelse - Nåværende.

Gjeldende regulering: Reguleringsplan for Reistad - Utsikten. Detaljplan Sommerro. Planen angir eiendommen som boligformål.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest. Det er innredet hybel i boligen, uten at dette er omsøkt/godkjent i kommunen. Det er anledning til å leie ut husrom i egen bolig, såfremt det er adkomst fra hoveddel og det gjelder rom som er godkjent for opphold.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra takstrapporten: Boligens tilstand anses ut fra alder å være normalt god, den er godt vedlikeholdt. Vanlig bruks/alders-slitasje må påregnes. Garasje bør fuktsikres. Noen TG2 settes grunnet alder. Se for øvrig hele taksten vedlagt i salgsoppgaven.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: U. etg.: 106 1. etg.: 113 2. etg.: 49

Bruksareal per etasje: U. etg.: 100 1. etg.: 110 2. etg.: 41

lnngår i p-romsareal: U. etg.: 2 stuer, hall/kjellerstue, 2 soverom, entré, kjøkken, gang og bad. 1. etg.: Stue, kjøkken, bad, vaskerom og soverom. 2. etg.: Trapperom, 2 soverom, 2 omkledningsrom og wc.

Diverse
Deler av underetasjen leies for tiden ut og det er 3 mnd. oppsigelse. Konferer megler ved spørsmål om dette.

Opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Selger har utbedret feil og mangler iht. tilsynsrapport fra 2014 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave).

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 13 950,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 34 200
Forbruk av andre varmekilder kr 1 000,-

Privat avstikker fra offentlig vei/gate. Ca 4500,‐ kr år. år til brøyting av veien.

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 356 113,-
Sekundær formuesverdikr 4 882 008,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00236

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 12.08.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 07.07.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 02.08.2019
Energiattest, datert 07.07.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 25.06.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.