Adresse

Ryums vei 21
3036 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.690.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 163.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 178.904

Totalpris med omkostninger kr 6.868.904

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 138

Bruksrareal: 147

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1019

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2011

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Moderne
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 34
Bruksnr: 143
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
Velkommen til Ryums vei 21 - en svært tiltalende og moderne enebolig med god standard, dobbelgarasje og solrike utearealer.

Noen av eiendommens suksessfaktorer:
- Beliggende på en av feltets bedre tomter
- Nærhet til naturen og fine turløyper
- Rolig og tilbaketrukket fra trafikk
- Gode solforhold fra morgen til kveld
- Fine uteplasser med usjenert beliggenhet
- Solrik takterrasse
- Bygget i 2011
- Smakfullt innredet med lys stil
- God teknisk kvalitet
- Gjennomtenkt og godt fungerende planløsning
- Dobbelgarasje med separat bod
- Vannbåren gulvvarme i hele hovedetasjen og badegulvet i 2. etg.
- Balansert ventilasjon
- Sentralstøvsuger
- Pent beplantet hage
- Nærhet til preparerte skiløyper
- Kort avstand til barne- og ungdomsskole
- Barnehage i umiddelbar nærhet
- Enkel av- og påkjøring til E18
- Få minutter til Drammen
- Kort vei til Asker/​​​​​​Oslo
- Kort vei til bussholdeplass
- Kort vei til matbutikker

Innhold
Her kan du flytte rett inn i et lekkert og godt utstyrt hjem, med et omkringliggende nærmiljø som er godt tilrettelagt for både etablerte par, familie med voksne barn såvel som småbarnsfamilier.

Boligen har en moderne stil med flatt tak og takterrasse i tillegg til en stor terrasseplatting utenfor stue og kjøkken.

Boligen består innvendig av:
1. etg.: Entré/hall med direkte adkomst til vaskerom og videre tilgang til teknisk rom. Moderne og pent flislagt bad. Stuen er løst med vinkel og er stor og lys, åpen løsning mot et hyggelig og moderne kjøkken med integrerte hvitevarer. Garderobeplass under trapp.

2. etg.: Trappegang, praktisk TV-stue med utgang til stor og solrik takterrasse, pent flislagt bad, 4 gode soverom.

Stor dobbelgarasje med separat bod. I tillegg er det utebod ifm. inngangspartiet.

Standard:
Huset har en gjennomgående god standard med bl.a. balansert ventilasjon, sentralstøvsuger, 2 lekre bad, de fleste rom har eksklusivt 1-stavs parkettgulv i matt og hvitpigmentert utførelse, integrerte hvitevarer på kjøkken, moderne peisovn m.m.

Romstandarden beskrives slik:

1. etg.: Entré/​​​hall med elegante mørke fliser på gulv. Praktisk garderobe under trapp. Digital dørlås fra Yale - brikker og koder ifm. dørlåsen. Dørlåsen er synkronisert med alarmanlegget fra Verisure som er app-styrt. Her kan man fjernstyre av lås på inngangsdøren for håndverkere eller barna som måtte trenge tilgang.

Pent bad med dusjhjørne, vegghengt toalett og pen servant i innredning. Badet er flislagt med​ vannbåren gulvvarme, som resten av 1. etg.

Praktisk vaskerom med skyllekum og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Her er det også ekstra innredning. Fra vaskerommet er det videre tilgang til en praktisk bod/​​​teknisk rom med eik-parkett på gulv. Tekniske installasjoner ifm. fjernvarme er plassert i vaskerommet. Balansert ventilasjon og sentralstøvsuger er plassert i teknisk rom. Hvitevarer på vaskerom medfølger ikke.

Tiltalende og moderne kjøkken i to-farget innredning i hvit og grå utførelse. Innredningen har skuffdemping og smarte løsninger i hjørner av underskap, som utnytter plassen godt. Hvitevarer som medfølger er fra kvalitetsleverandøren Siemens og består av 2 stekeovner, mikroovn og kaffemaskin, alle montert i praktisk høyde I tillegg medfølger oppvaskmaskin, bred induksjonstopp og side-by-side kjøle- og fryseskap med vann-og isbitdispenser.

Stuen er lys og er fint løst med vinkel, slik at man slipper å se på kjøkkenet når man er i dagilgstuen. Moderne peisovn gjør seg godt i den ellers svært gjennomførte stilen. Dør ut til terrasseplatting og hage.

2. etg.:
Stor loftstue med landlig utsikt og fjordgløtt. Fra loftstuen er det utgang til en herlig takterrasse på ca. 20 kvm med gode solforhold. Effektiv varmepumpe i loftstuen for energibesparende oppvarming vinterstid, og med kjølefunksjon på varme dager.

Soverom: 4 gode soverom som alle er utstyrt med medfølgende garderobeskap.

Bad: Pent flislagt bad med fin innredning som har integrert servant. Både dusjhjørne og barnevennlig badekar i pent design. Vegghengt toalett, spotter i tak og bred speil med integrerte lys.

Sentralstøvsuger og balansert ventilasjon er også på plass. Plissé-gardiner, persienner og lamellgardiner på vinduer og dører i begge etasjer. Kiddieguard - diskret og uttrekkbart sikkerhets-trekk nede og oppe ifm. trapp - supert for familier med hunder og barn.

Parkering:
Dobbelgarasje med motorisert leddport og ellers gode parkeringsforhold på eiendommens gårdsplass

Oppvarming:
Vannbåren gulvvarme i 1.etasje og på baderomsgulv i 2. etg. Vedfyring i vedovn i stuen, og for øvrig elektrisk. Eiendommene på Kniveåsen er tilknyttet fjernvarme fra Lindum Ressurs og Gjenvinning. Det er vannbåren varme som fordeles i de fleste gulvene. Det er måling av forbruk, som faktureres etter eget innregistrert forbruk.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger meget bra til på feltet med en av de større tomtene på feltet. Nyere, men godt etablert og barnevennlig boligområde på Kniveåsen i Drammen kommune. På Kniveåsen havner du i en bydel hvor det er godt å bo, og hvor du vil ha kort vei til det meste.

Barnehager, skoler, idrettsanlegg og –hall ligger like i nærheten, innrammet av praktfull natur på alle kanter. Kniveåsen ligger i en rolig del av Drammen hvor alt er lagt til rette for et godt oppvekstmiljø.

Kniveåsen tilbyr optimale oppvekstvilkår med både skoler og barnehager i nærheten. Glassverket Idrettsforening er et aktivt idrettslag som tilbyr allidrett for barn fra de er 3 år, håndball, fotball og ski samt idrettsfritidsordning før og etter skoletid. Idrettsforeningen har egen idrettshall, eget idrettsanlegg med flere gressbaner og kunstgressbane. Åskollen Sykkelklubb er også en aktiv klubb i nærmiljøet.

De idylliske tur- og rekreasjonsområdene rundt Røysjømarka og Nordbykollen innbyr til skogsturer i flott terreng, og på vinterstid er skimulighetene mange og lange.
Nærhet til busstopp med god bussforbindelse til Drammen sentrum.

Få minutters kjøring til E18, og ca 25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Få minutters kjøring er det også til Drammen sentrum og til togstasjonen med god kommunikasjon til Oslo/Sandvika/ Kongsberg. Flytoget stopper i Drammen.

Kun ca 7,5 km til Drammen sentrum.

Er du ikke kjent med boligområdet på Knive, så oppfordres du til å bli det. Knive er et attraktivt sted å bo for alle aldre!

Her bor man landlig, men samtidig sentralt.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiendommen er pent opparbeidet med barnevennlig gressplen omkranset av pen tujahekk. Frukttrær som plomme- og kirsebærtre samt en pen blodbøk. Steinsatt gårdsplass og gangfelt mot terrasseplatting på over 100 kvm.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for del av Kniveåsen, datert 01.09.2005 med reguleringsendring datert 25.08.2010 med tilhørende Reguleringsbestemmelser og kommuneplanens arealdel, vedtatt 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på boligen fra opprinnelig oppføring. Det er gitt byggetillatelse på garasjen, men ikke sendt anmodning om ferdigattest på denne.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra taksten: TG1 på alle kommenterte bygningsdeler. Boligen har gjennomgående god standard, den er normalt godt vedlikeholdt. Det er dog noe gjenstående avslutninger ved dører etc. Det anbefales også at avrenning av kondensvann bør føres bort fra bygningskropp. Iflg. eier så kan det sive noe vann inn i bakre hjørne ved ekstrem nedbør. Bør utbedres.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 71 2. etg.: 71

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 67 2. etg.: 71

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entré, bad, vaskerom, stue og kjøkken. 2. etg.: Stue, 4 soverom og bad.

Diverse
Selger har oppgitt følgende opplysninger ifm. elektriske anlegget:
2-fas anlegg i garasje er sikret med 16 amp sikring. Det er trukket 3-fas kabel i 4 kvadrat inn til sikringsskap i garasje. Så hvis ønskelig er det mulig å sette inn 3 fas sikring og få 16 ampere 400 volt i garasjen.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): De har ikke registrert ildsted på adressen. Dette besørges av selger før overtakelse.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 20 737,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 17 633
Forbruk av andre varmekilder kr 999 999 999,-

Fjernvarme i 2018 - xx xxxx kWh.

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 119 000,-
Sekundær formuesverdikr 4 028 400,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00210

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 14.06.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 10.06.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 12.06.2019
Energiattest, datert 13.06.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.