Adresse

Espesetgata 2
3031 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.730.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 115.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 130.154

Totalpris med omkostninger kr 4.860.154

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 175

Bruksrareal: 187

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1417

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1948

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 81
Bruksnr: 77
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
Kvaliteter/oppgraderinger/teknisk
- Klassisk, delvis påkostet enebolig.
- Moderniseringsbehov.
- Svært pent opparbeidet tomt.
- Tomt på drøyt 1,4 mål.
- Med gode solforhold.
- Flott hage og stor terrasse.
- Parkering i garasje.
- Tre store soverom.
- Fin stue med peisovn.
- Romslig spisekjøkken.
- Bad, vaskerom og to wc-rom.
- Vinduer og kledning fra 2007.
- Dører av nyere dato.
- Nyere vannledning til boligen.
- Motorisert markise.
- Sikringstavle med automater.
- Automatisk strømmåler.
- 300 liters Høiax-bereder.

Innhold
Boligen innehar 2 plan samt kjeller og garasje og inneholder:

1. etasje: Entré, sep.wc, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken m/spiseplass.
2. etasje: Trappegang, gang, sep.wc, 2 soverom og kott.
Underetasje/kjeller: Kjellerstue, 2 boder og vaskerom/bad.

Garasje for 1 bil.

Standard:
Pen og delvis påkostet enebolig med garasje på parkmessig opparbeidet tomt - stor tomt på 1,4 mål og gode solforhold - skjermet og meget attraktiv beliggenhet med gode utsynsforhold i etablert boligområde på Konnerud

Entre:
Det er adkomst til boligen via et pent og hyggelig inngangsparti med plass til en liten sittegruppe. Vel innenfor dørstokken blir man møtt av en entré bestående av vindfang og stor hall. Begge har flislagt gulv og hallen har i tillegg skyvedørsgarderobe og direkte adkomst til toalettrom. Entreen er holdt i lyse, tidløse farger, noe som harmonerer godt med de øvrige rommene i boligen.

Kjøkken:
Kjøkkenet er romslig med god plass til
spisebord. Det har lysmalte vegger og flislagt gulv. Innredningen er funksjonell med fine
arbeidsflater og god skapplass. Den har kremfargede, profilerte fronter og en laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål. Et stort vindu bak benken sørger for ekstra arbeidslys, veggen bak benken for øvrig er flislagt. Ellers har kjøkkenet opplegg til oppvaskmaskin og en komfyrnisje med ventilator i overkant.

Stue:
Eneboligen har en fin stue med god plass
til både langbord og sofagruppe med tilhørende
møblement. Rommet er vinkelformet, så det er enkelt å innrede. Her sørger en moderne peisovn for ekstra varme og hygge på kalde kvelder, mens en varmepumpe gir en jevn, behagelig temperatur året rundt. Stuen har utgang til terrassen, og dagslyset strømmer inn gjennom store vindusflater. Rommet har parkettgulv og veggene er holdt i lyse farger.

Kjellerstue: I tillegg er boligens underetasje innredet med en kjellerstue - et suverent rom å ha når barna har besøk eller ungdommen i huset vil trekke seg litt tilbake. Her er det god plass til møblement, og rommet har et lunt uttrykk med laminatgulv, samt vegger og himling kledd i panel.

Bad/vaskerom: Boligen inneholder et bad, to toalettrom og et kombinert vaskerom og bad. Badet ligger i første etasje. Det har flislagt gulv, og vegger flislagt opp til brystningshøyde med panel for øvrig. Baderommet er utstyrt med gulvvarme, downlights, opplegg til vaskemaskin og et dusjhjørne med en svingbar glassdør.

Videre har rommet en plassbygd baderomsinnredning i furu med veggskap, speil med spottbelysning i overkant, samt underskap med heldekkende benkeplate og nedfelt servant.

Toalettrom og vaskerom/bad:
Boligen har to toalettrom, i henholdsvis første og andre etasje. Begge er utstyrt med servant og frittstående toalett. Toalettrommet i første etasje har gulvbelegg og tapetserte vegger, mens det i andre etasje har parkettgulv og tapetserte vegger.
I underetasjen ligger det et stort vaskerom med egen utgang til tomten. Vaskerommet har flislagt gulv, dusjhjørne og to utslagsvasker i stål.

Soverom og garderobe:
Eneboligen har tre behagelige soverom av god størrelse, ett i første etasje og to i andre. Soverommet i første etasje er innredet med en stor skyvedørsgarderobe, og det ene rommet i andre etasje har plassbygde garderobeskap, samt en søyleservant med speil i overkant. Begge soverommene i andre etasje ligger tilknyttet kott i knevegger, og for ekstra lagring og
oppbevaring har boligen skyvedørsgarderobe i hallen og to boder i underetasjen.

Parkering:
I garasje samt på eiendommen.

Oppvarming:
Boligen er elektrisk oppvarmet med stedvis plasserte panelovner, varmepumpe i stuen, samt gulvvarme i
entré, kjøkken, kjellerstue, vaskerom og bad. Den elektriske oppvarmingen er supplert med vedfyring i stuen.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger i et etablert og meget barnevennlig område på Konnerud i Drammen kommune. Fra boligen er det gangavstand til både Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole. Det ligger flere barnehager i nærområdet. I tillegg til flere videregående skoler i Drammen, ligger universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva.
Kollektivtilbudet på Konnerud består av buss, og nærmeste bussholdeplass er Konnerud skole som ligger ca. 350 meter fra boligen.
Konnerud har marka som nærmeste nabo, hvor merkede stier, turveier og usjenerte fiskevann gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter,
inkludert blant Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. I tillegg er det lysløype, skøyteis og to treningssentre i nærheten. Det er kort vei til både Stordammen og Inntakeren med fine bademuligheter. Alpine utfordringer finner du i både Haukåsbakken og Drammen Skisenter.
En kort kjøretur unna ligger Drammensbadet som er et av Norges største badeanlegg, og byens populære elvepromenade med et yrende folkeliv, uteserveringer og grønne lunger. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Drammen museum, Drammen teater og spennende Union Brygge med Ypsilon bro anbefales. Kiwi og Rema 1000 er nærmeste dagligvare. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Konnerud et eget senter
med flere butikker og andre servicetilbud.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Meget pent opparbeidet og parkmessig tomt. Her er det steinbelagt gårdsplass, samt steinbelagte gangstier som snor seg gjennom en forseggjort hage. Hagen har fine bed og er frodig
beplantet med gressplen, prydbusker og trær.
Sommerens godværsdager kan også nytes på en herlig terrasse, med adkomst fra stuen og hagen. Terrassen har med sine ca. 44 kvm god plass til grill og ønsket møblement. Den har dekke og rekkverk i tre, samt belysning og en motorisert markise for solskjerming.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert til bolig i planen for Kirkegrenda i Drammen kommune av 10.07.81.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Tilbygget er byggeanmeldt.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Boligen ble bygd i 1948 og påbygd i 1971. Den
fremstår som godt vedlikeholdt, men oppgraderinger må påregnes for å møte dagens krav til standard.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Kjeller: 48 kvm 1.etg: 104 kvm 2. etg: 35 kvm

Bruksareal per etasje: Kjeller: 36 kvm 1.etg: 104 kvm 2. etg: 35 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra eier: Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Siste tilsyn av 19.03.15.
Det foreligger mindre anmerkninger om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport datert 19.03.15 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 717,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 146 755,-
Sekundær formuesverdikr 4 128 318,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00202

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 31.05.19
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 29.05.19
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 29.05.19
Energiattest
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 19.03.15.
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om vannrett - Tinglyst dato 01.04.1954
Fra dypvannsbrønn GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 17.04.1958
Grensegangsforretning mellom d.e. m.fl. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.