Adresse

Fjordsvingen 19
3427 GULLAUG

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.390.000

Felleskost: 2.492

Felleskost inkluderer:

Felles forsikring av byggene, drift av fellesarealer med snøbrøyting, plenklipping etc, renovasjon, grunnpakke tv fra Altibox, forretningsfører. Felleskostnadene er planlagt økt med ca. 5% i nær fremtid. I tillegg betales ca. kr. 315 pr. mnd for garasje og bodplass i felles garasjeanlegg.

Omkostninger


Dokumentavgift: 108.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 134.627

Totalpris med omkostninger kr 4.524.627

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Per Ø. Bolstad
+4790183737
pob@dahlas.no

Kort om eiendommen

Engersand Havn ligger meget solrikt og maritimt til ved Drammensfjorden med strandlinje, småbåthavn og badestrand rett utenfor døren. Leiligheten ligger med meget gode solforhold og har en meget god intern beliggenhet med flott utsikt fra stor terrasse i 1. etasje mot Drammensfjorden. Et lite stykke plenareale utenfor terrassen sikrer en stor og god uteplass.

Kort vei til Drammen by både med båt og bil. Lier togstasjon i kort kjøreavstand med god forbindelse til Asker/Oslo. Kort vei til Asker og Oslo med bil.

Leiligheten inneholder:
Entre med mulighet for garderobeplass, bod, 2 soverom hvorav hovedsoverommet har direkte adkomst til eget bad, 2 bad, stort kjøkken med egen spiseplass, stue/spisestue med utgang til hellelagt terrasse på ca. 20 kvm.

1 parkeringsplass i kjeller samt bod.

Areal og byggeår

Primærareal: 96

Bruksrareal: 100

Antall soverom: 2

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 3023

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2009

Energimerking: C Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Barnevennlig
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Ledig for overtagelse

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 141
Seksjonsnr: 1
Kommune: Lier

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 141
Seksjonsnr: 23
Kommune: Lier

Innhold
Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet i 1.etasje hvor man har et større uteområde i forbindelse med terrasse.

Adkomst fra trappegang/heis.

Entre med mulighet for garderobeplass, bod, 2 soverom hvorav hovedsoverommet har direkte adkomst til eget bad, 2 bad, stort kjøkken med egen spiseplass, stue/spisestue med utgang til hellelagt terrasse på ca. 20 kvm.

1 parkeringsplass i kjeller samt bod.

Standard:
Leiligheten fremstår som attraktiv og tiltalende.

Vegger:
Hovedsaklig malte overflater i lyse og hyggelige farger.

Gulv:
Parkett og fliser.

Kjøkken:
Pen kjøkkeninnredning med godt med skapplass. Integrert komfyr med platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Avtrekksvifte over komfyr.

Bad 1:
Stort delikat fliselagt bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med toalett, servant i innredning, dusjnisje og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Adkomst direkte fra hovedsoverommet.

Bad 2:
Delikat fliselagt bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med toalett, servant og dusjhjørne.

Dørcalling med automatisk åpner.

En lys og arealeffektiv leilighet med flott beliggenhet på Engersand Havn!

Parkering:
Det medfølger en garasjeplass i felles garasjekjeller. Adkomst direkte med heis.

Oppvarming:
Varmekabler på begge bad, gasspeis i stuen, for øvrig elektrisk oppvarming.

Beliggenhet:
Engersand Havn ligger meget solrikt og maritimt til ved Drammensfjorden med strandlinje, småbåthavn og badestrand rett utenfor døren.

Leiligheten ligger med meget gode solforhold og har en meget god intern beliggenhet med flott utsikt fra stor terrasse i 1. etasje mot
Drammensfjorden. Et lite stykke plenareale utenfor terrassen sikrer en stor og god uteplass.

Kort vei til Drammen by både med båt og bil. Lier togstasjon i kort kjøreavstand med god forbindelse til Asker/Oslo. Kort vei til E-18 med ca. 20 minutter til Asker og 35 minutter til Oslo med bil.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Meget pent opparbeidet selveiertomt som er felles for sameiet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert til boligformål. Engersand havn er fortsatt i utvikling, men aktiviteten nå er lenger utover mot sydøst og påvirker ikke leiligheten.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entrè, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken, stue, bad, gang

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 600,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 13 000
Forbruk av andre varmekilder kr 2 500,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 053 796,-
Sekundær formuesverdikr 3 793 666,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00197

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 21.05.19
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 09.05.19
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 09.05.19
Energiattest, datert 18.02.16
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører RVT Regnskap, datert 10.05.19, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.