Adresse

Lassebakken 3
3046 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.490.000

Andel fellesgjeld: 46.189

Totalpris: 2.536.189 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 2.300

Felleskost inkluderer:

Vann og avløp, oppvarming av varmtvann, felles bygningsforsikring, forretningsførsel og nedbetaling andel fellesgjeld. Det er ikke ventet økninger i felleskostnadene.

Omkostninger


Dokumentavgift: 63.400 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 74.554

Totalpris med omkostninger kr 2.564.554

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 50

Bruksrareal: 50

Antall soverom: 1

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 883

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1900

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 17
Bruksnr: 63
Seksjonsnr: 5
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
Sjarmerende leilighet i verneverdig bygning. Gjennomgående lekker og velholdt leilighet med god takhøyde som gir en meget romslig følelse.

Innhold
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:

Entré, stort kjøkken med spiseplass og trapperom ned og ut til hagen, hyggelig stue, flislagt bad og et godt soverom. I gangen mellom stue og soverom er det laget et vaskerom samt en liten garderobe.

God bod i kjeller.

Standard:
Leiligheten innehar en gjennomgående god standard og kan skilte med god takhøyde, dype karmer, originale dører og stilfullt listverk.

Leiligheten har følgende romstandard:

Entré: Gulv i heltre, malte flater på vegger og tak.

Stue: Gulv i heltre, malte flater på vegg og i tak, og hvite lister. I stuen er det også en nostalgisk vedovn.

Kjøkken: Pent kjøkken med slett innredning og med lys under overskap, samt opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenet har godt med benk- og skapplass samt en koselig spiseplass.

Soverom: Gulv i heltre, malte flater på vegg og i tak.

Bad: Pent flislagt bad med frittstående toalett, dusjnisje, enkel servant.

Vaskeplass: Separat rom for bl.a. vaskemaskin. Det er opplegg for vaskemaskin i et rom i soveromsgangen mellom stue og soverom.

Leiligheten holder en tidsriktig standard og fremstår som pen og velholdt. Her kan man flytte rett inn!

Parkering:
Normal gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Elektrisk via panelovn og varmekabler, samt vedfyring i vedovn.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger sentralt til med gode pendlerforhold og i attraktiv krets på Danvik.

Drammen sentrum byr på et stort antall café-/spisesteder, og et aktivt byliv. Nærmeste kjerne finnes på Union Brygge som har flere
spesialforretninger, høyskolesenter og hyggelig torg. Nyrestaurerte Strømsø torg ved Jernbanestasjonen er en liten gåtur unna.

Bragernes torg, kino, teater osv. er ca. 15 min. unna. Gangavstand til en rekke organiserte fritidsaktiviteter. Strømsgodset idrettsforening har tilbud til barn i alle aldre og er etablert på Gulskogen. Det er også kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper, og gangavstand til Drafnkollen med lysløype og flott turterreng.

Sportsfiske på Sølvfastøya og hyggelig promenade i elveparken. Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst. Her finnes utv. tennisbaner, tennishall, naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Helårs populært badeanlegg på Marienlyst.

Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud.

Flott og oppgradert kjøpesenter på Gulskogen. Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen, se www.bk.no for rutetider.

Ca. 12 minutters gange til jernbanestasjonen. Toget tar ca. 35 min til Oslo og ca. 15 min til Asker, se www.nsb.no for rutetider. Flytog fra Drammen til Gardermoen.

Ellers er det kort vei til påkjøring på E-18 og E 134 ved Bangeløkka.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiet tomt på 883 kvm. som tilhører sameiet. Koselig opparbeidet tomt med gressplen på baksiden med en flott felles uteplass. Eiendommen er innrammet med gjerde.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Iht. til kommuneplan datert 05.10.2015 er området regulert til boligformål.

Det foreligger planer om utvidelse av jernbanetrassé og byggegrop ihv. nærområdet og på nabogrunn, men det er ingen kjennskap til om denne eiendommen vil bli direkte berørt av planene. Det må uansett påregnes støy, støv og trafikale utfordringer frem til ca. 2025 eller til ferdigstilling av prosjektet. Konferer megler ved spørsmål.

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Ferdigattest
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Ikke søknad og vedtak, huset er SEFRAK-registrert og er fra ca. 1912 iht. kommunen.

Beskrivelse (type bolig)
Eierleilighet

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur oppført i granitt/naturstein og tegl. Yttervegger over grunnmur oppført i laftet tømmer/stående plank. Utvendig liggende kledning. Saltak i tre m/undertak av bord. Taket er tekket med shingel. Vinduer med isolerglass. Glass i vinduer er datostemplet 1988 - 2008. Trebjelkelag mellom etasjene.

Noen utdrag fra taksten: Normalt godt vedlikeholdt leilighet. Innvendig er tilstand normalt god ut ifra alder. Etasjeskiller antas ikke å være lydisolert i forhold til dagens byggeforskrift. Det kunne ikke
påvises unormal svikt, men noe retningsavvik og stedvis noe knirk er det. Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Sluk av plast, membran ligger under klemring i sluk. Noe fall til sluk i dusjområde. Normal bruks/alderslitasje. Normale tørkesprekker i furugulv/gulvbord.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, kjøkken, stue, gang, bad, garderobe med vaskeplass og soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen kjente påbud om utbedringer iht. tilsynsrapport fra 2001, men denne seksjonen ble da ikke sjekket, ettersom det ikke var noen hjemme på dagen for gjennomgang av sameiets leiligheter.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Dyrehold er tillatt, men det skal ikke være til sjenanse for de øvrige.
Det er pliktig oppmøte på 2 dugnader i året og alternativt bot på kr. 1.500,- dersom man ikke møter opp. Det er også noen enkle vaktmestertjenester på rullering for beboerne. Det er vedtatt at hver leilighet skal male en del av gjerdet rundt eiendommen.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert felles vannmåler og forbruket inngår i felleskostnadene.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet, men det er nedgravet septiktank. Det må i fremtiden påregnes at det kan bli pålegg om å koble ut septiktanken.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 9 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 369 515,- pr. 30.05.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 46 189,- pr. 30.05.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 482 859,-
Sekundær formuesverdikr 1 738 292,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00182

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 23.05.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 06.05.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 22.05.2019
Energiattest, datert 23.05.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra sameiet, datert 15.05.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Årsmøtedokument
- Årsregnskap
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.