Adresse

Konnerudgata 16 A
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.290.000

Andel fellesgjeld: 309.025

Totalpris: 2.599.025 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.292

Felleskost inkluderer:

Renter og avdrag på fellesgjeld, TV og nett via fiber, oppvarming av varmtvann, kommunale avgifter(vann og avløp), renovasjon, vaktmestertjenester, trappevask, snømåking, utvendig vedlikehold, bygningsforsikring, forretningsførsel, drift av fellesarealer m.m.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr pr. pantenotering kr 2 242,-
Eierskiftehonorar kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 15.096

Totalpris med omkostninger kr 2.305.096

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Romslig 2-roms beliggende i 4. etg. i en attraktiv blokk i Nybyen. Her bor man sentralt til det meste av hva Drammen har å by på. Kort gangavstand til Union brygge, torget, jernbanestasjonen, elvepromenaden, stadion, og det fine turterrenget begge åsene tilbyr sommer som vinter.

Leiligheten har for øvrig en god planløsning: Entré, pent kjøkken med hyggelig spiseplass, romslig stue med utgang til innglasset balkong på ca. 7 kvm, soveromsgang, stort og modernisert soverom og pent flislagt bad.

I tillegg er det stor bod på loft og god bod i kjeller, samt felles sykkelrom i kjeller.

Flytt rett inn! Bo enkelt og ansvars-fritt i veldriftet boligselskap og i et godt vedlikeholdt bygg.

Vi ønsker velkommen til visning i det som må kalles en perfekt byleilighet beliggende i hjertet av Strømsø!

Areal og byggeår

Primærareal: 50

Bruksrareal: 57

Antall soverom: 1

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 1737

Boligtype: Leilighet

Eierform: Aksje

Byggeår: 1955

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Utsikt
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 234
Kommune: Drammen

Innhold
Toppleiligheten ligger sydvestvendt i 4. etasje og har en god planløsning bestående av: Entré, pent kjøkken med hyggelig spiseplass, romslig stue med utgang til innglasset balkong på ca. 7 kvm, soveromsgang, stort og modernisert soverom og pent flislagt bad.

I tillegg kommer stor bod loft og god bod i kjeller, samt felles sykkelrom i kjeller.

Det er også utvendig sykkeparkering.

Standard:
Pen leilighet med god planløsning i attraktivt boligkompleks. Veldriftet boligselskap og godt vedlikeholdt bygg. Bare i 2018 viste regnskapet et overskudd på hele 391 770,-!

Den innvendige romstandarden beskrives slik:

Gang/entré: Pen parkett på gulv og nymalte vegger i 2019. Dørcalling til hoveddør.

Stue: Lys stue med utgang til innglasset og solrik balkong på ca. 7 kvm. med plass til både sofagruppe og spisebord. Denne er godt skjermet for innsyn og byr på flott utsikt både mot Haukås, den hyggelige småhusbebyggelsen i Nybyen og helt til Solbergåsen. Vinduene på balkongen er til å skyve bort om det skulle bli i varmeste laget. Det er også pipeløp i stuen med mulighet for å montere vedovn om ønskelig. Nymalte vegger og tak er også her utført i 2019.

Kjøkken: Delikat kjøkken med hvit innredning og benkeplate av eik heltre. Integrert topp, stekeovn plassert i praktisk høyde og oppvaskmaskin. Frittstående kombinert kjøle- og fryseskap medfølger i handelen. Det er også montert avtrekksvifte over platetopp. Hvitevarer på kjøkken følger som på visning.

Soverom: Soverommet ble pusset opp i 2018 og det ble da skiftet gulv, montert skyvedørsgarderobe, og malt både vegger og tak.

Bad: Pent flislagt baderom med dusjhjørne, hvit innredning med servant og toalett. Varmekabler i gulv. Vaskemaskin medfølger!

Diverse:
* Dørtelefon med åpner av hovedinngangsdøren.
* Innglasset og vestvendt balkong.
* Varmtvann dekkes gjennom felleskostnadene.
* Sikringsskap med automatsikringer.
* TV og nett medfølger i felleskostnadene og leveres fra Canal Digital via fiberkabel.
* Elektriske anlegget i blokken har blitt oppgradert i regi av aksjelaget i 2014/2015.
* Vinduer skal skiftes og skyvedør mot balkong skal monteres i 2019 og dette er antatt å medføre en økning på kun ca. kr. 300,- per mnd.

Konnerudgata 16 AS består for øvrig av 32 leiligheter fordelt på 3 oppganger og har et stabilt og godt bomiljø.

Parkering:
Nybyen har boligsoneparkering for å sikre at de disponible plassene kommer beboerne tilgode. Beboere i området kjøper sonekort som gir rett til parkering i området. Månedlig avgift er kr 280,- for bil nr. 1 og kr. 330,- for bil nr. 2.

Oppvarming:
Elektrisk oppvarming via panelovn og varmekabler. Det kan tilsluttes ildsted via pipen, men tidligere ildsted er fjernet.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger i Strømsø sentrum, ved nye Strømsø Torg og med kort vei til jernbanestasjonen og de fleste av byens fasiliteter.

Leiligheten ligger solrikt til i toppetasjen( 4. etasje) med fin utsikt mot Strømsåsen og Nybyen. Godt skjermet og innglasset balkong.

Kort vei til Marienlyst området med Drammens Museum, Drammensbadet med ett av Norges flotteste utendørs og innendørs badeanlegg, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyst stadion med Akropolis treningssenter.

Kort gangavstand er det også til Papirbredden og Union Brygge med blant annet høyskolesenter, bibliotek, butikker, treningssenter og spisesteder.

Flotte turområder langs Drammenselven i elvepromenaden og kort vei til marka med gode turmuligheter sommer som vinter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Andel av felles eiet tomt på 1.737 kvm. Pent opparbeidet fellesarealer med plen og noe annen beplantning samt hyggelige benker. Asfaltert gårdsplass og tilrettelagt for utendørs sykkelparkering.

Adgang til utleie
Aksje eieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre, se vedtektene punkt 3-2.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert. I kommuedelplan er området avsatt til boligformål.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver, men innflyttingstillatelse ble gitt i 1951.

Beskrivelse (type bolig)
Aksjeleilighet

Bygningsinformasjon / byggemåte
Lavblokk oppført over 4 etasjer samt kjeller og loftsetasje. Oppført i murkonstruksjon.

Noen utdrag fra takstrapporten: Normal god standard, men det kommenteres at soveromsvinduet trenger utskifting. Vinduene er planlagt skiftet i regi av boligselskapet i 2019, da de er slitte. Noe dårlig fall til sluk på bad og bom
under en flis. Stedvis noe knirk og skjevheter. Ellers har rapporten TG1 på de øvrige punkter.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, kjøkken, stue, gang, bad og soverom.

Diverse
Dyrehold er ikke tillatt uten aksjelagets samtykke.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer medfølger i salget. Dette inkluderer også fryseskap på loft. Det stilles dog ikke noen videre funksjonsgaranti fra selgers side og det kommenteres således noen funksjonsfeil på stekeovn.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet og inkl. i felleskostnadene

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 7 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 10 416 484,- pr. 29.04.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 309 025,- pr. 29.04.2019

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning(dvs. ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 32 062,- pr. 31.12.2018

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i dette aksjelaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i aksjelaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av aksjelaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 510 886,-
Sekundær formuesverdikr 1 839 190,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00179

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 09.05.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 02.05.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 06.05.2019
Energiattest, datert 06.05.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 29.04.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.