Adresse

Rådhusgata 20
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.250.000

Felleskost: 2.076

Felleskost inkluderer:

Fellesutgiftene inkluderer felles bygningsforsikring, snøbrøyting, vaktmester/gartner til fellesareal, trappevask, renovasjon, felles strøm, grunnpakke tv/data (Viken Fiber), a-konto oppvarming, medlemskap bilpool, forretningsførsel og div. innvendig og utvendig vedlikehold av fellesarealer og tekniske anlegg. Fordeling fellesutgifter: Felleskostnader kr 1 437,- Tv og internett grunnpakke kr 259,- A-konto oppvarming (15651/11) kr 344,- Forbruk av varmt tappevann avregnes etter forbruksmåler pr. leilighet og kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. Vann-/avløpsavgifter blir fakturert direkte fra hhv. kommunen etter forbruk iht. egen vannmåler.

Omkostninger


Dokumentavgift: 79.375 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 96.279

Totalpris med omkostninger kr 3.346.279

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i Bragernes Kvartal som er et nytt boligprosjekt ved siden av Rådhuset på Bragernes sentrum. Leiligheten ligger i bakre rekke med skjermet sørvendt terrasse inn mot atrium. Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Her finner du noe for enhver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Attraktiv og delikat selveierleilighet med meget god planløsning. Leiligheten ble overtatt av selger i januar 2019. Det er felles takterrasse for beboerne. Stor dagligvarebutikk i undertasjen.

Areal og byggeår

Primærareal: 50

Bruksrareal: 54

Antall soverom: 1

Etasje: 2

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2019

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Heis
 • Turterreng
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger. Leiligheten er klar for overtagelse.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 1544
Seksjonsnr: 11
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 1546
Seksjonsnr: 129
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten er beliggende i 2. etasje på nivå med indre atrium og inneholder:

Entre, kjøkken, stue, bad, soverom og bod.
Bod i kjeller på ca. 5 kvm.

Standard:
Attraktiv ny selveierleilighet med meget god planløsning. Leiligheten ble overtatt av selger i januar 2019.

Moderne kjøkken med Sigdal kjøkkeninnredning og takhøye skap. Montert avtrekksvifte over komfyr. Integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Stue med utgang til sørvendt delvis takoverbygd terrasse på ca. 14 m². Det er utelys samt lagt ut strøm på balkongen.

Delikat bad med downlights i tak, fliser på vegger og gulv, vannbåren varme i gulv, vegghengt toalett, baderomsinnredning med servant. Plassbesparende foldbare dusjdører i glass og opplegg til vaskemaskin.

Soverom med garderobeplass.

Info om boligprosjektet Bragernes Kvartal:

BILPOOL
Prosjektet har lagt opp til bildeling. Biler er nødvendig, men kostbare. Det er mer lønnsomt å kun betale og disponere over bil når det er nødvendig. Nå kan du leie en bil i din egen kjeller når du trenger det!

GJESTELEILIGHET
Hvorfor ikke la gjestene dine bo for seg selv! Komfortabelt og rimeligere enn et hotellrom. Prosjektet har en egen gjesteleilighet, som kan leies om man får overnattingsbesøk. Nå trenger du ikke å betale for et ekstra soverom i din egen leilighet fordi du skal ha gjester! Leiligheten er på ca. 60 kvm og tilsvarer en vanlig bolig.

HOBBYROM
Det er også lagt til rette for et felles hobbyrom. Her kan man trekke seg tilbake og fikse og reparere f.eks. sykkelen, barnevogna etc. Male, snekre eller smøre ski - her kan man fortsette med hobbyen sin!

LÅNETILHENGER
I kjelleren vil det stå tilgjengelig lånetilhenger til fri bruk for alle beboere.

TAKTERRASSE:
Det er felles takterrasse med solstoler, sittegrupper etc. Fantastisk utsikt over Drammen og med svært gode solforhold. Det er også bad felles bad med WC i forbindelse med takterrassen.

DAGLIGVAREBUTIKK:
Det er stor Rema 1000 dagligvarebutikk i 1. etasje.

Parkering:
Offentlig parkering i området etter gjeldene bestemmelser.

Oppvarming:
Fjernvarme med radiatorovner i boligrom. Vannbåren gulvvarme i bad.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger i Bragernes Kvartal som er et nytt boligprosjekt ved siden av Rådhuset på Bragernes sentrum. Leiligheten ligger i bakre rekke med terrasse inn mot atrium.

Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Her finner du noe for enhver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Gangavstand til Drammen Sykehus og den nye legevakten som ligger vest på Bragernes.
Ideell beliggenhet for de som foretrekker en grei tilværelse med kort gangavstand til byens rikholdige servicetilbud.

Rett over elven er Drammensbiblioteket, Høyskolesenteret i Kunnskapsparken, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen.

Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon. Blant annet Timekspressen - Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden.

Drammen jernbanestasjon ligger gangavstand unna, rett på andre siden av bybroen på Strømsø. Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles selveiertomt som er bebygget i sin helhet. Det er felles takterrasse samt felles atrium.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036.
Ikrafttredelse 05.10.2015
Arealbruk: Kombinert bebyggelse og anleggsformål, nåværende.
Kommunedelplan sentrum.
Ikrafttredelse 30.05.2006

Gjeldende regulering:
Detaljregulering for Bragernes kvartal.
Ikrafttredelse 28.04.2015.
Formål: Kombinert bebyggelse og anleggsformål.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest. Ferdigattest vil foreligge ved endelig ferdigstillelse av fellesområdene og uteområdene.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Ny leilighet ble overtatt av selger i januar 2019. Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra prosjektes salgsprospekt og salgsoppgave og er ikke kontrollmålt av megler eller selger. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 54

Bruksareal per etasje: 50

lnngår i p-romsareal: Gang, bad, kjøkken/stue og soverom.

Diverse
Vårt firma har ikke innhentet opplysninger på det elektriske anlegget da anlegget er nytt.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Plantegninger brukt i markedsføringen er kun illustrasjoner og kan avvike noe i forhold til faktisk løsning. Arealer er hentet fra prosjektets salgsoppgave/prospekt og er ikke kontrollmålt av megler.

Selger har ikke selv bebodd eiendommen og selger har derfor ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Sameiets navn er Bragernes Kvartal II.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 299,-

Det er installert egen vannmåler. Vann-/avløpsavgifter blir fakturert direkte fra hhv. kommunen etter forbruk iht. vannmåler. Da leiligheten er ny er oppgitt forbruk stipulerte utgifter for 2019.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdikr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. Ligningsverdien her blir fastsatt i forbindelse med ligningen for 2019.

Oppdragsnummer
1-19-00177

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Da dette er en ny leilighet stiller utbygger som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser etter opprinnelig kjøpekontrakten en garanti 5 % av opprinnelig kjøpesum som står i 5 - fem - år etter opprinnelig overtakelse i januar 2019, jf. bustadoppføringslova § 12. Garantien gjelder for selgers plikt til oppfyllelse av den opprinnelige kjøpekontrakten.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Egenerklæringsskjema, elektronisk signert
Energiattest, datert 28.04.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører USBL, datert 30.04.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll fra ekstraordinært årsmøte
- Stiftelsesprotokoll
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.