Adresse

Bråtan 12 A
3022 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.700.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 128.125 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 143.279

Totalpris med omkostninger kr 4.843.279

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger høyt på Bråtan med nydelige sol- og utsiktsforhold i et etablert boligområde.
Det er kort vei til de fleste servicetilbud samt god offentlig kommunikasjon i området. Få minutter i bil til ulike butikker som Kiwi (også søndagsåpent), Coop Prix Åssiden, samt Rema 1000 og Meny. Godt utvalg av ulike restaurant og take-away tilbud på Åssiden, samt i sentrum. Forøvrig er det kort vei til legesenter og apotek, samt skoler og barnehager.

Meget pen og påkostet enebolig med garasje i et etablert boligområde på Bråtan/Øren med nydelig sol- og utsiktsforhold! God planløsning med mulighet for ekstra stue eller 4 soverom - meget barnevennlig beliggenhet med umiddelbar nærhet til marka med tur- og skiløypenett samt gangavstand til barnehage, skole, idrettsanlegg etc.

Areal og byggeår

Primærareal: 126

Bruksrareal: 141

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1037

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1969

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Alarm
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 116
Bruksnr: 52
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 116
Bruksnr: 54
Kommune: Drammen

Innhold
Eiendommen innehar 2 plan samt garasje og inneholder:

U. etasje: Overbygget inngangsparti, gang med garderobe, trapperom, 2 boder, vaskerom, sep. wc, soverom,

1. etasje: Trapperom, gang, bad m/dusjkabinett, servant og wc, 3 soverom hvorav ett med utgang balkong, stue/spisestue m/utgang terrasse, kjøkken m/spiseplass,

Utvendig bod. Garasje samt biloppstillingplass ved garasje og på gårdsplass.

Standard:
Meget pen og påkostet enebolig med garasje i et etablert boligområde på Bråtan/Øren med nydelig sol- og utsiktsforhold! God planløsning med mulighet for ekstra stue eller 4 soverom - meget barnevennlig beliggenhet med umiddelbar nærhet til marka med tur- og skiløypenett samt gangavstand til barnehage, skole, idrettsanlegg etc.

Vinduer: 2- lags isolerglass
Gulv: Parkett og fliser
Vegger: Malt panel, malte og tapetserte flater, fliser på bad

Integrerte hvitevarer på nyere kjøkken medfølger som komfyr med induksjon, micro, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. GET kabel TV/nett. Nåværende eier har i sin eiertid utført større oppgraderinger og påkostninger. Dette er bl.a nytt yttertak, terrasseplattinger, de fleste nye vinduer, ytterdør og verandadører. Det er også påkostet for det meste nytt el. anlegg samt inntak, el. bil lader, el. markise etc.
Nye rør innvendig fra kjøkken/bad og utvendig avløp til kum utenfor boligen. Nytt Kvik kjøkken med hvitevarer i 2013 samt nytt bad i 2015. Forøvrig er de fleste flater på gulv/vegger/tak pusset opp samt byttet garderober/innredninger og utstyr. Nytt alarmsystem fra Verisure i 2017.

Parkering:
Parkering i garasje samt areal ved siden av garasje samt på gårdsplass.

Oppvarming:
Peisovn i stue, luft/luft varmepumpe samt elektrisk/varmekabler.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger høyt på Bråtan/Øren med nydelige sol- og utsiktsforhold i et etablert boligområde. Det er kort vei til de fleste servicetilbud samt god offentlig kommunikasjon i området. Få minutter i bil til ulike butikker som Kiwi (også søndagsåpent), Coop Prix Åssiden, samt Rema 1000 og Meny. Godt utvalg av ulike restaurant og take-away tilbud på Åssiden, samt i sentrum. Forøvrig er det kort vei til legesenter og apotek, samt skole (skolesone Øren) og barnehager.

Gode fritidstilbud på Øren og Drammen for øvrig, Drammens Ballklubb er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, mer informasjon finner du på www.​dbk.​no. Her er flerbrukshall, fotball - og kunstisbane. God tilknytning til skogen, med lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka, samt elveparken som er et yndet fritidsområde for både store og små.

På vinterstid er Drammen Skisenter et supert sted for å utfolde seg med vinterlek i en flott skibakke med ekspressheis. Dette området blir på sommerstid omgjort til et aktivitetsområde med blant annet klatrepark og downhill sykling. For mer informasjon se www.drammen-skisenter.no.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet og beplantet samt noe naturtomt. Det er plen, blomster, hekker og prydbusker. Noe bruddskifer og gruset oppkjørsel og gårdsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert til bolig i reg. plan for "Øst for Bråtan...", eldre plan av 25/10-63. Forøvrig kommuneplan av 051015.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring fra 29/1-69.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: U.etg: 49 kvm 1.etg: 92 kvm

Bruksareal per etasje: U.etg: 34 kvm 1.etg: 92 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger:
Det foreligger ingen påbud om utbedringer. I følge eier er det nytt el. inntak fra 2018 samt ulike oppgraderinger senere år.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn av 22/6-17. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Drammen kommune vurderer å omgjøre adkomstvei opp til boligtun fra kommunal til privat. Det er godkjent bygging av gang/bod i krypkjeller samt bruksendring av eksisterende bod til soverom. Dette er per i dag ikke igangsatt.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 9 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 23 000
Forbruk av andre varmekilder kr 800,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 020 650,-
Sekundær formuesverdikr 3 674 340,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00168

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 010519
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 230419
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 230419
Energiattest
Situasjonskart

Tinglyste heftelser

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 13.10.1967
Bestemmelse om kloakkledning Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 17.10.1967
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse ledninger m.v.Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.