Adresse

Saueveien 22 B
3404 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.990.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 99.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 114.904

Totalpris med omkostninger kr 4.104.904

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 100,- / kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 19.05.2019 kl. 15:00
Sluttidspunkt: 19.05.2019 kl. 16:00
Beskrivelse: Visningstidspunkt

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 117

Bruksrareal: 122

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 612

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1999

Energimerking: D Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 52
Bruksnr: 156
Kommune: LIER

Innhold
Boligen innehar alt på ett plan som inneholder:

Vindfang/entre, stue, spisestue (mulighet for soverom) med utgang terrasse på ca 40 kvm, kjøkken med spiseplass, bod, vaskerom, sov. gang, bad, sep. wc, 2 soverom, garderobe,

Garasje for 1 bil med lagringsplass.

Standard:
Nyere, pen og velholdt enebolig på ett plan med garasje i rolig gate uten gjennomgangstrafikk nær Lierbyen sentrum - umiddelbar nærhet til alle servicetilbud, skole og offentlig kommunikasjon! Mulighet for 3 soverom - eget vaskerom - stor terrasse på 40 kvm - meget solrikt og skjermet!

Vinduer: 3 - lags glass m/sprosser
Gulv: Parkett, vinyl, fliser
Vegger: Malte og tapetserte flater

Fiber alt-i-box. Eier har lagt nye varmekabler og fliser på gulv i bad (2014). Det ble lagt ny 1-stav parkett med unntak av ett soverom i 2018.

Parkering:
Parkering i garasje for 1 bil samt gode parkeringsforhold på gårdsplass.

Oppvarming:
Peisovn i stue samt luft/luft varmepumpe. I tillegg er det varmepumpe på vaskerom som gjenvinner energi fra ventilasjonsluft som tilføres vannet i bereder ved hjelp av en innebygget kondensatorspiral. Forøvrig elektrisk/varmekabler.

Beliggenhet:
Meget sentral beliggenhet ved Eikenga nær Lierbyen med offentlig kommunikasjon samt øvrig servicetilbud i umiddelbar nærhet. Det er videre kort vei til flere barnehager, butikker, barne- og ungdomsskole (nye Hegg barneskole), offentlig kommunikasjon etc. Ca 8 -10 minutters kjøring til Drammen. Ca 15 minutters kjøring til Asker. Ca 35 minutters kjøring til Oslo.

Den flotte Liermarka ligger kun en kort tur unna med flotte turmuligheter hele året. Fotballbaner i nærområdet. Svømmehall på Nøste/Stoppen, samt St.Hallvardhallen.
Liungen IF er et aktivt idrettslag i nærområdet, både sommer- og vinterstid. Se www.liungen.no. Ridesenter på Linnesvollen. En av østlandets beste golfbaner, Holtsmark golfbane, i Sylling. (www.holtsmarkgolf.no). Kort vei til Liertoppen kjøpesenter, og Drammen sentrum med de fleste servicetilbud. For mer info om fritidstilbud i Lier gå inn på www.lier.kommune.no og/eller www.liernett.no

I Lierbyen er det bussforbindelse til Asker, Tranby, Drammen og Oslo. På hverdager går det om morgenen buss hvert 15. minutt innover til Oslo, med tilsvarende hyppighet fra Oslo på ettermiddagen. Buss til Asker, Tranby og Drammen går minimum en gang pr. time på hverdager. For rutetider se www.bk.no

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet hage med plen, hekk, blomster og prydbusker. Gruset innkjørsel og gårdsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reg. plan av 12/5-92.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for bolig fra 031299, og ferdigattest på tilbygg/garasje fra 151102.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod og garderobe.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Intet tilsyn utført.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): tilsyn 220615.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer da selger har montert ny brennplate til ildsted.

Det er tinglyst veirett over naboeiendommen i nr. 22 a for denne eiendommen. I tillegg er det en evigvarende bruksrett med vedlikeholdsplikt for en garasje for naboeiendommen nr. 22 a som er beliggende på denne eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 956,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 10 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 669 570,-
Sekundær formuesverdikr 2 142 624,-
Formuesverdi årslall 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00164

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert XX
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert XX
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert XX
Energiattest, datert XX
Situasjonskart

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 12.12.2017
Bestemmelse om veg

Bruksrett - Tinglyst dato 12.12.2017
BruksrettAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.