Adresse

Grønland 43 B
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.500.000

Felleskost: 4.059

Felleskost inkluderer:

Renovasjon, a-konto oppvarming, Kabel TV/internett, bygningsforsikring, trappevask, vaktmestertjenester mm. Serviceavgift (1500kr, denne er inkludert de månedlige felleskostnadene på kr. 4.059): Kostnad til servicesameiet, fellesområder, selskapslokale, treningsrom, bemannet resepsjon, kaffemaskin, arrangementer, skjorteservice, vaffelfredag mm.

Omkostninger


Dokumentavgift: 137.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 148.654

Totalpris med omkostninger kr 5.648.654

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 25.11.2019 kl. 17:30
Sluttidspunkt: 25.11.2019 kl. 18:30

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 91

Bruksrareal: 95

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 5657

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2008

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Heis
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Felles resepsjon
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 72
Seksjonsnr: 43
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
UNION PLUSS
Her bor du ekstra komfortabelt med det flotte konseptet Union Pluss hvor det er fine felleslokaler med blant annet sittegrupper, kjøkken og selskapslokale. Her kan du reservere lokalet dersom du skal ha større selskap. Det er også et treningsrom som kan benyttes av beboere. Det er også mulig å leie ekstra soverom i konseptet hvis man har feks. besøk.

I tillegg finner du en bemannet resepsjon i arbeidstiden. Vertskapet har som hovedmål å utøve vertskapsrollen for beboerne på en slik måte at det bidrar til en enklere hverdag med fokus på trygghet, service og opplevelser.

Noen typiske arbeidsoppgaver for vertskapet vil være:

-Skjorteservice
-Daglig drift av resepsjonen
-Følge opp reservasjoner av selskapsrom
-Sørge for oppdatert informasjon og nyhetsbrev til beboere
-Planlegge aktivitetsprogram og bistå i gjennomføring av fellesaktiviteter
-Legge frem dagens aviser og magasiner
-Fri bruk av kaffebar

Pliktig medlemskap i servicesameie. Serviceavgiften innkreves separat for den enkelte seksjonseier.

Innhold
LEILIGHETEN
Fin beliggenhet i andre etasje, på samme nivå som resepsjonen til Union Pluss konseptet, det fine med denne etasjen er at man får store terrasser og direkte tilgang til atriumet.

Leiligheten inneholder: Entré, to soverom, walk-in-closet, bad, wc, stue med kjøkken. Utgang til flott terrasse.

I tillegg disponeres bod i kjeller.

Standard:
Leiligheten har en praktisk planløsning. Leiligheten vender mot et hyggelig atrium. Et meget sentralt boområde med tilgang til gode restauranter og gangavstand til togstasjon. God standard med moderne og tidsriktige farger på overflater. Alle gulv i oppholdsrom har 3-stavs eikeparkett.

Entre:
Praktisk entré med god plass til oppbevaring av yttertøy, blant annet i form av plassbygd garderobenisje. Entreen fungerer som et knutepunkt i boligen og her har man tilgang til kjøkken, bad, soverom og stue. Dørcallingsannlegg med automatisk døråpner.

Kjøkken:
Romslig kjøkkenløsning, med plass til spisebord.Innredning med profilerte fronter. Inndelt i over- og underskap.

Stue:
Lys og romslig stue med store vindusflater. God plass til spisebord og salong. Parkett på gulv og malte flater på veggene. Utgang til hyggelig terrasse.

Bad/wc:
Pent og romslig bad med moderne fliser på gulv og vegg. Varmekabler i gulv, samt veggmontert toalett og innredning. Speilskap med belysning. Veggmontert toalett. Varmekabler på gulvet. Det er også et separat gjestetoalett i leiligheten.

Hovedsoverom
Soverommet har en meget praktisk løsning, med inngang til walk-in-closet og bad. God plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Soverom:
Fin planløsning med malte vegg- og himlingsflater.

Høydepunkter:
- Attraktiv beliggenhet
- Kort vei til bla. togstasjon, servicetilbud og turmuligheter
- Tilbaketrukket og rolig beliggenhet
- Video ved inngangdøren

Parkering:
Det medfølger ingen parkeringsplass til leiligheten men parkeringsplass kan leies på fri flyt for kr. 1.500 ,- pr. mnd. eller kjøpes for kr. 350.000,- + omkostninger, forutsetter aksept for tinglysing.

Oppvarming:
Oppvarming med sentralvarmeanlegg i radiator. Elektrisk gulvvarme på bad. I tillegg er det balansert ventilasjon.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet på Union Brygge i Drammens flotteste byområde. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til togstasjon og Bragernes sentrum. gåavstand til matbutikk, elvepromenade og et godt utvalg med restauranter.

Rekreasjon:
Drammen byr på en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Fra leiligheten er det kun en rusletur ned til elven, med kilometerlange turstier langs begge sider av elven. Eller er det kort vei til flotte tur- og skiløyper både på Spiralen eller videre inn i marka på Konnerud. Det er også kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg. Fine kulturtilbud i umiddelbar nærhet så som Papirbredden, Union Scene og biblioteket på USN.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres i Meny. Her går du tørrskodd fra leiligheten og inn i butikken som ligger i forbindelse med blokken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bragernes sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og Elixia. Nærmeste kjøpesenter er Gulskogen Senter med et mangfold av butikker.

Skole:
Universitetet i Sørøst-Norge kun et steinkast unna, kort vei også til barneskole, ungdomsskole og videregående skole.

Transport:
Drammen Togstasjon kun noen minutter gange unna. Hyppige avganger til både Asker, Bærum og Oslo. Ellers er det bare noen hundre meter til nærmeste bussholdeplass.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles tomt for sameiet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon

Regulering

Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål. ID: 335.

REGULERINGSPLAN FOR KREFTINGSGATE
Formål: kjørevei

REGULERINGSPLAN FOR UNION BRYGGE, GRØNLAND
Formål: Bolig/forretning/kontor/lettere industri/allmennyttig/hotell/servering/garasje

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig murpuss. Flatt tak med papp/folietekking.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 95

Bruksareal per etasje: 91

lnngår i p-romsareal: Gang, stue med kjøkken, 2 soverom, bad og WC.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2010.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 2 630,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 4 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning

Avdragsfrihet

Andel formue
kr 33 840,- pr. 21.11.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 045 533,-
Sekundær formuesverdikr 3 763 919,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00166

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 23.04.19
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 14.04.19
Energiattest, datert 08.05.2019
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 15.04.19
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBL, datert 16.04.19, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 10.09.2008
SNR: 43 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 93 / 14202

Skjønn - Tinglyst dato 12.12.1907
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 12.12.1907
Ekspropriasjonstakst og overtaksdt i anl. utvidelse av Drammen stasjon. Overført fra gnr 110 bnr 175 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om gjerde - Tinglyst dato 25.11.1941
Rettighetshaver: Televerket Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. Overført fra gnr 110 bnr 272 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 16.12.1947
Elektriske kraftlinjer Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 09.12.1950
Drammens E-verk gis høve til å nytte en 4 m bred stripe over d.e til nedlegging av kabler Overført fra gnr 110 bnr 180 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om gjerde - Tinglyst dato 22.02.1951
Elektriske kraftlinjer Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 30.07.1951
om å fjerne 2 lagerhus når bygningsmyndighetene forlanger det. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 01.11.1951
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om bl. bestm. om sammenslåing m/gnr. 110 bnr. 174. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 28.11.1951
om å fjerne et skurtak når bygningsmyndighetene forlanger det. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 19.09.1957
sam at uthuset fjernes når bygningsmyndighetene forlanger det. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 21.11.1959
vedr. fjerning av et lagerskur når kommunen forlanger det Overført fra gnr 110 bnr 180 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om gjerde - Tinglyst dato 10.02.1966
Overført fra gnr 110 bnr 180 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om adkomstrett - Tinglyst dato 21.11.2007
Bruks- og adkomstrett til boder. Kan ikke slettes uten skriftlig samtykke fra hjemmelshaver til gnr 110 bnr 72 i Drammen kommune og Drammen kommune i fellesskap Rettet iht tgl § 18, EN 06.03.2009 Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om adkomstrett - Tinglyst dato 21.11.2007
Bruks- og adkomstrett til heiser og trapper Kan ikke slettes uten skriftlig samtykke fra hjemmelshaver til gnr 110 bnr 72 i Drammen kommune og Drammen kommune i fellesskap. Rettet iht tgl § 18, EN 06.03.2009 Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om adkomstrett - Tinglyst dato 29.11.2007
Gjensidig adomsrett og bruksrett til heis og rullebånd Kan ikke slettes uten skriftlig samtykke fra hjemmelshaverne og Drammen kommune i fellesskap Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om adkomstrett - Tinglyst dato 29.11.2007
Rett til kjørbar adkomst Kan ikke slettes uten skriftlig samtykke fra rettighetshaver og Drammen kommune i fellesskap Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 29.11.2007
Bestemmelse om trafostasjon og elektriske kabler Kan ikke slettes uten skriftlig samtykke fra rettihgetshaverne og Drammen kommune i fellesskap Med flere bestemmelser Bestemmelse om septiktank m.m. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 29.11.2007
Eindomsgrenser, eindomsretter, vedlikehold mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra hjemmelshaverne gnr. 100/961, 110/72, 410/1 i Drammen og Drammen kommune i fellesskap Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse iflg. skjøte - Tinglyst dato 13.05.2009
Rett og plikt til å være sameier i Union Brygge Servicesameie, org.nr. 993620645Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.