Adresse

Øvre Ekeberglia 36
3420 LIERSKOGEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.690.000

Felleskost: 1.607

Felleskost inkluderer:

Renovasjon, drift og vedlikehold av fellesarealer, forretningsførsel, felles bygningsforsikring m.v.

Omkostninger


Dokumentavgift: 90.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 101.577

Totalpris med omkostninger kr 3.791.577

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Øvre Ekeberglia 36 - en lys og lekker selveierleilighet ferdigstilt høsten 2018. Her kan man flytte rett inn!

Leilighet øverst på nyere etablerte Ekebergfeltet - et meget barnevennlig boligområde på Lierskogen med gangavstand til flere barnehager i nærområdet, samt Heia barneskole og skolebuss til Tranby ungdomsskole. Det er lekeplass i på fellesarealer og i nærområdet for de minste barna, i tillegg til større lekeområder, Heia-hallen, fotball- og skøytebane innenfor gangavstand. Kort vei til matbutikk, ekspressbuss til Oslo, buss til Asker/Lier/Drammen med togforbindelse videre, barnehager, skole, marka med helårs turterreng, m.v.

Noen høydepunkter:
- Trappefri adkomst
- Nytt og moderne
- Lyse og tiltalende overflater
- Lave bokostnader
- 2 soverom av fin størrelse
- Stue med peisovn
- Innlagt fibernett
- Utgang til overbygget terrasseplatting
- Fast biloppstillingsplass
- Utvendig sportsbod

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 68

Bruksrareal: 73

Antall soverom: 2

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 14706

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2018

Energimerking: C Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 154
Bruksnr: 30
Seksjonsnr: 18
Kommune: Lier

Innhold
Leiligheten ligger i 1. etasje med trappefri adkomst og inneholder:

Stor, flislagt hall med gulvvarme og nisje for yttertøy, 2 soverom, delikat baderom, bod, stue med peisovn, utgang til terrasseplatting og kjøkkenløsning fra Sigdal.

STUE:
Stue med gode vindusflater som slipper inn masse naturlig lys i rommet. Utgang til delvis overbygget terrasse fra stuen. Uteplassen ligger mot grøntareal og har fine solforhold. I stuen er det lekker peisovn med glassdør og det er god plass til sjeselong og sofabord. Opplegg for Altibox TV og internett fra Viken Fiber. Delikat 1-stavs parkett på gulv og moderne farger på veggene.

KJØKKEN:
Pen kjøkkeninnredning fra Sigdal med hvit, profilert innredning. Kjøkkenet har laminat benkeplate og fliser over benken. Det er integrerte hvitevarer bestående av kjøleskap, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. God plass til spisebord som binder stuen og kjøkkenet sammen. Parkett på gulv og moderne farger på veggene.

BAD:
Lekkert bad/vaskerom med fin og romslig størrelse. Badet er innredet med lekker baderomsmøbelment, speilskap med belysning, dusjhjørne med plassbesparende dusjdører som kan felles inn, vegghengt WC og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i søyle. Badet har mørke fliser på gulv, med varmekabel, og hvite fliser på veggene.

ENTRÉ/HALL:
Stor og romslig hall med nisje for å henge fra seg ytterklær. Hallen gir rom for gode møbleringsmuligheter. Det er varmekabler i det flislagte gulvet og inngang til bod/garderoberom med god plass. Hallen fungerer som et knutepunkt i leiligheten og her har du tilgang på alle rom i leiligheten.

SOVEROM:
Leiligheten har 2 fine soverom, begge med gode plass til seng og garderobeskap. Begge soverommene har parkett på gulv og behagelige farger på veggene.

Utendørs sportsbod på 5 kvm. ved inngangspartiet til leiligheten. Parkering på biloppstillingsplass.

Standard:
Ny selveierleilighet ferdigstilt høsten 2018 med en gjennomgående god standard. Leiligheten har moderne og tidsriktige farger på overflater. Lyse, lekre parkettgulv i oppholdsrom, samt fliser på gulv i hall, bad og bod.

Se forøvrig takstrapport.

Parkering:
Fast biloppstillingsplass. Ellers gjesteparkeringer.

Eier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser.

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm og vedfyring.
Varmekabel i baderomsgulv og i entre/gang.

Beliggenhet:
Boligen øverst på nyetablerte Ekebergfeltet - et meget barnevennlig boligområde på Lierskogen med gangavstand til flere barnehager i nærområdet, samt Heia barneskole og skolebuss til Tranby ungdomsskole. Det er lekeplass i på fellesarealet og i nærområdet for de minste barna, i tillegg til større lekeområder, Heia-hallen, fotball- og skøytebane innenfor gangavstand.

Lierskogen har et rikt aktivitetstilbud for barn og voksne i alle aldre med bl.a. fotball, håndball, dans, allidrett, innebandy, teater, boot camp og mye mer for å nevne noe.
Nærhet til flotte helårs tur- og friluftsområder i bl.a. Kjekstadmarka og Vestmarka med et eldorado av løypenett. Ca. 3,5 km i Gjellebekk parkering som er et yndet utgangspunkt for flere skiløyper i området.

Lierskogen har en sentral beliggenhet også med tanke på kollektiv transport. Det er gangavstand til ekspressbussholdeplass til Oslo via Sandvika, Lysaker og Skøyen ved påkjøringen til E18, i tillegg til pendlerparkering. Bussforbindelse fra Ovenstadveien til Drammen og Asker med togkorrespondanse videre, både lokal-, regions- og flytog med hyppige avganger. Tar man bilen er det ca. 9 minutter reisevei til Asker, ca. 15 minutter til Sandvika, ca. 20 minutter til Skøyen og ca. 25 minutter til Oslo. Til Drammen tar det ca. 10 minutter.

Dagligvarehandel gjøres ved Kiwi Lierskogen, en stor og moderne matbutikk med gangavstand fra boligen. Her finnes også bensinstasjon. For øvrig er Lierskogen kjent for sin «La Trattoria» - en ekte italiensk restaurant med autentiske smaker.

Liertoppen kjøpesenter ligger ca. 2,5 km fra boligen med et rikt utvalg av butikker, spisesteder og servicetilbud. Like ved ligger også byggevarekjeden Bauhaus. Det er ca. 10 minutter til Trekanten kjøpesenter i Asker med bil og ca. 15 minutter til Sandvika Storsenter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er pent opparbeidet med asfalterte/gruslagte gangstier og plenbelagte fellesarealer med lekeapparater.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er underlagt reguleringsplan for "Ekeberg", datert 26.06.2014 med tilhørende bestemmelser. Eiendommen er regulert til "Boligbebyggelse. Konsentrert småhusbebyggelse"

Ferdigattest
Det er gitt midlertidig brukstillatelse fra Lier kommune for "Bolig B - 8 seksjoner med uteboder), datert 13.09.2018. Det anmerkes at siste del av utenomhusarbeider gjenstår før det kan søkes om ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
- Støpt betong fundament/ gulv.
- Støpt plate på mark.
- Yttervegger av bindingsverk.
- Etasjeskillere med bjelkelag i trekonstruksjon.
- Utvendige overflater med stående kledning.
- Takkonstruksjon med flatt tak.
- Tak ikke nærmere besiktiget, antar papp-/ folietekket.
- Takrenner og nedløp av plastbelagt stål.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 73

Bruksareal per etasje: 68

lnngår i p-romsareal: Entré/Gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 460,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 16 527
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 14 706,- pr. 16.04.2020

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 891 099,-
Sekundær formuesverdikr 3 207 956,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-20-00116

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Opplysninger fra forretningsfører inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 21.06.2018
SNR: 18 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 73 / 1932

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 28.03.2017
Bestemmelse om renovasjonsanlegg Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.