Adresse

Kastanjeveien 93 C
3026 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.990.000

Andel fellesgjeld: 659.550

Totalpris: 3.649.550 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 7.580

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter, renovasjon, TV/internett, a-konto varmtvann, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, snøbrøyting, trappevask, renter og avdrag felleslån

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 6 900,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 14.864

Totalpris med omkostninger kr 3.004.864

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet på Åssiden, med suveren utsikt og solforhold, og Drammens flotteste naturområder som nær nabo. Ellers kort vei til et eldorado av turmuligheter langs elven eller opp flotte Kjøsterudjuvet. Steinkast unna bussholdeplass og gangavstand til matbutikk.

Leiligheten ligger som en toppleilighet i enden av bygget, kun 1.5 etasje opp fra inngangsparti, og inneholder:

Entré, 3 soverom, bad med eget toalett, toalettrom, kjøkken, stue og bod. Det er utgang til balkong fra stuen.

Høydepunkter:
- Hyggelig balkong med utgang fra stue.
- Bad med eget toalett fra 2016
- Toalettrom fra 2016
- Kjøkken fra 2013
- Vinduer fra 2006
- Overflater oppgradert
- 3 boder
- Parkeringsplass

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 94

Bruksrareal: 96

Antall soverom: 3

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 11802

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1979

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 116
Bruksnr: 349
Andelsnummer: 8
Borettslagsnavn: Glitre
Kommune: Drammen

Innhold
Toppleilighet på enden av bygget, som inneholder:

Entré, 3 soverom, bad, toalettrom, kjøkken, stue og bod/walk-in-closet.

Utgang til balkong fra stue, med panoramautsikt over området, og gode solforhold. Her har du fantastisk kveldsutsikt hvor byen lyses opp under deg.

Leiligheten har i tillegg 2 boder i kjeller og 1 utvendig bod.

Standard:
Leiligheten har en praktisk og luftig planløsning med svært gode lysforhold fra store vindusflater. God standard med moderne og tidsriktige farger på overflater.

Høydepunkter:
- Hyggelig balkong med utgang fra stue.
- Bad fra 2016
- Toalettrom fra 2016
- Kjøkken fra 2013
- Vinduer fra 2006
- Overflater oppgradert
- 2 boder i kjeller
- Parkeringsplass

Entré/hall:
Praktisk entré med plass til oppbevaring av yttertøy. Videre inn i entréen er det godt med skapplass/oppbevaring. Hallen fungerer som et knutepunkt i leiligheten og her har man tilgang til bad, toalettrom, soverom og stue/kjøkken. Dørcalling med automatisk portåpner.

Kjøkken:
Velutstyrt og romslig kjøkken som er oppgradert i 2013, med god plass til spisebord. Innredningen har profilerte fronter, delt inn i under- og overskap. Kjøkkenet har integrert komfyr, mikro, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl-frys. Kjøkkenet har godt med skapplass og har en naturlig åpen løsning mot stuen. Laminat på gulv og downlights i taket.

Stue:
Lys og romslig stue med svært god lysinngang fra store vindusflater. Meget god plass til spisebord og salong. Flott laminat på gulv og downlights i taket. Stuen har utgang til hyggelig balkong, med gode solforhold hele året og vidstrakt panoramautsikt over området.

Bad/wc
Boligen har eget bad og toalettrom. Begge rommene har toalett og er flislagte, med varmekabler på gulvet. Badet har dusjhjørne, vegghengt toalett og servant med underskap. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel på badet, og godt med skapplass. Toalettrommet har vegghengt toalett og servant med underskap.

Hovedsoverom & Soverom II, III
Alle soverommene er av god størrelse og har god plass til seng og garderobeskap. Egen bod/walk-in-closet i forbindelse med det første soverommet.

Parkering:
Parkering i felles garasjeanlegg. Det medfølger 1 plass.

Oppvarming:
Oppvarming er strøm. Varmekabler på bad og toalettrom.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet på Åssiden med Drammens flotteste naturområder som nær nabo. Åssiden er godt kjent for sitt aktive og sentrale bymiljø, med nærhet til det meste byen har å tilby. Fra leiligheten er det kort vei til blant annet matbutikk, bussforbindelse, idrettsanlegg, skole, barnehage og marka med fine tur- og aktivitetsmuligheter.

Skole:
Åssiden barneskole og Åssiden barnehage ligger i nærområdet. Det er heller ikke lang vei til Kjøsterud ungdomsskole og Åssiden videregående skole. Flere barnehager i kort avstand fra leiligheten. Ellers er det kun en liten kjøretur ned til Union Brygge med Universitetet i Sørøst-Norge.

Rekreasjon:
Åssiden og Drammen har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Det er kort vei ned til elevpromenaden, som har blitt et av Drammens meste populære turområder, enten du vil ha en treningsøkt, eller om rusletur i flotte omgivelser. Fra leiligheten kan du også ta turen gjennom Kjøsterudjuvet, en populær turløype opp til Gamledammen eller videre inn i marka. Landfalltjern er også et fint sted å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola.

Kun noen minutter til Drammen Skisenter med et flott alpinanlegg. Anlegget har blant annet en fireseters ekspressheis på 1350 meter og 2 skitrekk. Bakken har fire kilometer nedfartsløyper fordelt på 280 meters høydeforskjell. På sommerstid blir området brukt til blant annet downhill for sykkel, klatrepark og zipline. Se: drammen-skisenter.no for mer informasjon.

Videre mot elven ligger Berskaug Idrettsplass med blant annet fotballbaner, skøytebane, tennisanlegg og idrettshall. Berskaughallen har håndballbane, og blant annet innendørs fotball, volleyball, innebandy og badminton. I tillegg er det kampsportrom, dansesal og styrkerom.

Handel:
Nærmeste matbutikk, Coop Prix Åssiden, er kun ca. 1 km i gangavstand fra boligen. Ellers er det kort vei til Kiwi XL ved Ligosenteret, Meny og Rema 1000.

Transport:
Bussholdeplass rett på oversiden av leiligheten, med hyppige avganger inn mot sentrum av Drammen. Timesekspressen stopper ved Rosenkrantzgata, med god forbindelse mot Kongsberg og Oslo. En kort kjøretur til Drammen togstasjon med god forbindelse i området og flytoget til Gardermoen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplanens arealdel 2014-2036. ID: 335. Avsatt til boligbebyggelse.

REGULERINGSPLAN FOR BRÅTAN VEST. ID: 30/3. Avsatt til boliger, kjørevei, felles grøntareal, garasjeanlegg mm.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Ikke siste 12 år.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 13 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 24 465 738,- pr. 02.07.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 659 550,- pr. 02.07.2019

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånenummer: 94937027154, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.07.2019: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 53
Saldo per 02.07.2019: 24 465 738
Andel av saldo: 650 175
Første termin/første avdrag: 30.06.2016 ( siste termin 31.12.2045 )
Flytende rente

Andel formue
kr 81 390,- pr. 02.07.2019

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene
sikringsordning AS. Dette er en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 812 093,-
Sekundær formuesverdikr 2 923 535,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00277

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Opplysninger fra forretningsfører inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 03.12.1983
SNR: 1 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 2 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 3 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 4 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 5 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 6 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 7 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 8 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 9 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 10 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 11 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 12 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 13 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 14 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 15 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 16 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 17 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 18 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 19 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 20 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 21 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 22 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 23 Formål: Samleseksjon bolig Sameiebrøk: 2910 / 6480 SNR: 24 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 25 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 26 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 27 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 28 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 29 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 30 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 31 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 32 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 33 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 34 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 35 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 36 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 37 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 38 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 39 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 40 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 41 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 42 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 43 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 44 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 45 Formål: Næring Sameiebrøk: 15 / 6480 SNR: 46 Formål: Samleseksjon bolig Sameiebrøk: 2910 / 6480Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.