Adresse

Solbakken 3 B
3011 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 11.975.000

Felleskost: 5.826

Felleskost inkluderer:

Felles bygningsforsikring, snøbrøyting, vaktmester/gartner til fellesareal, trappevask, renovasjon, felles strøm, forretningsførsel og div. innvendig og utvendig vedlikehold av fellesarealer og tekniske anlegg. Akonto forbruk av varmt tappevann oppvarming og kaldt vann. Avregnes etter forbruksmåler Fordeling fellesutgifter: Ventilasjonsfilter kr 84 Heis kr 60 Garasje kr 150 Drift fellesareal kr 521 Akonto kaldt vann kr 372 Vaktmester/vedlikehold kr 1 066 Akonto fjernvarme kr 1 358 Akonto varmt vann kr 372 Canal Digital kr 357 RfD 262 Grunnkostnad 1 224 Utover dette har selger ca 7000 kwh i strømforbruk pr år

Omkostninger


Dokumentavgift: 299.375 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 316.179

Totalpris med omkostninger kr 12.291.179

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr kr 7 100,- .
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 139

Bruksrareal: 143

Antall soverom: 3

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 12326

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 2015

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 238
Seksjonsnr: 14
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Adkomst med heis fra garasjekjeller og svalgang. Leiligheten ligger i 4 boligetasje og inneholder:
Entre, 3 soverom, stor stue/spisestue med åpen løsning mot kjøkkenet, 2 bad/WC. Det største soverommet er organisert med en egen foreldreavdeling med direkte inngang til praktisk garderobe og videre inn til eget bad/WC. Teknisk rom/bod.

Garasjeplass i kjeller samt sportsbod på ca. 5 kvm rett ved siden av.

Felles sykkelrom

Standard:
Dette er en meget tiltalende og smakfullt innredet leilighet. Den bærer preg av et delikat valg av farger, lekre dekortapeter, nydelige gulv i oljet, en-stavs eik etc. Leiligheten er generelt omfattende påkostet og oppgradert utover hva som var standardleveranse i prosjektet.

Gulv: En-stavs parkett i oljet eik i alle rom med unntak av våtrom som har keramiske fliser.

Vegger: Lysmalte overflater. Det er gjennomgående benyttet kostbare og lekre dekortapeter som fondvegger i alle oppholdsrom.

Himlinger: Hvitmalte og med utstrakt bruk av downlights.

Kjøkken: Omfattende påkostet med stor høyglansinnredning fra Crown. Kjøkkenet er rikt utstyrt med praktiske skuffeløsninger og masse arbeidsplass på benkeplater av meget slitesterk komposit. Praktisk kjøkkenøy med rikelig skuffer og spiseplass. Alle hvitevarer er levert fra Miele og er integrert i innredningen. Herunder separat kjøl og frys, damp-ovn, stekeovn, stor induksjonstopp, kaffemaskin og oppvaskmaskin. Ventilator fra Røroshetta.

Bad 1 i forbindelse med foreldresoveom:
Lekkert og fliselagt, innredet med innfellbare dusjvegger, veggmontert toalett, Sigdal skapinnredning med overskap speil og nedfelt, servant.

Bad 2: Flislagt, innredet med dusjhjørne, vegghengt wc og skapinnredning fra Sigdal med speil.

Generelt kan nevnes:
- Praktfull utsikt
- Unike lys og solforhold - også inn i leiligheten
- Inntrukket terrasse på ca 97 kvm
- Egen foreldreavdeling med gardrobe og bad
- Rikelig med skap og innredninger av god kvalitet
- Balansert ventilasjon.
- Dørcalling med kamera.
- Omfattende påkostet kjøkken med alle hvitevarer fra MIELE
- Utstrakt bruk av downlights
- Vannbåren gulvvarme
- Heis til garasje

Parkering:
Garasje for en bil i felles garasjekjeller under bygget. Gjesteparkering på merkede plasser.

Oppvarming:
Vannbåren varme i alle gulv med unntak av teknisk rom.

Beliggenhet:
Velkommen til en unik og lekker selveierleilighet med inntrukket terrasse på hele 90 kvm. Leiligheten ligger med kanskje beste internbeliggenhet i boligkomplekset. På toppen og med lite innsyn fra andre leiligheter.

Fra leiligheten har man en unik utsikt som strekker seg fra Drammensfjoren i syd og til og opp mot Eikerbygdene. Solgangen er tilnærmet uhindret fra tidlig morgen og frem til kveldssolen ved 21 tiden.

Noen steder har fått en helt spesiell plass i folks hjerter. Steder som har gitt gode opplevelser og minner for livet, og som de alltid vil lengte tilbake til. Solbakken er et slik sted.

Solbakken ligger tilbaketrukket, men allikevel sentralt med
gangavstand til butikker, Bragernes Torg, marka, elveparken, buss og Brakerøya togstasjon. Her er alt innen rekkevidde: Shopping, kultur eller natur.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er parkmessig opparbeidet og beplantet. Asfalterte adkomstveier

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om leieforhold.

Regulering

Gjeldende regulering: Regulert til boligformål

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Leiligheten ligger i et moderne boligkompleks og fremstår tilnærmet som ny. Takstmannen skriver bl.a: Leiligheten har en meget god standard, det er god kvalitet på innredninger, utstyr og håndverksmessig utførelse. Det må likevel påpekes at badegulvene kunne hatt en bedre utførelse med tanke på perfekt fall til sluk. For detaljer se takstrapport vedlagt salgsoppgaven.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Gang, stue, kjøkken, 3 soverom, 2 bad/WC og garderobe/omkledningsrom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 481 087,-
Sekundær formuesverdikr 5 331 911,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00124

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 28.03.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 18.03.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 19.03.2019
Energiattest, datert 19.03.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO datert 20.03.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.