Adresse

Jernbanegata 4
3044 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.490.000

Felleskost: 3.284

Felleskost inkluderer:

Grunnpakke kabel-TV/bredbånd fra Get, felles bygningsforsikring, heis, renovasjon, forretningsførsel, snømåking, trappevask, garasje, vaktmestertjenester, a-konto varmt vann, a-konto oppvarming, vedlikehold, samt diverse felles driftsutgifter. Totale felleskostnader kr 3.284,– pr. mnd. som fordeles slik: A-konto fjernvarme kr 520,- Renovasjon kr 222,- Felleskostnader kr 605,- Felleskostnader alle boliger kr 1.622,- Tv/Bredbånd kr 315,-

Omkostninger


Dokumentavgift: 87.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 103.904

Totalpris med omkostninger kr 3.593.904

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 61

Bruksrareal: 65

Antall soverom: 2

Etasje: 4

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 2006

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 206
Seksjonsnr: 61
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Leiligheten har en fin intern beliggenhet i 4. etasje med heis og inneholder:

Gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom, bod og balkong.

Egen fast garasjeplass (nr. B42) og bod i fellesanlegg.

Standard:
Lys og delikat leilighet med god planløsning. Beliggende i bygg oppført i 2006.

Lettstelt og praktisk sentrumsleilighet beliggende mot elven og Bragernes torg.

Tiltalende stue med utgang til takoverbygget balkong på ca. 10 kvm. med flott utsikt.

Kjøkken med hvit kjøkkeninnredning med takhøye skap. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Villavent avtrekksvifte over komfyr. Opplegg til oppvaskmaskin.

Garderobeskap på begge soverom.

Pent bad med fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv og downlights i tak. Vegghengt toalett. Dusjhjørne og hvit baderomsinnredning med servant. Opplegg til vaskemaskin.

Det er også en bod i leiligheten i forbindelse med gangen som også kan brukes som garderobe etc.

Generelt:
* Dørtelefon med kamera.
* Grunnpakke fra Get til TV/internett som dekkes gjennom felleskostnadene.

Veldrevet sameie som består av 86 seksjoner fordelt på 2 bygninger.

En moderne og delikat innredet selveierleilighet med god beliggenhet!

Parkering:
Parkering på egen garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Oppvarming:
Fjernvarme via radiatorer med egen termostat pr. rom i boligrom. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Beliggenhet:
Attraktivt beliggende leilighet med god standard og sentral beliggenhet.

Kort gangavstand til bort til torget med jernbanestasjon, forretninger, treningssenter, samt et rikt utvalg av underholdnings- og servicetilbud. Bybrua rett ved over til Bragernes med alle fasiliteter en storby kan tilby.

Union Brygge rett i nærheten med forretninger, restauranter, konserttilbud, m.m.

Kort vei til Marienlyst området med Drammens Museum, Drammensbadet med ett av Norges flotteste utendørs og innendørs badeanlegg, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyststadion med Akropolis treningssenter.

Flotte turområder langs Drammenselven i elvepromenaden og kort vei til marka med gode turmuligheter sommer som vinter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles selveiertomt. Pent opparbeidet og beplantet uteareal som er felles for sameiet og befinner seg i nivå 2 og mellom sameiets blokkbebyggelse.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Ikrafttredelse 05.10.2015. Arealbruk: Sentrumsformål, nåværende. Kommunedelplan sentrum med ikrafttredelse 30.05.2006 og Kommundelplan for InterCitystrekningen Drammen - Kobbervikdalen med ikrafttredelse 20.12.2016.

Gjeldende regulering: Detaljregulering for InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen med ikrafttredelse 24.04.2018. Formål Trasé for jernbane, Kombinert bebyggelse og anleggsformål, Sentrumsformål, etc. Reguleringsplan for Jernbanegata 4, Bueslaget. Plantype: Eldre reguleringsplan. Ikrafttredelse 17.12.2002. Formål: annet kombinert formål, bolig/forretning/kontor/bevertning/garasjeanlegg.

Det er planlagt arbeider og omlegging av Drammen jernbanestasjon samt jernbanespor i den forbindelse. Dette skal lages ny InterCitystrekningen Drammen - Kobbervikdalen. Dette vil medføre arbeider og omlegging av Drammen stasjon samt på jernbanetraseene i området.

Det planlegges også i den forbindelse bygging av ny bybru mellom Strømsø og Bragernes. Dette vil medføre byggeaktivitet.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Flatt tak tekket med papp/folietekking. Etasjeskiller av støpt betong/elementer. Vinduer med isolerglass, datostemplet 2006. Tett utgangsdør med kikkehull. Bindingsverk og mur i innvendige delevegger. Heis og flisbelagt betongtrapp i felles gang.

Positive og negative forhold ved eiendommen: Leiligheten har en jevnt over normalt god standard, noe vanlig bruks/aldersslitasje må likevel påregnes.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 65

Bruksareal per etasje: 61

lnngår i p-romsareal: Entré/gang, 2 soverom, bad/vaskerom og kjøkken/stue/spisestue.

Diverse
Eier har oppgitt følgende opplysninger om det elektriske anlegget: Anlegget er ikke kontrollert. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har ikke innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen) da det ikke er pipeløp i leiligheten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Seksjonseier kan holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen. Dyrehold forutsetter søknad til styret. Seksjonseier med ansvar for dyr plikter å fjerne dyrets ekskrementer fra sameiets eiendom, og spesielt påse at dyr holdes borte fra felles grøntarealer, sandkasser og lekeplasser.

Det er ikke tillatt å montere faste installasjoner på yttervegg uten styrets godkjennelse. Når det gjelder montering av markise, utvendig persienne, samt skjerming av terrasse, belysning og lignende, tas kontakt med styreleder. Grilling med trekull på terrassene er ikke tillatt.
Propan- og elektrisk grill må benyttes til minst mulig sjenanse for naboene.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 568,-

Det er installert egen vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 2 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 31 381,- pr. 31.12.2018

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 690 688,-
Sekundær formuesverdikr 2 486 477,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00117

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Takstrapport, datert 26.03.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, elektronisk signert
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 14.03.2019.
Energiattest, datert 12.03.2019
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg, ikke datert
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører OBOS, datert 14.03.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.