Adresse

Rabbenveien 57
3039 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.790.000

Felleskost: 300

Felleskost inkluderer:

Brøyting av privat vei og parkering, vedlikehold av fellesareal/garasjeanlegg.

Omkostninger


Dokumentavgift: 94.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 109.404

Totalpris med omkostninger kr 3.899.404

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 135

Bruksrareal: 141

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 841

Boligtype: Kjedet enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1983

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 28
Bruksnr: 217
Kommune: DRAMMEN

Gårdsnr: 28
Bruksnr: 169
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Eiendommen innehar 2 plan samt garasje og inneholder:

1.etg: Terrasse ved inngangsparti, vindfang, gang, trappegang, stue/spisestue m/utgang terrasse, kjøkken m/spiseplass,

U.etg: Trappegang, gang/garderobe, bad m/dusj, servant og wc, bad/vaskerom, 3(4) soverom, 2 boder

Garasje for 1 bil samt parkeringsplass/fellesparkering.

Standard:
Velholdt og pen kjedet enebolig m/garasje og flott fjordutsikt i enden av blindvei på Åskollen - 2 bad og 3 (4) soverom ca. 10 min. fra Drammen sentrum - kort gangavstand til servicetilbud som skole, idrettsanlegg, marka og nærbutikk. Offentlig kommunikasjon samt båthavn og badeplass i umiddelbar nærhet!

Vinduer: 2-lags glass m/sprosser
Gulv: Parkett, fliser
Vegger: Malte og tapetserte flater, malt panel, fliser på bad

Fiber alt-i-box. Alarmanlegg for brann- og tyveri. Nåværende eier har i sin eiertid vedlikeholdt og påkostet eiendommen jevnlig i perioden 2003 - 2018. Dette er bl.a nytt shingeltak og pipehatt (08), garasjeport (18), nytt kjøkken (05), oppgradering av gulv/vegger, baderomsinnredninger, garderobe og utstyr samt generell oppussing i denne perioden. Ny varmtvannsbereder (2010).

Parkering:
I garasje for 1 bil samt biloppstillingsplass/felles parkeringsplass for sameiet.

Oppvarming:
Peis samt elektrisk/varmekabler.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger i et barnevennlig og meget attraktivt villaområde i enden av blindvei på Åskollen med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og servicetilbud.

Glassverket IF tilbyr håndball, fotball og barneidrett, og har anlegg med idrettshall og flere fotballbaner ved Åskollen skole.
I umiddelbar nærhet fra eiendommen finner du marina på Solumstranda, og like bortenfor ligger Langestrand - en fin, liten badeplass. For rekreasjon til fots, sykkel eller ski har Røysjømarka ypperlige tur- og skiløyper, dette har også Nordbykollen med lysløype i tillegg. Her finner du også Veslevann med bademuligheter, flere fiskevann og fine områder for bærplukking.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Kiwi Åskollen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca 10 min. kjøring til sentrum med Bragernes torg, gågatene og kjøpesentre. I tillegg byr Gulskogen og Strømsø Senter på en spennende miks av butikker. Nye CC Drammen er ferdigstilt i senere tid og byr på storhandel og småhandel under samme tak.

Beliggenheten gir mulighet for offentlig kommunikasjon via kollektivtilbud. Nærmeste holdeplass er rett ved boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Drammen sentrum, 12 min til Gulskogen, 37 min til Oslo S, 38 min til Kongsberg og 66 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det en sikker og kort gåtur til Åskollen barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Marienlyst ungdomsskole, busstopp rett ved. Universitetet i Sørøst-Norge har en av landets mest moderne lokaler på Papirbredden som ligger helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene etc.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet med plen, beplantninger og prydbusker. Felles asfaltert innkjørsel og gårdsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område for plan Rabbenveien 55 og 59 fra 240682. Denne planen er basert på eldre plan av 10.06.49 for Nyveienområdet i Nøsted bygningsdistrikt. Det er også planer i arbeid for Knive og Lolland - områderegulering, se punkt diverse samt vedlegg.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring av 13.09.83.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1.etg. 73 kvm U.etg: 70 kvm

Bruksareal per etasje: 1.etg. 73 kvm U.etg: 62 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt garderobe/bod.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Ingen kontroll registrert.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn 161116.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Områderegulering for Knive og Lolland, varsel om utvidelse av planavgrensning. se vedlagt brev/tilsvar fra kommunen om at eiendommen ikke blir vurdert til å berøres.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget, kun oppvaskmaskin medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 15 677,-

Det er installert installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 27 500
Forbruk av andre varmekilder kr 2 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 880 000,-
Sekundær formuesverdikr 3 168 000,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00128

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 050419
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 250319
Energiattest
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.