Adresse

Roseveien 13
3043 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.500.000

Felleskost: 2.600

Felleskost inkluderer:

Felles forsikring, avsetting til ytre vedlikehold. Sameiet er ikke etablert i det dagens eier eier alle tre seksjonene. Det er eldre vedtekter på eiendommen hvor de nye eierne i fellesskap må lage nye. Fellesutgiftene er kun stipulert.

Omkostninger


Dokumentavgift: 78.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 89.904

Totalpris med omkostninger kr 3.589.904

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 181

Bruksrareal: 196

Antall soverom: 4

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 997

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1939

Energimerking: F Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 20
Bruksnr: 52
Seksjonsnr: 1
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Leiligheten ligger i 1. etasje samt kjeller og disponerer hele hagen på nedsiden av huset.
1. Etasje: Stue, spisestue, kjøkken, 2 soverom, bad med wc samt gang.
Underetasje: 2 soverom, disponibelt rom (i dag i bruk som kjellerstue men er godkjent som bod), gang med trapp, hobbyrom, wc samt vaskerom/bod og boder. Samt to romslige uteboder i tilknytning til underetasjen

Standard:
Nye 3-lags vinduer med U-verdi 0,7 i 1. etasje.

Gulvene i 1. etasje har 1. stavs-eikeparkett, originalt lakkert tregulv og belegg. For det meste laminat i underetasjen.

Pent kjøkken. Godt med skap. Ventilator over komfyr.

Bad i 1. etasje er flislagt. Vannbåren gulvarme. Oppusset ca år 2000. Servant og dusjkabinett var nytt i 2017. Det er elektronisk vifte i yttervegg bad 1. etasje

Pipen er foret med stålrør.

Parkering:
Parkeringsplass på gruset gårdsplass. Denne seksjonen disponerer elbil-ladepunkt (11 kW)

Oppvarming:
Vannbåren varmeanlegg i hele seksjonen (radiatorer). Peis med innsats i stue, eldre vedovn i underetasjen.

Beliggenhet:
Meget god beliggenhet i attraktivt veletablert boligstrøk på Austad ca. 15. min gangavstand til Strømsø torg. Fin utsikt over byen og innseilingen.

Kort gangavstand til bort til torget med jernbanestasjon, forretninger, treningssenter, samt et rikt utvalg av underholdnings- og servicetilbud.

Kort vei til Marienlyst området med Drammens Museum, Drammensbadet med ett av Norges flotteste utendørs og innendørs badeanlegg, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyststadion med Akropolis treningssenter.

Flotte turområder langs Drammenselven i elvepromenaden og kort vei til marka med gode turmuligheter sommer som vinter.

Adkomst:
Følg Schwartz gt. fra Drammenshallen forbi Marienlyst og opp Fagerlibakken - følg Styrmoes vei mot Austad forbi Austad gård. Rosevn. er 2. vei til venstre etter Austad gård. Eiendommen ligger på høyre hånd.

Se forøvrig kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er meget pent opparbeidet og beplantet. Den delen av tomten som ligger nedenfor huset er i sin helhet disponert av denne seksjonen (snr. 1). Hagen foran huset og litt rundt hjørnet disponeres av seksjon 2 og 3. De to leilighetene i annen etasje kan gå fra sin garasje og over tomten i tomtegrensen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Bolig 2014-20136.

Gjeldende regulering: Bolig og kjørevei. Eldre plan fra 1941.
Regulering under arbeid: Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag: Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Seksjonert tremannsbolig med to leiligheter i annen etasje og en leilighet i hovedetasjen samt kjelleretasjen. Taket er tekket med plater og tekkingen antas å være fra 1980 tallet.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: 96 kvm Underetasje: 100 kvm

Bruksareal per etasje: 1. etasje: 96 kvm Underetasje: 85 kvm

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, 2 soverom, bad med wc og gang. Underetasje: 2 soverom, kjellerstue, gang med trapp, hobbyrom og wc.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger:
Anlegget ble sist kontrollert: 2013.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.
Pipen er foret.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Felles forsikring, avsetting til ytre vedlikehold, kommunale avgifter.
Sameiet er ikke etablert i det dagens eier eier alle tre seksjonene. Det er eldre vedtekter på eiendommen hvor de nye eierne i fellesskap må lage nye. Fellesutgiftene er kun stipulert.

Hvitevarer / tilbehør
Alle hvitevarer (bl.a. ny komfyr) medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 9 700,-

Det er installert en felles vannmåler for alle tre seksjonene.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 26 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 381 462,-
Sekundær formuesverdikr 4 973 261,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00110

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 21.05.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 19.05.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 01.05.2019
Energiattest, datert 19.05.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 07.03.2019
Kopi av tilsynsrapport - tilsyn med fyringsanlegg, datert 16.01.2017
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.