Adresse

Gjetergata 20
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.990.000

Felleskost: 1.910

Felleskost inkluderer:

Altibox grunnpakke (TV/Internett), a- konto fjernvarme, renovasjon, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, renhold av søppelrom, plenklipping/snømåking, strøm og vann i fellesområde.

Omkostninger


Dokumentavgift: 99.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 110.904

Totalpris med omkostninger kr 4.100.904

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 69

Bruksrareal: 69

Antall soverom: 2

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 623

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2013

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Ingen gjenboere
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Kabel-TV
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Fiskemulighet
 • Kjøreport
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 397
Seksjonsnr: 3
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
Gjetergata 20 er en lys og tiltalende selveierleilighet fra 2013 med gangavstand til rikt utvalg av servicetilbud i Drammen sentrum samt flotte turmuligheter sommer som vinter. Boligen har livsløpsstandard, lave felleskostnader uten fellesgjeld og er produsert som et passivhus, noe som fører til lavere fyringskostnader.
Selv om leiligheten ligger midt i byen, kan en trekke seg tilbake til en deilig uteplass i solrike omgivelser ved inngangspartiet, eller benytte seg av et flott og stille atrium hvor roen kan senke seg. Boligen har i tillegg en fransk balkong og det er parkering i felles garasjekjeller med heis
til etasjeplan.

Innvendig fremstår boligen som moderne med balansert ventilasjon, utstrakt bruk av downlights og holdt i lyse farger som gir en god romfølelse. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning med god plass til både sofaløsning og spisebord. Kjøkkendelen er tidløst innredet med integrerte hvitevarer.

Videre har boligen to luftige soverom, samt et flislagt bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Hovedsoverommet er utstyrt med stor skyvedørsgarderobe. Øvrig lagringsplass finnes blant annet i garderobe med skyvedører entré og disponibel bod i felles garasjekjeller.

Eiendommens kvaliteter

- Moderne 3-roms selveierleilighet.
- Heisadkomst opp til leilighetsplan.
- Parkering i felles garasjeanlegg.
- Rolig atrium med gode solforhold.
- Deilig uteplass i usjenerte omgivelser.
- Entré har garderobe med skyvedører, og gulvvarme.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Stue og kjøkken ligger i åpen løsning.
- Pent og innbydende bad med gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- To soverom, ett med garderobeløsning.
- Disponibel bod tilknyttet garasjekjeller.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Fyring og varmtvann fra sentralanlegg.

Innhold
Leiligheten er beliggende i høy 1. etg. - ende med adkomst via egen uteplass og inneholder:

Entre, gang, bad/vaskerom, stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom.

Bod på ca 10 kvm og felles sykkelparkering i kjeller.

Standard:
Leiligheten har adkomst via en koselig delvis overbygget markterrasse og inn til en romslig entré. Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og er stilfullt innredet med bl.a. pene askefargede fliser, garderobe bak store skyvedører med speil og downlights i himling. Ved inngangsdøren er det et langsgående vindu som gir en fin lyseffekt. Rommet er holdt i en lys fargevalør, noe som er gjennomgående med øvrige rom i boligen.
Stue og kjøkken ligger i moderne åpen løsning som gjør det til et hyggelig allrom med fin plass til både sofaløsning og spisebord. Rommet har parkett på gulv, lysmalte overflater og downlights i himling supplert med store vindusflater som gir rikelig med lys. En tofløyet dør kan åpnes til fransk balkong med frostet rekkverk som hindrer innsyn - vestvendt med ettermiddag- og kveldssol.
Kjøkkeninnredningen er tidløs men moderne, og består av lyse høyglansfronter, et vitrineskap og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum. Over benken er det lyse flisplater og benkebelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator og integrerte hvitevarer som keramisk topp, stekeovn, kombinert kjøl/frys og oppvaskmaskin.
Badet i leiligheten er pent og innbydende med downlights i himling, lyse veggfliser og mørke gulvfliser med lun gulvvarme. Innredningen har lyse glatte fronter og består av overskap med speil og belysning, samt heldekkende servant på dobbelt underskap. Ved siden av servanten er det nisje med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyle. Ellers har badet vegghengt toalett og dusjhjørne med plassbesparende glassdører.
Leiligheten har to pene soverom med tilhørende garderobeløsning på ett. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe med speil. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. garderobe bak skyvedører i entré og disponibel bod på 10 kvm rett ved biloppstillingsplassen i garasjen.

Rolig atrium og uteplass med gode solforhold i usjenerte omgivelser. Sameiet er veldrevet og har god økonomi. El-bil lader installert høsten 2018.

Parkering:
Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles oppvarmet garasjeanlegg med elektrisk port. I tilknytning til parkeringsplassen er det en disponibel bod på 10 kvm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Boligen er oppvarmet via radiatorer, vannbåren gulvvarme på bad og i entré. Begge deler er tilknyttet et fjernvarmeanlegg. Balansert ventilasjonsanlegg.

Beliggenhet:
Eiendommen har en meget sentral beliggenhet på Bragernes. Herfra er det kort gangavstand til byens pulserende sentrum og uteliv samt til den vakre elvepromenaden med både utendørs servering, grønne lunger og badestrender. Legg gjerne turen via Ypsilon til Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, rockescene og et spennende kulturliv.
På Papirbredden finner du også Campus Drammen - en av landets mest moderne kunnskapsparker. HBV har et bredt studietilbud innenfor en rekke attraktive retninger. I tillegg er det kort vei til Drammensbadet - Norges største badeanlegg, Drammenshallen og idrettsparken på Marienlyst med fotballbaner og skøyteis.

Ønsker du å utfordre alpinkunnskapene er du en liten biltur unna Drammen Skisenter på Åssiden. I området ligger også hallen til Drammen Tennisklubb med fire baner. Vil du heller la deg inspirere av skogens magi kan du legge turen til "Sikksakken" bak sykehuset og ta deg innover i Bragernesåsens flotte turområder. Her venter både Åspaviljongen og Spiralen med herlige utsiktspunkter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000 i Bragernes Kvartal, Spar Torget Vest og Kiwi Øvre Storgate. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger sentrum med gågatene, Magasinet og Torget Vest i tøffelavstand. Det er også kort vei til CC Drammen og Gulskogen med et stort utvalg av butikker og fasiliteter.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Tinghuset og ligger ca. 1 minutt fra boligen. Ellers stopper TIMEs Expressen utenfor Torget Vest og det er kort gangavstand til Drammen jernbanestasjon hvor også Flytoget har avgang. Med toget tar det ca. 35 minutter til Oslo og flytoget tar deg til Oslo lufthavn på ca. 1 time.
Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Drammen stasjon, 5 min til Gulskogen, 32 min til Oslo S, 34 min til Kongsberg, samt 61 min til Oslo lufthavn. Ønsker du å bruke bena er det ca. 5 min til Union Brygge, 5 min til Bragernes torg, 10 min til Strømsø torg og 15 min til Marienlyst, bare for å nevne noe.
Eiendommen har gangavstand til Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt både private og kommunale barnehager

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet og beplantet fellesareal med hellelagte gangstier og tilrettelagte soner og sitteplasser - et solrikt og hyggelig atrium som er skjermet og rolig.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende. Kommuneplan (vedtaksdato 5.10.2015)
Eiendommen ligger i et regulert område. REGULERINGSPLAN FOR KVARTALET:ENGENE, GJETERGATA, THORNEGATA OG SUNDGATA (vedtaksdato: 26.10.2004).

Eiendommen eller en del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL.
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Detaljregulering for Gjetergata 16, ingen kjente planer p.t.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring av 091213.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur og bærende konstruksjoner i betong. Garasjekjeller med støpte gulv/vegger og tak.
Garasjeleddport av stål med portåpner. Over grunnmur er det bærevegger av mur/betong. Murveggene har utvendige pussede overflater. Utfyllende bindingsverk av tre kledd med panel.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Disponibel bod på 10 kvm i felles garasjekjeller.

Bruksareal per etasje: 1. Etasje: Entré/gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom.

lnngår i p-romsareal: Alle innvendige rom i leiligheten.

Diverse
Sikringsskapet har automatsikringer, og leiligheten har et balansert ventilasjonsanlegg.

Videre er leiligheten utstyrt med porttelefon, downlights og utvendige persienner.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2013. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Saker som håndteres løpende av styret er
persienner utvendig for solavskjerming (ustabilitet motorenhet i enkelte leiligheter) og ujevnheter inngangsparti jfr. 5-års garantien.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Detaljregulering for Gjetergata 16, ingen kjente planer p.t.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 200,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 6 300
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 21 504,- pr. 01.01.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 871 181,-
Sekundær formuesverdikr 3 136 252,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00118

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 220319
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 210319
Energiattest, datert 210319
Opplysninger fra forretningsfører Navn, datert XX, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.