Adresse

Dalenveien 33 B
3031 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.375.000

Andel fellesgjeld: 166.514

Totalpris: 2.541.514 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 5.636

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter(akkonto kr 564,- ), kabel-TV (Grunnpakke), internett, dugnad (kr 100,-) snørydding, utvendig bygningsforsikring, forr førsel.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 13.284

Totalpris med omkostninger kr 2.388.284

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 72

Bruksrareal: 72

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 6663

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Andel

Byggeår: 1992

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 80
Bruksnr: 1462
Andelsnummer: 6
Borettslagsnavn: Furulund borettslag
Kommune: DRAMMEN

Innhold
1.etasje: Vindfang/ gang, stue og kjøkken. Utvendig bod.
2.etasje: Gang, vaskerom, bad/WC og 2 soverom.
Loft: Noe gulv og lagingsplass.

Standard:
Boligen er pen og malt i lyse og tiltalende farger.

Gulv: Laminat i stue vindfang ett soverom og kjøkken. Forøvrig vinylbelegg.
Vegger: Malte paneler i stue, kjøkken, vindfang/gang og i ett soverom. Tapet i et soverom. Vinyltapet på vaskerom og malte flater på bad.

Kjøkken: Hyggelig og lyst kjøkken med delvis åpen løsning mot stuen. Lysmalt og pen innredning med ventilator, komfyr, kjøl/frys og oppvaskmaskin.

Bad/WC: Vinylbelegg på gulv, malte veggflater. Servant i innredning med overskap og speil. Dusjkabinett og toalett.


Vaskerom: Praktisk eget vaskerom med vinylbelgg og våtromstapet. Opplegg/plass til oppvaskmaskin og tørketrommel.

Generelt:
Praktisk og arealeffektiv planløsning
Mye sol
Stor flott terrasse
Meget hyggelige omgivelser i rolig boligtun
TV og internett fra Viken fiber
Varmekabler i gulv i alle boligrom i 1. etasje.

Parkering:
Parkering på utsiden av boligen, forøvrig parkering på asfaltert gjesteparkering.

Oppvarming:
Det er varmekabler i gulvet i vindfang/gang, stue og kjøkken. Det er ikke oppvarming i alle rom.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger i sentralt og meget barnevennlig område på Konnerud i Drammen. Området skiller seg ut ved at det fremstår som både landlig og fredelig samtidig som det er kort gangavstand til det meste. På Konnerud er det barneskoler, ungdomsskole og flere barnehager. Det er også flere butikker innen gangavstand, samt kjøpesenter og en rekke ulike helsetjenester.

Området har marka som nærmeste nabo, hvor merkede stier, turveier og usjenerte fiskevann byr på naturopplevelser året gjennom. I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Det er også lysløype, skøyteis og treningssenter i nærheten.

Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. Det er kort vei til både Stordammen og Inntakeren med fine bademuligheter. Drammensbadet ligger 10-11 min unna med bil. Alpine gleder finner du i både Haukåsbakken og på Drammen Skisenter, kun en liten kjøretur unna.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny, Kiwi, Coop Extra og Rema 1000 – alle på Konnerud. Meny ligger på Konnerudsenteret, som også har apotek, kafé og flere andre butikker. Det er også kort vei ned til Gulskogen senter, Drammens største kjøpesenter, med et rikt og variert butikkutvalg. Drammen sentrum har gågater, samt senterne Torget Vest, Magasinet og CC Drammen.

Konnerud har et godt kollektivtilbud via buss hyppige avganger til Drammen sentrum. Tog fra Drammen stasjon til Oslo går ca. fire ganger i timen. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min til Drammen sentrum, 13 min til Gulskogen, 25 min til Liertoppen, ca 40 min til Kongsberg og 45 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Konnerud.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Andel felles tomt for borettslaget. Asfalterte adkomstveier. Hyggelig uteplass og hage fint arrondert foran huset med utgang fra stuen. Her er det også anlagt en hyggelig terrasse.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Regulert til bolig

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver: Boligen har noe varierende standard og det må påregnes endel kostnader til oppgradering og vedlikehold. Det er mulig at bad og vaskerom bør prioriteres.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1.etasje: Vindfang, gang, stue og kjøkken. 2.etasje: Gang, vaskerom, bad/WC og 2 soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 2017.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Eiendommen er ikke tilknyttet ildsted og det er derfor ikke innhentet info om pipe/ildsted.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer medfølger ikke med. Unntak gjelder oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 8 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 166 514,- pr. 20.05.2019

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 66 438,- pr. 20.05.2019

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Forkjøpsrett er forhåndsavklart for forkjøpsberettigede. Henv megler.

Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 627 952,-
Sekundær formuesverdikr 2 260 627,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00082

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 26.02.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 20.02.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 20.02.2019
Energiattest, datert 20.02.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO datert 19.02.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.