Adresse

Furubakken 33 D
3058 SOLBERGMOEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.490.000

Andel fellesgjeld: 71.152

Totalpris: 2.561.152 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 3.181

Felleskost inkluderer:

Avdrag og renter på andel fellesgjeld, kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, strøm i fellesanlegg, GET grunnpakke med TV/internett, felles bygningsforsikring og noe utvendig felles vedlikehold. Fordeling fellesutgifter: Grunnkostnad kr 2 716,- Grunnpakke GET m/ tv/internett kr 465,- Avtalen med GET inneholder HD-PVR.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 7.964

Totalpris med omkostninger kr 2.497.964

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 81

Bruksrareal: 85

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 9778

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Andel

Byggeår: 1967

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger. Forkjøpsrett må avklares og ny eier må godkjennes av borettslaget før overtagelse.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 45
Bruksnr: 711
Andelsnummer: 11
Borettslagsnavn: Kanonveien borettslag
Kommune: NEDRE EIKER

Innhold
Inneholder:
U. etasje: Vindfang, gang/trapperom, bad/wc, soverom og bod.
1. etasje: Trapperom/gang, kjøkken, stue/spisestue og soverom.
Utvendig bod på ca. 2 m² ved inngangsparti.

Standard:
Attraktivt rekkehus med god planløsning. Boligen er pent oppusset og fremstår som lys og innbydende. Bad og kjøkken er oppgradert de senere år samt innvendig overflatebehandling.

Meget tiltalende kjøkken downlights i tak, med hvit profilert kjøkkeninnredning og takhøye skap. Integrert varmluftsovn, keramisk topp og oppvaskmaskin. Løst kjøleskap medfølger. Montert avtrekksvifte over platetopp. Plater på vegg over kjøkkenbenk.

Stue med downlights i tak og utgang til meget solrik sør-østvendt delvis takoverbygd balkong på ca. 7 m² med flott utsikt. Pipeløp med mulighet for montering av ildsted.

Pent delikat bad med fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv, vegghengt toalett, baderomsinnredning med servant, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Downlights i nedfelt kasse.

Det ene soverommet har utgang til nord/vest vendt terrasse på ca. 32 m² på baksiden av boligen.

Skyvedørsgarderobe i gang/trapperom U. etg. Garderobeskap med speil i soverom U. etg.

Vann‐og avløpsrør inn til boligen ble skiftet i regi av borettslaget. Utført på hele rekken.

Veldrevet borettslag som består av 35 boliger fordelt på fem bygninger.

Parkering:
Gateparkering langs vei i forkant av boligene.

Oppvarming:
Ved og elektrisk. Varmekabler i gulv på bad. Vedovn i gang i underetasje. Pipeløp med mulighet for montering av ildsted i stue.

Beliggenhet:
Boligen ligger sentralt på Solbergmoen med marka som nærmeste nabo med flott helårs turterreng og lysløype.

Kort vei til Solberg idrettsanlegg med sportshall, kunstis vinterstid, kunstgressbane mv. Solberg SK har gode fritidstilbud som fotball, turn, bandy, innebandy m.m. Gangavstand til nye Solberg barneskole, barnehage (Grinde bhg. er nærmeste), Killingrud ungdomsskole, dagligvarebutikk, lege og bibliotek.

Gangavstand til Gamle Riksvei med bussholdeplass og god offentlig kommunikasjon. Ca. 13 min kjøring til Drammen sentrum og ca. 40 min kjøring til Oslo. Bussavganger til Mjøndalen/Drammen med linje 51 fra Gamle Riksvei. Kort vei til Timesekspressen fra Riksvei 283 og Gamle Riksvei retning Oslo og Kongsberg/Notodden. 10 min. med tog fra Drammen til Asker og 36 min. til Oslo. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no, www.nsb.no, og www.timekspressen.no.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Andel av felles selveiertomt som er pent opparbeidet med plen, busker og prydbusker. Terrasse på ca. 32 m² på baksiden av boligen. Takoverbygd inngangsparti.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Ikrafttredelsesdato: 07.10.2015. Avsatt til: Boligbebyggelse, nåværende.

Gjeldende regulering:
Uregulert område.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Det ble ikke utstedt ferdigattest/brukstillatelse i Nedre Eiker kommune før rundt 1970 og gjeldende boligbygg ble oppført i 1966.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Drenering; uviss type/alder fuktsperre, mest sannsynlig eldre smøremembran. Grunnmur av betong med pusset ytong innvendig. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk med utvendig liggende kledning. Hvite profilerte innerdører. Vinduer med isolerglass. Isolerglass er datostemplet 1990-1993. 2 balkongdør med isolerglass. Standard utgangsdør fra 1990. Saltak med undertak av bord. Loftslem uten nedfellbar stige. Tak er tekket med shingel. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Elementpipe som er heltekket over tak. Innvendig er pipe og brannmur pusset og malt. Trebjelkelag mellom etasjene. Rør av kobber, plast og noe rør i rør uten fordelingsskap. 198 liter Oso varmtvannsbereder fra 2006. Montert vannmåler. Vesentlig skjult el-anlegg, sikringsskap med automatsikringer. Digital måler.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: U. etasje: 40 kvm. 1.etasje 45 kvm.

Bruksareal per etasje: U. etasje: 36 kvm. 1.etasje 45 kvm.

lnngår i p-romsareal: U. etasje: Vindfang, gang/trapperom, bad/wc og soverom. 1. etasje: Trapperom/gang, kjøkken, stue/spisestue og soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger (opplyst i selgers egenerklæring): Anlegget ble sist kontrollert vinteren 2017, og feil ble utbedret av Eigul Elektro AS. Selger opplyser videre att de ikke har noen ingen opplysninger fra forrige eier, men feil oppdaget på elsjekk under selgers eierskap er utbedret.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Anlegget ble sist kontrollert: 10.04.2014. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS. Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no. Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken. I vedtektene for borettslaget punkt 5-2 er det beskrevet at borettslaget dekker utvendig vedlikehold, herunder drenering. Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no. Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 13 910
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 2 523 677,- pr. 13.02.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 71 152,- pr. 13.02.2019

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 36 642,- pr. 31.12.2018

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Andelseiere i borettslaget og medlemmer i NBBO har forkjøpsrett. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget før overtagelse. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 529 928,-
Sekundær formuesverdikr 1 907 741,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00068

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 28.06.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 15.07.2019
Energiattest, datert 14.06.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 10.04.2014 og 13.02.2019.
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 13.02.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.