Adresse

Fjordsvingen 11
3427 GULLAUG

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.850.000

Felleskost: 3.502

Felleskost inkluderer:

Renovasjon, felles bygningsforsikring, grunnpakke Fiber 1 (TV/internett), vask av fellesarealer, årlig service/vedlikehold til forbruksanlegg gass, utvendig sommer/vinter vedlikehold, vedlikehold fellesområder og regnskapsfører.

Omkostninger


Dokumentavgift: 146.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 2 000,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 159.404

Totalpris med omkostninger kr 6.009.404

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Fjordsvingen 11 er gjennomgående toppleilighet i fjerde etasje, med god standard. Beliggenheten er fantastisk, her bor du med Drammensfjorden som nærmeste nabo, og sandstrand og båthavn nærmest rett utenfor døren. Fra den solrike, vestvendte terrassen er det vidstrakt utsikt over fjorden. Det følger med en p-plass med lader for elbil, og det er heis fra garasjeplan.

Bygget ble oppført i 2007, og det er kun 12 leiligheter. Leiligheten har et stilrent, lyst design med parkettgulv og gode vindusflater. Stue og spisestue er luftig og åpen, og har gasspeis. Kjøkkenet ligger i et eget rom og har integrerte hvitevarer og god plass til kjøkkenbord. Leiligheten har to pene bad og to soverom, det ene i suiteløsning. Det er godt med lagringsplass i en rekke skap, skyvedørsgarderobe og tre boder.

Areal og byggeår

Primærareal: 102

Bruksrareal: 105

Antall soverom: 2

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 6006

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2007

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Alarm
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 137
Seksjonsnr: 11
Kommune: Lier

Innhold
Toppleilighet/4. etasje som inneholder:
Entré, bad/vaskerom, kjøkken/m spiseplass, bad, 2 soverom og bod. Utvendig bod på ca. 1 kvm på terrassen.

Garasjeplass (nr. 11) med egen el-billader samt egen utvendig bod på ca. 5 m².

Standard:
Entré
Leiligheten har adkomst via felles trappeoppgang og heis fra garasjeplan. Innenfor døren møter du en lys entre med downlights og en bred skyvedørsgarderobe. Videre inn er en gang med bokhyller og dører til blant annet bad og bod. Begge rommene har gjennomgående parkettgulv.

Kjøkken med spiseplass
Kjøkkenet ligger i et eget rom, med en skyvedør mot stuen. Innredningen er takhøy med lett profilerte fronter og vitrineskap. Benkeplaten er i polert sort granitt med en nedfelt, dobbel oppvaskkum. Over benken er et felt med turkise mosaikkfliser, og rommet har også en stilig fondvegg med tapet i sort og hvitt.

Hvitevarene er blant annet fra Miele, og består av en integrert platetopp, stekeovn, ventilator og oppvaskmaskin. Kjøle­skap/frys fra Sam­sung (nytt) er ikke in­te­grert men med­føl­ger. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass, og det er ekstra lagring i fire sokkelskuffer. Ved fondveggen er det plass til et romslig kjøkkenbord, og her er også to høye vinduer som går fra himling og nesten helt ned til gulvet. Vinduene og de lyse overflatene gir rommet en lys og hyggelig atmosfære. Eks­tra fryser i bod i ga­ra­sjen kan også føl­ge med hvis øns­ke­lig.

Stue
Leiligheten har en romslig stue med gode vindusflater og fabelaktig utsikt over fjorden og innseilingen til Drammen. Stuen har plass til både spisestue og sofaløsning, og har samme rene stil som resten av leiligheten. Veggene er hvite med listefri overgang til tak, og det er lys parkett på gulvet. I det ene hjørnet er en innfelt gasspeis, som gir fin stemning i vinterhalvåret. En glassdør leder ut til terrassen.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har to bad, ett ved entreen og et tilknyttet hovedsoverom. Det største badet ligger innenfor soverommet og har downlights, lyse fliser på veggen og terrakottafargede gulvfliser. Langs den ene veggen er en praktisk benk med underskap og nedfelt servant. Under benken er det nisjer til vaskemaskin og tørketrommel. Badet har også en dusjnisje og gulvmontert toalett, og det er varmekabler i gulvet.

Bad 2
Det andre badet ligger ved entreen og har en ren og enkel stil med hvite fliser på vegger og gulv. Innerst i rommet er et dusjhjørne med buede, innfellbare glassdører. Videre har badet et gulvmontert toalett, servant og speil.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to soverom, og begge har garderobeskap. Hovedsoverommet ligger i suiteløsning med skyvedør inn til det ene badet. Det er forøvrig plass til oppbevaring i en skyvedørsgarderobe i entreen, en bod ved gangen, utvendig bod på terrassen og en disponibel bod i garasjen.

Uteområde
Fra stuen er det utgang til en overbygget, vestvendt terrasse på ca. 18 kvm, med fabelaktig fjordutsikt. Her kan du nyte sola stort sett hele dagen, og følge med på båtene som tøffer inn mot Drammen. Terrassen har flislagt gulv og har belysning, markise og en utvendig bod på ca. 1 kvm. Sameiets fellesarealer er pent opparbeidet med store grøntområder og asfalterte internveier.

Kort fortalt
- Nydelig 3-roms med fjordutsikt.
- Toppetasje i bygg med heis.
- P-plass med lader i garasjeplan.
- Overbygget terrasse mot vest.
- Masse sol og fabelaktig utsikt.
- Entré med skyvedørsgarderobe.
- Stort kjøkken med spiseplass.
- Hvitevarene er integrerte.
- Stue med gode vindusflater.
- To pene, flislagte bad.
- To soverom, med garderobeskap.
- Hovedsoverom er i suite.
- Godt med plass i tre boder.
- Skap med automatsikringer.
- Brann- og tyverialarm montert.
- Callingsystem med video.
- Elektriske persienner på stue.
- Leiligheten har fibernett.

Parkering:
Det er parkering på reservert plass (nr. 11) med lader for elbil (egen strømmåler), i garasjeplan med heis. Leiligheten disponerer en garasjebod på ca. 5 kvm. Sameiet har gjesteparkering, øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Boligen er oppvarmet med panelovner og gulvvarme på bad. I tillegg er det montert en gasspeis på stuen. Peisen får gass fra en felles tank, og måleren står i boden på terrassen. Leiligheten har mekanisk ventilasjon med avtrekk fra kjøkken og bad. Sikringsskapet har automatsikringer.

En Høiax varmtvannsbereder på 200 liter og en husbrannslange står i boden ved gangen. På stuen er det montert elektriske persienner. Leiligheten har callingsystem med video og er tilknyttet fiber. Det er montert tyveri- og brannalarm fra Sector, med mulighet for å videreføre avtale.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger i et nyetablert og etterspurt boligområde på Engersand Havn i Lier kommune. Engersand ligger rundt 8 km fra Drammen sentrum, og har enkel adkomst til E18. Området er meget vakkert plassert, rett ved fjorden.

Engersand friluftsområde har deilig badestrand, badebrygge, fiskeplasser, parkskog og kyststi. Her er det også tilrettelagt for idrett med basket- og sandvolleyballbane. Tilknyttet boligfeltet er også en restaurant og en småbåtbrygge med båtplasser til leie, så her ligger alt til rette for vannsport og sommeridyll. I sommervarmen kan også badeplassene på Gullhusodden eller Lahellholmen anbefales.

Lier stadion har flerbrukshall, flere fotballbaner, tennisbaner, sandvolleyballbaner og bane for frisbeegolf. Turinteresserte kan utfolde seg i Kjekstadmarka, hvor det er lysløype og en rekke merkede turstier. Under 10 minutters kjøring til Kjekstad golfbane. Vinterstid er det en rekke skianlegg i kort kjøreavstand, blant annet på Haukås, Konnerud og Aronsløkka i Drammen.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Gullaug eller Kiwi Vitbank. Ønsker du ytterligere servicetilbud har CC Drammen en fin miks av butikker i nyoppussede lokaler. Det er også kort vei til Liertoppen Kjøpesenter, Drammen sentrum og Gulskogen.

Nærmeste bussholdeplass er Røykenveien 49 som ligger ca. 350 meter fra boligen. Det tar ca. 6 min med bil til Lier togstasjon, som har pendlerparkering. Videre er det ca. 14 min til Drammen, 14 min til Liertoppen, 20 min til Asker, 40 min til Oslo S, 50 min til Kongsberg, samt 65 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det rundt 3 km til Gullaug barneskole, og 6,2 km til Høvik ungdomsskole. Nærmeste barnehage er Carpe Diem idretts- og naturbarnehage. Det finnes et godt utvalg videregående skoler i Lier og Drammen, og Universitetet i Sørøst-Norge har campus på Papirbredden i Drammen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiendommen er pent opparbeidet med asfaltert adkomst og parkering, lekeplass og grøntarealer med beplantning, og ligger ned mot fjorden. Parkeringsanlegg i kjeller samt godt med gjesteparkeringer på sameiets tomt.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om
hvem som er leietaker jf. sameiets vedtekter §7.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanen 2009-2020

Gjeldende regulering:
Reguleringsbestemmelser for Engersand Havn. Detaljregulering for Engersand havn syd.
Formål: Boligformål m.m.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmasser av leire og jord. Støpt betong fundament/gulv. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til
gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Grunnmur oppført av betong. Rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Flatt tak, ikke sett. Vinduer med isolerglass. Balkongdør med isolerglass. El-styrte persienner i stue. Isolerglass er datostemplet 2006. Betongtrapp og heis i fellesgang. Etasjeskiller av støpt betong/betongelementer. Kobber, plast og rør i rørsystem. Montert vannmåler. 200 liter Høiax varmtvannsbereder fra byggeår/oppføringstid og husbrannslange i bod. Skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer i bod.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 4 etasje: 105 kvm.

Bruksareal per etasje: 4 etasje: 102 kvm.

lnngår i p-romsareal: Entré, bad/vaskerom, kjøkken/m spiseplass, bad og 2 soverom.

Diverse
Eier har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, datert 19.02.2019 og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket. Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Eier har hatt el-kontroll av elektrisk anlegg i februar 2019 hvor det ikke ble oppdaget noen feil.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen) datert 20.02.2019: Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Dersom kjøper ønsker kan han overta bøkene i bokhyllene vederlagsfritt. Sector alarm avtalen kan forlenges/overtas av kjøper dersom det er ønskelig.

Det er ekstra innbetaling av felleskostnader pga. maling av blokker fordelt på tre innbetaling a kr 3.668,- = totalt kr 11.004,- Forfall for innbetalingene er 01.02.2019, 01.07.2019 og 01.02.2020. Selger betaler faktura med forfall 01.02.2019 og kjøper må betale faktura med forfall 01.07.2019 og 01.02.2020.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 167,-

Det er installert egen vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 13 234
Forbruk av andre varmekilder kr 2 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 905 264,-
Sekundær formuesverdikr 3 258 950,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00079

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 21.02.2019.
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, elektronisk signert
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 22.02.2019
Energiattest, datert 18.02.2019
Informasjon fra eier vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 19.02.2019
Samsværserklæring, datert 26.02.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 20.02.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører RVT regnskap, datert 20.02.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 07.03.2007
SNR: 11 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 105 / 4742

Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel - Tinglyst dato 27.06.2011
Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel

Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel - Tinglyst dato 21.06.2012
Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel

Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel - Tinglyst dato 04.06.2014
Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel

Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel - Tinglyst dato 04.03.2016
Resek/endring formål/brøk/tilleggsdelAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.