Adresse

Grønland 43 A
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.690.000

Felleskost: 3.991

Felleskost inkluderer:

Felleskostnader (2491kr): Renovasjon, a-konto oppvarming, Kabel TV/internett, bygningsforsikring, trappevask, vaktmestertjenester mm. Serviceavgift (1500kr): Kostnad til servicesameiet, fellesområder, selskapslokale, treningsrom, bemannet resepsjon, kaffemaskin, arrangementer, skjorteservice, vaffelfredag mm.

Omkostninger


Dokumentavgift: 92.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 109.404

Totalpris med omkostninger kr 3.799.404

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 55

Bruksrareal: 55

Antall soverom: 1

Etasje: 5

Tomtestørrelse: 7496

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 2009

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 72
Seksjonsnr: 63
Kommune: DRAMMEN

Innhold
UNION PLUSS
Her bor du ekstra komfortabelt med det flotte konseptet Union Pluss. I første etasje er det fine felleslokaler med blant annet sittegrupper, kjøkken og selskapslokale. Her kan du reservere lokalet dersom du skal ha større selskap. Det er også et treningsrom som kan benyttes av beboere.

I tillegg finner du en bemannet resepsjon i arbeidstiden. Vertskapet har som hovedmål å utøve vertskapsrollen for beboerne på en slik måte at det bidrar til en enklere hverdag med fokus på trygghet, service og opplevelser.

Noen typiske arbeidsoppgaver for vertskapet vil være:

-Skjorteservice
-Daglig drift av resepsjonen
-Følge opp reservasjoner av selskapsrom
-Sørge for oppdatert informasjon og nyhetsbrev til beboere
-Planlegge aktivitetsprogram og bistå i gjennomføring av fellesaktiviteter
-Legge frem dagens aviser og magasiner
-Fri bruk av kaffebar

Pliktig medlemskap i servicesameie. Serviceavgiften innkreves separat for den enkelte seksjonseier.

LEILIGHETEN
Meget god intern beliggenhet i femte etasje med høy og fri utsyn mot populære Union Brygge.

Leiligheten inneholder: Entré, soverom, walk-in-closet, bad, stue og kjøkken. Utgang til flott balkong med gode solforhold og herlig utsikt.

I tillegg disponeres bod i kjeller.

Standard:
Leiligheten har en praktisk planløsning med gode lysforhold fra store vindusflater. Leiligheten vender mot et hyggelig atrium og ligger høyt og tilbaketrukket fra veien. Et meget sentralt boområde med tilgang til gode restauranter og gangavstand til togstasjon. God standard med moderne og tidsriktige farger på overflater. Alle gulv i oppholdsrom har flott 3-stavs eikeparkett. Leiligheten fremstår svært innbydende og her kan man flytte rett inn!

Entre:
Praktisk entré med god plass til oppbevaring av yttertøy, blant annet i form av plassbygd garderobenisje. Entreen fungerer som et knutepunkt i boligen og her har man tilgang til kjøkken, bad, soverom og stue. Dørcallingsannlegg med automatisk døråpner.

Kjøkken:
Velutstyrt og romslig kjøkkenløsning, med plass til spisebord. Lekker innredning med hvite, profilerte fronter og delikat benkeplate. Inndelt i takhøye over- og underskap. Integrert komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøle/ fryseskap.

Stue:
Lys og romslig stue med svært god lysinngang fra store vindusflater. God plass til spisebord og salong. Parkett på gulv og malte flater på veggene. Utgang til hyggelig balkong.

Balkong:
Flott vestvendt balkong med gode solforhold. Balkongen har hyggelig utsyn over Papirbredden med yrende bymiljø.

Bad/wc:
Pent og romslig bad med moderne fliser på gulv og vegg. Varmekabler i gulv, samt veggmontert toalett og innredning. Speilskap med belysning. Veggmontert toalett med skjult sisterne og dusj med innfellbar dusjvegg. Varmekabler på gulvet.

Hovedsoverom
Soverommet har en meget praktisk og moderne løsning, med inngang til walk-in-closet og bad. God plass til dobbelseng og garderobeskap.

Høydepunkter:
- Parkeringsplass i felles garasjeanlegg
- Vestvendt balkong med ettermiddagssol og flott utsyn
- Attraktiv beliggenhet
- Kort vei til bla. togstasjon, servicetilbud og turmuligheter
- Tilbaketrukket og rolig beliggenhet

Parkering:
Parkeringsplass i felles garasjeanlegg

Oppvarming:
Oppvarming med sentralvarmeanlegg i radiator. Elektrisk gulvvarme på bad. I tillegg er det balansert ventilasjon.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet på Union Brygge i Drammens flotteste byområde. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til togstasjon og Bragernes sentrum. Umiddelbar avstand til matbutikk, elvepromenade og et godt utvalg med restauranter.

Rekreasjon:
Drammen byr på en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Fra leiligheten er det kun en rusletur ned til elven, med kilometerlange turstier langs begge sider av elven. Eller er det kort vei til flotte tur- og skiløyper både på Spiralen eller videre inn i marka på Konnerud. Det er også kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres i Meny. Her går du tørrskodd fra leiligheten og inn i butikken som ligger i forbindelse med blokken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bragernes sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og Elixia. Nærmeste kjøpesenter er Gulskogen Senter med et mangfold av butikker.

Skole:
Universitetet i Sørøst-Norge kun et steinkast unna.

Transport:
Drammen Togstasjon kun noen minutter gange unna. Hyppige avganger til både Asker, Bærum og Oslo. Ellers er det bare noen hundre meter til nærmeste bussholdeplass.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele leiligheten under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål. ID: 335.

REGULERINGSPLAN FOR KREFTINGSGATE
Formål: kjørevei

REGULERINGSPLAN FOR UNION BRYGGE, GRØNLAND
Formål: Bolig/forretning/kontor/lettere industri/allmennyttig/hotell/servering/garasje

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje: 55

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:

Anlegget ble sist kontrollert: 2009. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 513,-

Det er installert installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 2 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 19 651,- pr. 14.02.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 694 454,-
Sekundær formuesverdikr 2 500 034,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00072

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 14.02.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 18.02.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 18.02.2019
Energiattest, datert 13.02.2019
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 14.02.2019

Opplysninger fra forretningsfører inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.