Adresse

Kirkegata 1
3016 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.250.000

Andel fellesgjeld: 2.439.000

Totalpris: 6.689.000 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 14.872

Felleskost inkluderer:

Renter og avdrag andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, oppvarming, A konto vann, grunnpakke TV, kommunale avgifter, renovasjon, forretningsførsel, vaktmestertjenester, trappevask. Fellesutgifter er fordelt med følgende: Renter og avdrag andel fellesgjeld: 9083,- Fjernvarme 911,- (ingen avregning) Grunnkostnad 4657,- Akonto vann/avløp 421,-

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 13.714

Totalpris med omkostninger kr 4.263.714

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- .
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 93

Bruksrareal: 97

Antall soverom: 2

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 815

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 2006

Energimerking: E Grønn

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Heis
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 598
Andelsnummer: 14
Borettslagsnavn: Kirkealleen
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Entre med garderobeplass, bod, soveromsgang, 2 soverom hvorav det ene med utgang til terrasse, vaskerom, separat toalettrom, bad/WC, separat vaskerom, romslig stue med utgang til terrasse. Kjøkken.
Bod i kjeller
Biloppstilling i felles garasjekjeller.

Standard:
Gulv: Keramiske fliser på bad og i separat, belegg på vaskerom. tepper på et soverom. Forøvrig eikeparkett.

Vegger: Keramiske fliser på bad/WC og toalettrom. Malte flater i vaskerom. Forøvrig vesentlig tekstiltapeter.

Kjøkken: Dette er laget som et separat kjøkkenrom slik at man slipper innsyn fra stuen. Det er ikke innsatt dør imellom. Hvit profilert innredning med fliser over benk. Det er integrert komfyr med keramisk topp, oppvaskmaskin og ventilator. Kombinert kjøl/fryseskap følger også med. Det er utgang fra kjøkkenet til egen terrasse.

Bad/WC: Stort og lyst med flislagte gulv og vegger, gulvvarme, servant nedfelt i baderomsinnredning med speil og overskap. Praktisk håndkletørrer, veggmontert toalett, dusjkabinett og skyvedørsgarderobe. Downlights i tak.

Separat toalettrom: Fliser på gulv og vegger, servant og veggmontert toalett. Gulvvarme.

Terrasser: Leiligheten har to store terrasser. Den ene ligger med utgang fra stuen og vender mot sydvest. Her er det både formiddags og ettermiddags/kveldssol. Den andre terrassen ligger vendt mot øst og her får man morgen og formiddagssolen. Begge terrasser er overbygget/delvis overbygget og ligger meget flott til i bygget.

Generelt kan nevnes:
- 3-roms leilighet midt i sentrum
- Garasje
- 1 innvendig bod og 1 bod i kjeller
- 2 flotte terrasser
- Sentralfyring
- IN-ordning
- Flexit ventilasjonsanlegg i leiligheten.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Ringeklokke med dørtelefon ved hoveddør.
- Røykvarsler og brannslokningsapparat er montert.
- TV/DATA via fiberoptikk (Altibox).

Parkering:
Biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.

Oppvarming:
Radiatorer i boligrom (fjernvarme) og varmkabler i baderom og i toalettrom.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger spesielt flott til som hjørneleilighet på toppen av Kirkegata 1. Dette er et etablert og populært boligkompleks i sentrum av Bragernes. Leiligheten ligger i toppetasjen med 2 inntrukne terrasser- både mot Rådhusgata og mot Kirkegata. Fra terrassene har man nydelig utsikt opp mot kirken og Bragernesåsen og videre ned til Bragernes torg, byen og Strømsøåsen. Man har i tillegg en flott solgang fra tidlig morgen til sen ettermiddag/kveld.

Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes og her finnes noe for enhver smak.

Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Gangavstand til Drammen Sykehus og den nye legevakten som ligger vest på Bragernes. Ideell beliggenhet for de som foretrekker kort gangavstand til byens rikholdige servicetilbud og offentlig kommunikasjon.

Over elven finner vi Drammensbiblioteket, Høyskolesenteret i Kunnskapsparken, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen.

Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon. Blant annet Timekspressen - Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden.

Drammen jernbanestasjon ligger gangavstand unna, rett på andre siden av bybroen på Strømsø. Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Fellesarealer som er opparbeidet

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Arealbruk: Kombinert bebyggelse og nåværende anleggsformål. Området er uregulert.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver: Leiligheten har normalt god standard, ut fra alder anses tilstand å være normalt god. Aldersslitasje og noe oppgradering og påkostninger må påregnes, dette går stort sett på overflater

Ihht innkalling til årsmøte 11.04 2018 – se vedlegg til salgsoppgave, arbeider styret med problemer i forbindelse med utbedring/​​​vanninntrenging i garasje og kjeller. Det samme gjelder tak/​​​terrasser i forhold til oppståtte vannlekkasjer. Hva gjelder denne leiligheten ble lekkasjeproblemet utbedret i 2015. Det jobbes samtidig med å kartlegge fremtidig vedlikeholdsbehov.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entre, gang, 2 soverom, stue, kjøkken, bad, wc og vaskerom

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist godkjent i 2006.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Leilighetens selger bebor ikke lenger leiligheten og er ikke i stand til å gi opplysninger om denne. Eiendommen selges ved fullmektig som ikke har primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 6 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 2 439 000,- pr. 20.05.2019

lN-Ordning
Borettslaget har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Boligen er forhåndsutlyst for forkjøpsberettigede. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 921 035,-
Sekundær formuesverdikr 3 315 726,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00086

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 26.02.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 27.02.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 25.02.2019
Energiattest, datert 27.02.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 20.02.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
Husordensregler og regler/søknad om husdyrhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.