DRAMMEN

Fossilveien 3

Prisantydning:

kr 6.190.000

Totalpris: ?

kr 6.344.750

Felleskost/mnd:

kr 0


Kr 154.750 Dokumentavgift


Kr 154.750 Sum øvrige omkostninger

Kr 6.344.750 Totalpris med omkostninger

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Usikker på hvor mye du kan låne? Prøv SpareBank1 sin boliglånskalkulator

Visning

Ta kontakt med megler

Nøkkelinformasjon

Primærrom:

227 m2

Postnummer:

3034 DRAMMEN

Eierform:

Selveier

Tomt:

814 m2

Energimerking:

None Ingen

Bruksareal:

271 m2

Byggeår:

1970

Rom:

Soverom:

5

Finn-kode:

157482873

Beskrivelse

Attraktiv og sentral beliggenhet på Austad / Galterud med Drammens flotteste naturområder som nær nabo. Fra boligen er det kun få minutters gange til Kiwi matbutikk, bussholdestasjon og idylliske turmuligheter i marka, med Hellashytta og Blektjernstua som fine destinasjoner.

Enebolig med hybel over to plan, som inneholder:

Underetasje: Entré, hall, bad, kontor, fyrrom, soverom, bad
Første etasje: Gang, stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, bad og wc
Hybel: Entré, stue, kjøkken, bod, bad, soverom

Oppgraderinger:
- Ny laminat på gulv i 1. etasje 2019
- Vinduer fra 2010,/15 og 18. Stue første etasje har vinduer fra 2018
- Skyvedør til terrasse 2015
- Bad underetasje 2010
- Tak 1999

Mer informasjonom denne eiendommen

Nærområdet

Beliggenhet: Attraktiv og sentral beliggenhet på Austad / Galterud med Drammens flotteste naturområder som nær nabo. Fra boligen er det kun få minutters gange til Kiwi matbutikk, bussholdestasjon og idylliske turmuligheter i marka, med Hellashytta og Blektjernstua som fine destinasjoner. Drafnkollen barnehage rett i nærområde.

Rekreasjon:
Området har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Flotte ski- og turløyper til Hellashytta eller Blektjernstua og videre ut i hele Drammens løypenett videre inn i marka. Blekktjern er også et fint sted å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola. Ellers er det kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Coop Extra og Kiwi i nærområdet. Strømsø senter og Gulskogen senter dekker de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Drammen sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og serveringssteder.

Transport:
Nærmeste bussholdeplass er i området, kun noen hundre meter unna boligen. Denne tar deg ned videre mot Drammen sentrum og togstasjon på Strømsø. Drammen togstasjon har hyppige avganger mot Oslo. Flytoget stopper også her.

Tidsavstander i bil:
Oslo ca. 40 min.
Asker ca. 20 min.
Bragernes torg ca. 10 min.

Regulering

Kommuneplanens arealdel 2014-2036 avsatt til boligbebyggelse. ID: 335.

Øvrig info
Prisinformasjon

Prisantydning: 6.190.000

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet på Austad / Galterud med Drammens flotteste naturområder som nær nabo. Fra boligen er det kun få minutters gange til Kiwi matbutikk, bussholdestasjon og idylliske turmuligheter i marka, med Hellashytta og Blektjernstua som fine destinasjoner.

Enebolig med hybel over to plan, som inneholder:

Underetasje: Entré, hall, bad, kontor, fyrrom, soverom, bad
Første etasje: Gang, stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, bad og wc
Hybel: Entré, stue, kjøkken, bod, bad, soverom

Oppgraderinger:
- Ny laminat på gulv i 1. etasje 2019
- Vinduer fra 2010,/15 og 18. Stue første etasje har vinduer fra 2018
- Skyvedør til terrasse 2015
- Bad underetasje 2010
- Tak 1999

Areal og byggeår

Primærareal: 227

Bruksrareal: 271

Antall soverom: 5

Tomtestørrelse: 814

Boligtype: Enebolig

Byggeår: 1970

Energimerking: None Ingen

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse: Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 20
Bruksnr: 398
Kommune: Drammen

Standard: Frittliggende bolig på to plan, bygget i 1970.
Boligen har en god planløsning og normal standard på flater, innredninger og installasjoner, ref til alder.
Det kan allikevel påregnes kostnader til vedlikehold, modernisering, og oppgraderinger. Tilstandsgrad 3 beskrevet under bygningsinformasjon.

Hybel:
Gulv er oppforet og tekket med laminat og fliser.
Veggene er tekket med behandlet panel og malte overflater. Himling er tekket med takess.

Utstyr:
Radiatorer montert. 200 liter varmtvannsbereder montert i bod.

Enebolig:
Gulv er tekket med laminat, fliser, teppe, og parkett. Vegger er tekket med malte overflater, mexistein, og tapet. Himling er tekket med takess, og panel.

Oppgraderinger:
- Laminat pergo, i 1.etasje er lagt ny i 2019
- Noen vinduer fra 2010, 2015
og 2018. Nye vinduer montert i 1.etasje i 2018.
- Skyvedør til terrasse fra 2015.
- Tak fra 1999 i følge selger
- Bad i underetasje fra 2010 i følge selger

Parkering: Parkering i garasje. Ellers parkering i gårdsplass.

Oppvarming: Oppvarming består av strøm og ved- og oljefyring.
Radiatorer montert i boligen tilknyttet fyringsanlegget. Varmepumpe montert. Varmepumpe er ikke funksjonstestet.
Gulvvarme på baderom og i entre.

Oljefyringsanlegget må påregnes oppgradert eller fjernet.

Adkomst: Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet: Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og
gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie Det er innredet egen hybel i boligen. Denne er registrert i matrikkel og i kommunens papirer.

Megler har innhentet godkjente byggetegninger fra kommunen og der er nåværende hybel registrert med følgende rom: Hobbyrom, klær, mat og mat. På sanitærtegninger fra 1970, er hybel inntegnet. Boligen er på bakgrunn av denne informasjonen vurdert som enebolig m/hybel/sokkelleil. Det er utført endringer på boligens romløsning i henhold til sanitærtegninger.

Radon Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Ferdigattest Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Bygningen er byggeanmeldt.

Det foreligger godkjente tegninger på tilbygg til boligen, med 2 nye soverom i første etasje og terrasse over. Betingelser for vedtaket er bl.a. avkjørsel skal utformes med 5m bred og siktlinjer 4m x 30m mot begge retninger. Målsatte fasadetegninger og fasade syd/vest må innsendes innen 3 uker fra vedtakes dato. Det må sendes inn søknad om ferdigattest.

Det er en uavklart sak i byggesaksmappen i Drammen Kommune i forbindelse med innredning av soverom i underetasje, utvidelse av avkjørsel, og areal avsatt til parkeringsplasser.
I henhold til vedtak 28.04.2006, utgår etablering av terrasse over garasje. Det er etablert terrasse over garasje.

Bygningsinformasjon / byggemåte Positive og negative forhold ved eiendommen:

Grunnmur oppført i lettklinkerblokker. Grunnmuren er utvendig pusset/malt, og forblendet med murverk av teglstein. Yttervegger består av tre / bindingsverk, utvendig kledd med trepanel, og av forblending i murverk av teglstein. Vinduer består av tre/pvc med tolags isolerglass av variert alder, noen fra byggeår, 2010, 2015 og 2018, samt enkelte med to lag enkle glass. Nye vinduer montert i 1.etasje i 2018. Taktypen består av saltak. Tak er tekket med shingel. Lagt i 1999, ifølge eier.

TG:3 på fyrrom. Det mangler en propp i sluket, og derfra kommer det lukt. Det er registrert en sprekk i vegg mellom fyrrom og gang. Se punkt Direkte fundamentering. Det er registrert sprekkdannelser i støp i stakekum.

TG:3 på garasje. Det ble registrert fukt og fuktskader i innvendig himling, og i utvendig gesims. Det er ikke tilfredsstillende fall på takkonstruksjonen, og tiltak må påregnes.
Det ble registrert noe fukt på gulv, samt i nedre del av yttervegg under terreng.

TG:3 på bad i underetasje. Det ble indikert fukt i dusj ved fuktsøk. Det er vekst av mugg i fuger i dusjhjørnet. Generelt misfarging av fuger, og slitasje på gulv. Det er ikke synlig membran i sluk.
Det er ikke tilfredsstillende fall på baderomsgulv.
Det er ikke synlig membran ved membran ved rørgjennomføringer. Vannskade på innredning. Sprekk i servant. Misfarging av mykfuge.

TG:3 bad i hybel. Stedvis bom og løse fliser på gulv og vegg. Registrert fuktskader i vegg bak fliser. Registrert setningsskader i vegg. Det mangler en plugg i sluk, slik at det kommer lukt fra sluket.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Underetasje: 58 kvm Første etasje: 133 kvm Hybel: 36 kvm

Bruksareal per etasje: Underetasje: 73 kvm Første etasje: 133 kvm Hybel: 41 kvm Tilbygget garasje: 24 kvm

lnngår i p-romsareal:

Diverse Det foreligger godkjente tegninger på tilbygg til boligen, med 2 nye soverom i første etasje og terrasse over. Betingelser for vedtaket er bl.a. avkjørsel skal utformes med 5m bred og siktlinjer 4m x 30m mot begge retninger. Målsatte fasadetegninger og fasade syd/vest må innsendes innen 3 uker fra vedtakes dato. Det må sendes inn søknad om ferdigattest.

Det er en uavklart sak i byggesaksmappen i Drammen Kommune i forbindelse med innredning av soverom i underetasje, utvidelse av avkjørsel, og areal avsatt til parkeringsplasser.
I henhold til vedtak 28.04.2006, utgår etablering av terrasse over garasje. Det er etablert terrasse over garasje.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Siste kontroll av anlegget: Ikke kontrollert.
Foreligger det pålegg på anlegget: Nei

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer.

Loft:
Avvik: Det ble avdekket at det er montert brennbart materiale på/inntil skorsteinens
utkragning ved gulv/tak/vegg. Jf. forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at brennbart materiale som er nærmere
½ steins skorsteinsvange enn minst 10 cm fjernes.

Boenhet:
Anmerkning: Det ble avdekket at det ikke er montert tilstrekkelig med røykvarslere i
boenheten. Jf. Forebyggendeforskriften § 7
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at det monteres tilstrekkelig antall
røykvarslere i boenheten, i henhold til krav i forebyggendeforskriften.

Boenhet:
Anmerkning: Det ble avdekket at det ikke er montert slukkeutstyr i boenheten.
Jf. Forebyggendeforskriften § 7
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at det monteres husbrannslange eller
godkjent håndslukningsapparat.

U.etg leilighet:
Ikke kontrollert grunnet ingen tilgang.

Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 26 937,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 18 000
Forbruk av andre varmekilder kr 31 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 641 767,-
Sekundær formuesverdi kr 5 910 361,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer 1-19-00063

Sentrale lover Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Tinglyste heftelser

Best. om vann/kloakkledn. - Tinglyst dato 07.08.1970
Elektriske kraftlinjer Med flere bestemmelser

Vedlegg

Det tas forbehold om avvik på denne nettsiden. Se salgsoppgaven for komplett informasjon.

Interessenter forutsettes å sette seg nøye inn i alle opplysninger som fremgår av salgsoppgaven med vedlegg før eventuelt bud inngis på eiendommen.