Adresse

Rugdeveien 35
3030 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.900.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 155.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 170.154

Totalpris med omkostninger kr 6.070.154

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Rugdeveien 35!

Denne romslige eneboligen har god plass til en stor familie. Planløsningen er gjennomtenkt og velfungerende med stor og innredet hybel i underetasjen, slik at man kan få et praktisk inntektsbidrag.

Huset holder en gjennomgående stil og fremstår med normal god standard. Eiendommen har integrert garasje og huset har generelt sett også mye bodplass.
Boligen ligger på en stor tomt med svært gode solforhold. Pent opparbeidet hage og store velholdte terrasseområder. Her finnes stor plen, hekker og frukttrær.
Eiendommen er attraktivt beliggende i barnevennlige omgivelser. Det er gangavstand til Hallermoen barneskole og til flere barnehager. Aktivt idrettsmiljø og mange
fritidsaktiviteter.

Hyppige bussforbindelser til sentrum og ca. 10 min. m/bil til togstasjonen.

Areal og byggeår

Primærareal: 229

Bruksrareal: 285

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1256

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1974

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 105
Bruksnr: 61
Kommune: Drammen

Innhold
Frittliggende og innholdsrik enebolig beliggende på god tomt i en stille og rolig gate på Hallermoen. Boligen har hybel (på opprinnelige tegninger godkjent som leilighet). Dette gjør boligen til en spennende mulighet for flere typer husstander.

Boligen er en perfekt familiebolig for en stor familie med sin innholdsrike og gode planløsning. Ønsker man ikke å ta hele boligen i bruk, kan utleie av hybelen utgjøre en god ekstrainntekt og gi en fin bistand til finansiering av kjøpet. Alternativt er boligen også en perfekt generasjonsbolig.

Boligen består av følgende rom:

Underetasje:
Vindfang, bod, separat toalett, hobbyrom, dusjavd. og badstue. Stor hall, kontor, stor bod og adkomst til hybel.

Hybel: Hybel med stor stue og lite, men praktisk kjøkken. Fra stuen er det adkomst via vindfang. Flislagt bad. Fra stuen er det adkomst til 2 bodrom.

1. etg.: Stor og åpen stue i 3 avdelinger, peisestue, dagligstue og spisestue. Lukket kjøkken, vaskerom med utgang til hage, soveromsgang, bad og 3 soverom.

Stor integrert garasje i boligen med mu­lig­het for plass til 2 bi­ler etter hverandre.

Standard:
Boligen er jevnlig vedlikeholdt og har en normal standard.

Romstandarden beskrives slik:

1. etg.:
Kjøkkenet: Innredning fra Huseby i rødtonet lønn. Innredningen er fra 2005 og det er integrerte hvitevarer som består av side-by-side kjøle- og fryseskap fra GE med is- og vann-dispenser (fast tilkoblet vann), komfyr med keramisk topp, oppvaskmaskin. Integrert tallerkenvarmer og avtrekkshette begge fra Miele. 4 sokkelskuffer hvorav den ene er en praktisk trapp. Fliser over benk og lys i overskap med glass. Hyggelig spiseplass med fin utsikt. Spisebordet på kjøkkenet medfølger. Pen eikeparkett i fiskebensmønster, slipt og lakkert med hvitpigmentert lakk i 2019.

Stue: Stuen er delt opp i 3 avdelinger der man har peisestue og dagligstue hvor begge har adkomst ut til terrasse og hage, både mot syd og mot vest. Spisestuen er praktisk plassert med enkel adkomst til kjøkken og med store vinduer som har flott utsikt mot Underlia, Åssiden, Aronsløypa og Solbergåsen. Stråtapet på vegger og pen eikeparkett i fiskebensmønster slipt og lakkert med hvitpigmentert lakk i 2019.

Vaskerom: Romslig vaskerom med enkel innredning og praktisk skyllekum. Utgangsdør direkte fra rommet. Tørkeskap medfølger men det er ikke i drift. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger også. Belegg på gulv.

Soverom: 3 gode soverom hvor alle utstyrt med garderobeskap. Hovedsoverommet har i tillegg utgang til hage. Teppe på 2 av rommene og parkett på det 3.

Flislagt bad med barnevennlig badekar, dusjhjørne og pen hjørneinnredning med servant. Toalett og 2 servanter. Varmekabler i gulv og spotter i tak.

Gang: Soveromsgang med trappeluke til loft som er etterisolert og hvor store deler også er belagt med gulv.

U. etg.:
Vindfang/gang med adkomst til bod med varmtvannsbereder og sluk, separat toalett med servant og til hobbyrom, dusj og badstue. Varmekabler i vindfang og dusj. Det nevnes dog at varmekabler på toalettet er defekt, men det er i dag panelovn på dette rommet. Fliser på gulv med unntak av hobbyrom og badstue.

Hall: Stor hall med godt dagslys fra store vinduer. Panel på vegger og teppe på gulv. Innredet kontor og stor bod.

Hybel/-leilighet: Vindfang fra egen utvendig adkomst, 2-delt stue med tepper på gulv og panel på vegger (stuene er godkjent som 1 soverom og 1 stue), hybelkjøkken med medfølgende hvitevarer og enkel innredning. Mellomgang med dypt garderobeskap og åpning mot hoveddel. Pent flislagt bad med toalett, servant og veggdusj. Varmekabler i gulv. 2 boder hvorav den ene har nye panelplater på vegg, og den andre har sluk og belegg på gulv.

Manuell utvendig persienne på 2 soverom og kjøkken mot vest, motorisert persienne på stuevindu mot syd. Manuell markise på vaskerom og kjøkken mot vest samt motorisert persienne ved uteplassen med peis mot syd. Terrassevarmere er også på plass. Treplattinger på terrasser er skiftet i 2016.

En ypperlig familiebolig beliggende i et etablert, rolig og solrikt boligområde i attraktiv krets.

Parkering:
Gode parkeringsforhold på eiendommen og i egen og dyp garasje med mulighet for plass til 2 biler etter hverandre.

Oppvarming:
Elektriske panelovner, varmekabler, luft- til luft varmepumpe, åpen peis med vedfyring og parafinovn. Sistnevnte er dog ikke benyttet på flere år.

Beliggenhet:
Stille og rolig ligger boligen solrikt til med fin utsikt til Konnerudkollen. Gangavstand til skispor/turterrenget på Hallermoen rett ved. Attraktivt boligområde med umiddelbar nærhet til barnehage, skole og bussforbindelse til sentrum.

Kun ca. 10 minutters kjøring til Drammen sentrum med jernbanestasjon og øvrige servicetilbud.

Meget barnevennlig med nærhet til idrettsplass, marka med flott ski- og turterreng sommer og vinter.

Fritidstilbudet på Konnerud er både kjent og omfattende. Konnerud IL. er et aktivt idrettslag som innehar ulike idrettsanlegg og som er yndet til og med for de helt minste barna.

Ca. 2 km. til et av Drammens største kunstgressanlegg for fotball, med oppvarmet underlag og dermed tilgjengelig hele vinteren. På samme området er det en flott langrennsarena med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper.

Vi ønsker velkommen til Hallermoen og til Rugdeveien 35.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiendommen ligger stille og rolig til, og er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass, barnevennlig gressplen og naturtomt på deler av eiendommen. Meget stor terrasse som er delvis overbygget og solrik vendt mot både syd og vest. Tregulv og rekkverk på terrassen er skiftet i 2016. Hyggelig utepeis ifm. overbygget del. Eiendommen er godt skjermet for innsyn fra naboeiendommer.

Adgang til utleie
Det er innredet egen hybel i boligen. Denne er godkjent av offentlige myndigheter som leilighet, men det er i ettertid åpnet en vegg mot hoveddel, slik at den nå fremstår som en hybel. Åpningen av veggen er dog ikke omsøkt/bruksendret.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Området er avsatt til nåværende boligområde.

Gjeldende regulering: Regulering av Konnerud, Nord - Østre er regulert til kjørevei og boliger.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Noen utdrag fra takstrapport: Normalt godt vedlikeholdt bolig med fin beliggenhet. Tilstanden anses som normalt god, men det må påregnes noe kostnader til
oppgradering og vedlikehold. Dette anses som normalt på eldre boliger. Taket ble lagt nytt og loftet ble etterisolert i 2016. Det kommenteres generell bruks-slitasje. Noe fukt registrert i garasje. Noen kommentarer på manglende fall, bom i fliser etc. på badet. Noen kommentarer på innvendig pipeløp og bl.a. anmodning om montering av nytt innvendig røykrør. Montert pottebrenner i underetasje. Tank av stål innmurt i kjeller for flytende brensel. Det flytende fyringsanlegget bør erstattes med et mer miljøvennlig anlegg.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 135 U. etg.: 122 Garasje: 28

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 135 U. etg.: 94

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Stue/spisestue, kjøkken, vaskerom, gang, 3 soverom og bad. U. etg.: Entré, dusjbad, kontor, bad, stue, 2 vindfang, kjøkken, badstue, hall og wc.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 09.09.2015.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.
iht. rapport datert 14.09.2015.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer iht. tilsynsrapport datert 09.01.2015 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave).

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget med mindre annet fremgår av salgsoppgaven.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 861,-

Det er installert installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 33 189
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 354 763,-
Sekundær formuesverdikr 4 877 147,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00051

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 08.05.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 25.04.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 24.04.2019
Energiattest, datert XX
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 10.04.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.