Adresse

Rådhusgata 22
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.485.000

Felleskost: 3.018

Felleskost inkluderer:

Inkluderer felles bygningsforsikring, snøbrøyting, vaktmester/gartner til fellesareal, garasje, trappevask, renovasjon, felles strøm, grunnpakke tv/data (Viken Fiber), medlemskap bilpool, forretningsførsel og div. innvendig og utvendig vedlikehold av fellesarealer og tekniske anlegg. Det tas forbehold om sameiets endelige fastsettelse av fellesutgiftene. Forbruk av strøm, varmt tappevann og oppvarming avregnes etter forbruksmåler pr. leilighet og kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. Vann-/avløpsavgifter blir fakturert direkte fra kommunen etter forbruk iht. egen vannmåler

Omkostninger


Dokumentavgift: 134.375 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 151.179

Totalpris med omkostninger kr 5.636.179

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 85

Bruksrareal: 89

Antall soverom: 2

Etasje: 3

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 2019

Energimerking: B Grønn

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Heis
  • Turterreng
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Parkett
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 1544
Seksjonsnr: 23
Kommune: DRAMMEN

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 1546
Seksjonsnr: 5
Kommune: DRAMMEN

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 1546
Seksjonsnr: 134
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Felles inngangsparti og trappegang. Leiligheten inneholder:

Entré/gang, lekkert og flislagt bad, 2 store soverom hvorav det ene har utgang til innglasset balkong. Innvendig bod, kjøkken med åpen løsning, romslig stue med utgang til terrasse.

Det medfølger også en bod i tilknytning til fellesarealene. (Bod nr 53).

Garasje (nr 37).


Diverse fordeler for beboerne i Bragernes Kvartal:

BILPOOL
Prosjektet har lagt opp til bildeling. Biler er nødvendig, men kostbare. Det er mer lønnsomt å kun betale og disponere over bil når det er nødvendig. Nå kan du leie en bil i din egen kjeller når du trenger det!

GJESTELEILIGHET
Hvorfor ikke la gjestene dine bo for seg selv! Komfortabelt og rimeligere enn et hotellrom. Prosjektet har en egen gjesteleilighet, som kan leies om man får overnattingsbesøk. Nå trenger du ikke å betale for et ekstra soverom i din egen leilighet fordi du skal ha gjester! Leiligheten er på ca 47 kvm og tilsvarer en vanlig bolig.

HOBBYROM
Det er også lagt til rette for et felles hobbyrom. Her kan man trekke seg tilbake og fikse og reparere f.eks. sykkelen, barnevogna etc. Male, snekre eller smøre ski - her kan man fortsette med hobbyen sin!

LÅNETILHENGER
I kjelleren vil det stå tilgjengelig lånetilhenger til fri bruk for alle beboere.

TAKTERRASSE:
Det er felles takterrasse med solstoler, sittegrupper etc. Fantastisk utsikt over Drammen og med svært gode solforhold. Det er også bad felles bad med WC i forbindelse med takterrassen.

DAGLIGVAREBUTIKK:
Det er stor Rema 1000 dagligvarebutikk i 1. etasje.

Standard:
Leiligheten er helt ny og har ikke vært bebodd.
Vegger: Keramiske fliser på baderom. Forøvrig lysmalte gipsoverflater

Gulv: Pen Keramiske fliser på baderomsgulv, eikpparkett i 3-stavs utførelse.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra Sigdal. Integrert koketopp, stekeovn kjøl/frys og oppvaskmaskin fra BOSCH. Montert avtrekksvifte over komfyr.

Stue med utgang til solrik, sørvendt takoverbygget terrasse på ca. 10 m². Det er montert utebelysning ut strøm.

Bad/WC: Delikat og flislagt bad med downlights i tak, vannbåren gulvvvarme, vegghengt toalett, helstøpt servant nedfelt i baderomsinnredning. Plassbesparende innfellbare dusjdører i glass og opplegg til vaskemaskin.

2 Soverom med garderobeplass - det ene med direkte utgang til egen balkong på ca 4 kvm.

Generelt kan nevnes:
*Downlights
*Tiltalende hvit kjøkkeninnredning med takhøye skap
* Felles takterrasse
* Hvitevarer av god kvalitet
* 2 balkonger hvorav en romslig og solrik sørvendt balkong på ca. 10 kvm.
* Innglasset balkong vendt mot Bragernesåsen
* Varmtvann og oppvarming inkl. med a-konto beløp i fellesutgiftene
* Heis fra bakkeplan og garasje til leiligheten
* Porttelefon med kamera
* Tv/internett gjennom Viken Fiber

Parkering:
Egen par­ke­rings­plass i fel­les ga­ra­sje­kjel­ler. Selgers kostpris for denne var kr 500.000,-. Parkeringsplassen kan selges til i andre i sameiet.

Offentlig parkering i området etter gjeldene bestemmelser.

Oppvarming:
Fjernvarme med radiatorovner i boligrom. Vannbåren gulvvarme i bad.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger i Bragernes Kvartal som er et nytt boligprosjekt ved siden av Rådhuset på Bragernes sentrum. Leiligheten ligger i 3. etg. tilbaketrukket i bakre rekke med balkong både inn mot atrium og en mindre og innglasset balkong vendt ut mot Bragernesåsen.

Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Her finner du noe for enhver smak.

Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Gangavstand til Drammen Sykehus og den nye legevakten som ligger vest på Bragernes.
Ideell beliggenhet for de som foretrekker kort gangavstand til byens rikholdige servicetilbud og offentlig kommunikasjon.

Over elven finner vi Drammensbiblioteket, Høyskolesenteret i Kunnskapsparken, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen.

Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon. Blant annet Timekspressen - Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden.

Drammen jernbanestasjon ligger gangavstand unna, rett på andre siden av bybroen på Strømsø. Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles selveiertomt som er bebygget i sin helhet. Felles takterrasse og atrium.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Beliggende i område regulert til bolig og næring.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest. Ferdigattest vil foreligge ved endelig ferdigstillelse av fellesområdene og uteområdene.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Nyoppført leilighet som ikke er tatt i bruk. Ble overtatt av selger i januar 2019.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra verdi og lånetakst avholdt av takstmann Espen Palmberg. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 89

Bruksareal per etasje: 85

lnngår i p-romsareal: Entre, gang stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom og bad/WC.

Diverse
Vårt firma har ikke innhentet opplysninger på det elektriske anlegget da anlegget er nytt.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Leiligheten er ny og ubrukt, og vil derfor ikke bli rengjort ytterligere før levering til kjøper. Møbler og løsøre tilhører stylingfirma Deko Interiør, og vil bli fjernet før levering.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Plantegninger brukt i markedsføringen er kun illustrasjoner og kan avvike noe i forhold til faktisk løsning.Styre blir valgt og sameiet blir formelt stiftet av utbygger og USBL på sameiermøte i februar/mars 2019. Sameiets navn blir Bragernes Kvartal II.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Hvitevarer / tilbehør
Alle hvitevarer som er i leiligheten på visning medfølger i handelen.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Kommunale avgifter: Det er installert egen
vannmåler. Vann-/avløpsavgifter blir
fakturert direkte fra hhv. kommunen etter
forbruk iht. vannmåler. Da leiligheten er ny
foreligger det ikke opplysninger om kostnader
fra tidligere bruk.
Offentlig tilknyttet.

Leiligheten er ikke tatt i bruk så det foreligger
ikke tall for tidligere forbruk.

Kommentar: Formuesverdien fastsettes med
utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som
beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB).
Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en
estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og
bygger på statistiske opplysninger om omsatte
boliger. For primærboliger vil formuesverdien
utgjøre 25 % av den beregnede
kvadratmeterprisen multiplisert med areal.
For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den
beregnede kvadratmeterprisen multiplisert
med areal.
Da dette er et nybygg er enda ikke
ligningsverdien fastsatt.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdikr 0,-
Formuesverdi årslall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00029

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Verdi og lånetakst datert 05.02.2019.
Servitutter 2 stk, tinglyst 31.05.2018.
Situasjonskart
Energiattest datert 17.08.2017
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører USBL Lier, datert 23.01.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Vedtekter

Da prosjektet nylig er overtatt og da forretningsfører ikke har erfaringstall, må det tas forbehold om evt. endringer i kostnader eller andre forhold, ettersom det ikke er fullstendige opplysninger å få hos forretningsfører.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.