Adresse

Planteskolen 24
3024 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.190.000

Felleskost: 2.404

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter, renovasjon, grunnpakke fiber Altibox med TV og internett (200/200 Mbps), snørydding, plenklipping, felles bygningsforsikring inkl. garasje, strøm i fellesarealer, forretningsførsel og drift. Fordeling av fellesutgiftene: Forsikring kr 296,- Kostnader med lik fordeling kr 277,- Grunnkostnad kr 1 806,- Forsikring garasje kr 25,-

Omkostninger


Dokumentavgift: 108.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 129.054

Totalpris med omkostninger kr 4.319.054

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 122

Bruksrareal: 129

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 8120

Boligtype: Rekkehus

Eierform:

Byggeår: 1983

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 116
Bruksnr: 88
Seksjonsnr: 6
Kommune: DRAMMEN

Innhold
1. etasje: Vindfang, stue, bad/wc/vaskerom, kjøkken, soverom/bod.
2. etasje: Trappegang, bad/wc, 3 soverom, omkledningsrom og bod.
Loft med lagringsplass.
Egen garasjeplass i garasjerekke.

Standard:
Tiltalende rekkehus over 2 plan med flott beliggennet rundt koselig tun.

Entré
Boligen har adkomst via delvis overbygd inngangsparti og terrasseplatting fra 2017. Entreen har grå flislaminat på gulv og lysmalte veggflater i en tidsriktig gråtone. Boligen ble overflateoppusset i 2012 og har i dag pene og nøytrale fargevalg.

Kjøkken
I forbindelse med oppussingen i 2012 ble det satt inn ny kjøkkeninnredning. Innredningen har grå fronter, takhøye skap og hvite benkeplater. Det er egen nisje for kjøleskap, samt integrerte hvitevarer i form av stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenet er praktisk innredet og byr på god skap- og benkeplass, i tillegg til egen spiseplass ved vinduet. Rommet har gråmalte veggflater, flislaminat på gulv og downlights i himling.

Stue
Stuen har fin størrelse og en møbleringsvennlig utforming med god plass for både sofa og spisebord. Det er parkettgulv og gråmalte veggflater, som enkelt lar en innrede etter eget ønske og personlige stil. I hjørnet ved trappen er det en murt peis som bidrar til ekstra varme på kalde kvelder – et perfekt lesehjørne for både store og små. Fra stuen er det utgang til sydvestvendt terrasse med hage.

Bad 1
Boligen inneholder to flislagte bad – ett i hver etasje. Badet i første etasje har hvite fliser på vegger med stedvis kontrastflis, og grå/brune fliser på gulv med behagelig gulvvarme. Det er satt inn høyskap og skap med hyller for oppbevaring. Videre er badet utstyrt med en lekker servant, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Badet har opplegg for vaskemaskin og plass for tørketrommel.

Bad 2
Badet i andre etasje har hvite fliser på vegger og grå fliser på gulv med varmekabler. Det er en profilert baderomsinnredning med heldekkende servant på underskap. Videre har badet toalett og innebygget hjørnekar med massasjedyser.

Soverom og garderobe
Boligen har fire soverom, hvorav soverommet i første etasje er tidligere bod. (Bruksendringen er ikke byggemeldt til kommunen). Rommene er holdt i lyse farger og er innredet med garderobeskap. Hovedsoverommet i andre etasje er tilknyttet eget omkledningsrom. I tillegg til garderober har boligen lagringsplass i boder og på loft.

Kort om boligen:
- Innholdsrikt rekkehus over to plan.
- Innvendig overflateoppusset i 2013.
- Attraktivt og barnevennlig i løkkevei.
- Parkering i garasje/på gårdsplass.
- Sydvestvendt, overbygd terrasse.
- Lettstelt hage, skjermet for innsyn.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Pen kjøkkeninnredning fra 2013.
- Lys og møbleringsvennlig stue.
- To flislagte bad med varmekabler.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- Fire soverom.
- Lagringsplass i to boder og på loft.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Byttet vinduer og ytterdører 2013‐2015.

Parkering:
Det er egen fast parkering i felles garasjerekke og på gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Boligen er oppvarmet med stedvis panelovner og har varmekabler på begge bad. Det er naturlig ventilasjon og sikringsskap med automatsikringer. Selger opplyser at er utført elsjekk av boligen i regi av sameiet i januar 2019. Videre har boligen en 200 liters varmtvannsbereder av typen Oso fra 2015.

Beliggenhet:
Boligen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde på Åssiden i Drammen kommune. Her er det både barneskole, ungdomsskole og flere barnehager like i nærheten. Det finnes også et godt utvalg butikker og ulike servicetilbud. Åssiden IF ligger like ved, i tillegg til Berskaug med flere fotballbaner, håndballbane og stor idrettshall som byr på en rekke innendørsaktiviteter.

Det er kort gange til elveparken hvor du kan følge brede gang- og sykkelveier nedover langs Drammenselven. Her finner du grillplasser, bade- og fiskemuligheter, samt sandvolleyballbane og lekeapparater. Turveien er en del av et større turveinett som tar deg helt inn til elvepromenaden og Drammen by. Besøk gjerne Drammen Skisenter eller ta en spennende fottur i populære Kjøsterudjuvet.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny Åssiden, Rema 1000 og Kiwi XL Ligosenteret. Åssiden har en god variasjon av butikker som blant annet Europris, flere møbelforretninger og hagesenter, for å nevne noe. Gulskogen senter med 120 spennende butikker ligger en liten kjøretur unna. Det er også kort vei til Drammen sentrum med kjøpesentre og gågater.

Åssiden har et godt busstilbud med hyppige avganger til Drammen sentrum. Nærmeste holdeplass er Farmen som ligger ca. 600 meter unna boligen. Tog fra Drammen stasjon til Oslo går ca. fire ganger i timen. Ved å benytte bil tar det ca. 9 min til Gulskogen, 10 min til Drammen sentrum, 37 min til Kongsberg, 45 min til Oslo S og 85 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det trygg gangavstand til Åssiden barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Kjøsterud ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området. Drammen har flere videregående skoler, der Åssiden videregående skole er den nærmeste.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles selveiertomt for sameiet hvor hver seksjonseier disponerer ett naturlig areal ved egen bolig. Eiendommen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i rolig løkkevei. Tomten er tilnærmet flat og pent opparbeidet med plenareal og diverse beplantninger, samt en asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Fra stuen er det utgang til delvis overbygd terrasse. Terrassen er sydvestvendt og byr på flotte solforhold.

Det er montert elektrisk markise for solskjerming, samt to stråleovner for ekstra varme på sene sommerkvelder. Terrassen er tilknyttet en lettstelt hage, godt skjermet for innsyn ved hjelp av hekk og levegger. I tillegg er det en nordøstvendt terrasse fra 2017 ved inngangspartiet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036.
Status: Endelig vedtatt arealplan.
Ikrafttredelse: 05.10.2015.
Delareal: 8 120 m.
Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.
Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata.
Status: Planlegging igangsatt.

Gjeldende regulering:
Reguleringsplan for området Myre. Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse den 09.01.1974. Delareal 4 m. Formål: Felles grøntareal.
Reguleringsplan for fem parseller av Buskerudveien mellom Ing. Rybergsgate og Vinkelveien. Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse 27.04.1983. Delareal 35 m. Formål: Gang-/sykkelvei.

Regulering under arbeid:
Det er ikke opplyst om igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det er ikke opplyst om planforslag som berører eiendommen.

Selger opplyser at de har mottatt to nabovarsler:
1: Det er søkt om å få bygge bolig på andre siden av Buskerudveien.
2: Det er søkt om deling av tomt i hos nabo i Buskerudveien.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Yttervegger over fundament av multielementer som er foret ut og kledd utvendig. Utvendig liggende kledning. Behandlet av eier i 2017. Ytterkledningen er sett utifra alder i bra stand, men noen detaljer kan/bør utbedres. Vinduer og terrassedører med 3- lag isolerglass. Utenpåliggende løse sprosserammer. Isolert utgangsdør av god kvalitet fra 2013. Persienner på 3 soverom og stuevindu. Vinduer og dører i yttervegg er godt vedlikeholdt og i god stand. Utvendige persienner på tre soveromsvinduer ble montert i 2015. Isolerglass er datostemplet 2013 og 2015. Saltak med lett undertak. Loftslem med nedfellbar stige. Gips i brannskille mot naboer. Takkonstruksjonen ser ut til å være normalt godt luftet og ventilert. Tekket med profilerte plater. Delvis overbygget inngangsparti. Taktekket antas å være i fra byggeår. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Elementpipe som er heltekket over tak. Innvendig er pipe og brannmur pusset og malt. Trebjelkelag mellom etasjene. Multielementer mellom 2. etg. og loft. Bindingsverk i innvendige delevegger. Overflater har tapet, fliser, panel og malte plater. Vann og avløpsledninger er fra byggeår. Noe åpent og noe skjult anlegg, sikringsskap med automatsikringer.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje: 1. etasje: ca. 68 kvm. 2. etasje: ca. 54 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Vindfang, stue, bad, kjøkken, soverom/bod etter vindfang. 2. etasje: Trappegang, bad/wc, omkledningsrom, 3 soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport datert 12.05.2017 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Selger har innhentet informasjon fra Glitre energi og opplyser at det ikke foreligger noen tilsynsrapporter på det elektriske anlegget. Anlegget er ikke kontrollert av Glitre Energi.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Eier har innredet tidligere bod i 1. etasje til soverom samt tilbygg utvendig bod ved inngangsparti, arbeidene er ikke byggemeldt Drammen kommune. Kjøper overtar dette som det er og må evnt. søke bruksendring/godkjenelse på egenhånd.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer kjøkken kan evnt. medfølge etter nærmere avtale.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert felles vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet. Private veier på sameiets grunn.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 12 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 21 812,- pr. 18.01.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 810 454,-
Sekundær formuesverdikr 2 917 634,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00024

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 24.01.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med Boligselgerforsikring, elektronisk signert
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 24.01.2019
Energiattest, datert 29.01.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 12.05.2017
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Servitutt og seksjoneringsbegjæring
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 18.01.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.