Adresse

Elgfaret 7
3320 VESTFOSSEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.390.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 79.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 94.154

Totalpris med omkostninger kr 3.484.154

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 100,- / kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 125

Bruksrareal: 132

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 845.5

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1987

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 62
Bruksnr: 103
Kommune: ØVRE EIKER

Innhold
Innholdsrik og hyggelig enebolig over 2 plan som inneholder:

Første etasje: Entré, hall, stue med spisestue, kjøkken, vaskerom, bod, bad og 2 soverom

Andre etasje: Trapperom, bod og 2 soverom.

I tillegg er det utgang til hyggelig og usjenert terrasse fra kjøkken i første etasje.

Standard:
Boligen har en praktisk og gjennomgående planløsning i en stille gate på Ormåsen. Et meget barnevennlig boligområde med fin skolevei til populære Ormåsen skole. God standard med moderne og tidsriktige farger på overflater.

Entré/hall:
Praktisk entré med god plass til oppbevaring av yttertøy, blant annet i form av garderobenisje. Hallen fungerer som et knutepunkt i boligen og her har man tilgang til kjøkken, bad, soverom og stue.

Kjøkken:
Velutstyrt og romslig kjøkken fra 2007, med god plass til spisebord. Innredning med profilerte fronter inndelt i over- og underskap. Integrert komfyr, koketopp, micro og oppvaskmaskin. Ventilator over komfyr. Fliser på gulvene. Utgang til hyggelig terrasse fra kjøkken.

Stue/spisestue:
Lys og romslig stue med svært god lysinngang fra store vindusflater. Meget god plass til både spisebord og salong. Flott peis-ovn med glassdør for god varme. Spisestuen kan enkelt gjøres om til et soverom om ønskelig.

Bad/vaskerom:
Bad med fliser på gulv og vegg. Varmekabler i gulv. Badet inneholder dusjkabinett, toalett og innredning med over- og underskap.

Vaskerommet holder en enkel standard. Gulv med belegg, veggene er tekket med våtromsplater og taket er tekket med malte flater/takessplater. Varmekabler i gulv. Opplegg til vaskemaskin.

Hovedsoverom & Soverom II, III, IIII:
Soverommene er av god størrelse og har god plass til dobbeltseng og garderobeskap, ett mindre soverom i første etasje.

Parkering:
Parkering i garasje og gårdsplass ellers.

Oppvarming:
Varmekabler på bad. Peis-ovn i stue. Ellers varme i gulv på enkelte rom.

Beliggenhet:
Attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Ormåsen med flotte naturområder som nærmeste nabo. Fra boligen er det kort vei til blant annet Junger og Kolbergtjern som er et populært rekreasjonsområde, med flere fine badeplasser og fiskemuligheter.

Skole:
Ormåsen skole ligger i rett nærområdet. Det er heller ikke lang vei til barnehage.

Rekreasjon:
Området byr på en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Lysløype med løypenett og turveier finnes i kjøreavstand fra boligen. SJunger og Kolbergtjern er et populært rekreasjonsområde, med flere fine badeplasser og fiskemuligheter. Ellers er det kort vei til fotballbane, idrettshall og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Rema 1000 på Ormåsen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til både Hokksund og Vestfossen.

Transport:
Kort vei til bussholdestasjon, med buss nr 115, 117 og 132.

Tidsavstander i bil:
Drammen ca. 30 min.
Hokksund ca. 8 min.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan for Øvre Eiker 2015-2027 - bolig

Reguleringsplan for Ormåsen B1, stf. 04.07.1985 - bolig

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring. Garasjen fra 1993.

Beskrivelse (type bolig)
Horisontaldelt halvpart av tomannsbolig i andre etasje.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Boligen er fundamentert med betongplate / såle på grunn. Yttervegger består av tre / bindingsverk, etter byggemåte isolert og er utvendig kledd med trepanel. Vinduer består av tre med tolags isolerglass, fra byggeår. Noen faste vinduer. Taktypen består av saltak, tekket med sementstein fra byggeår.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Første etasje: 103 kvm. Andre etasje: 29 kvm.

Bruksareal per etasje: Første etasje: 99 kvm. Andre etasje: 26 kvm.

lnngår i p-romsareal: Entré, hall, kjøkken, stue/spisestue, 4 soverom, bad, vaskerom

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 03.06.2013
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Det foreligger påbud om utbedringer:
1.etg: Avvik: Det ble avdekket at brennbart materiale er montert for nær sot/feieluke. Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at det monteres en sotlukestein.

Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport datert 31.08.2016 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 955,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 14 000
Forbruk av andre varmekilder kr 6 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 818 860,-
Sekundær formuesverdikr 2 947 896,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00019

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 31.01.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 04.02.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert
Energiattest, datert 11.02.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 31.08.2016

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.