Adresse

Jonas Lies vei 9
3022 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.400.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 147.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 162.654

Totalpris med omkostninger kr 5.562.654

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 189

Bruksrareal: 236

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 783

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1960

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 410
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Eiendommen innehar 2 plan samt kjeller/u.etg. med sokkelleilighet/garasje og inneholder:

1.etg: Vindfang, gang/trappegang, nedgang til kjeller, stue/spisestue m/utgang delvis overbygget terrasse, kjøkken, vaskerom m/dusjkabinett, sep.wc, soverom,

2.etg/loft: Trappegang, gang, bad, 3 soverom hvorav ett med utg. solrik balkong med flott utsikt, boder.

Kjeller/U.etg: Trapperom, gang, disp. rom/kontor.
Sokkelleilighet: Vindfang, gang, bad, kjøkken og stue.

Stor utvendig bod ved inngang til sokkelleilighet samt sykkel/skibod med egen inngang i 1.etg.

Garasje for 1 bil med hobbyrom med inngang fra garasjen.

Standard:
Velholdt enebolig med sokkelleilighet og garasje på solrik utsiktstomt i etablert og sentralt område på Øren med kort vei til barnehage, skole, idrettsbaner- hall samt marka med ypperlig turterreng sommer og vinter - off. kommunikasjon i nærheten.

Vinduer: 2- og 3 lags glass m/sprosser
Gulv: Parkett, laminat, teppe, tregulv, vinyl
Vegger: Malt panel, malte og tapetserte flater, panel

Nåværende eier har jevnlig vedlikeholdt eiendommen og har påkostet eiendommen ved behov. Det ble bl. a byttet vannledning i nyere tid ut til offentlig nett samt ny varmepumpe.

Parkering:
I garasje og på eiendommen.

Oppvarming:
Åpen peis samt varmepumpe luft/luft i stue. Parafinovn m/aut. løfter til egen glassfibertank innmurt i garasje. Forøvrig varmekabler/elektrisk.

Beliggenhet:
Beliggende solrikt med fin utsikt på Øren, sentralt og skjermet på Bragernessiden i rolig, etablert boligområde, adkomst til Drammensmarka rett over veien med ypperlige turområder! Det er umiddelbar nærhet til flere barnehager, skole og ny idrettshall i området - et flott område å vokse opp i for barn! Kort avstand til sentrum med Bragernes torg og et rikt utvalg av service- og underholdningstilbud, jernbanestasjon, bibliotek/ Universitet på Union Brygge/Papirbredden, fine aktivitets-/ lekeområder med skøytebane/kunstgressbane på Øren barneskole.

Nærhet til den idylliske elveparken. Ypsilonbroen gjør at Strømsø og Universitetet (Papirbredden) ligger få minutter unna. Offentlig kommunikasjon i nærheten med bussforbindelse til ulike bydeler i Drammen, samt ekspressbuss til Oslo, Kongsberg og Notodden.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med gressplen, beplantninger og prydbusker. Parkering på gårdsplass og i garasje.

Adgang til utleie
Det er innredet egen utleiedel i boligen. Denne er registrert av offentlige myndigheter.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen er beliggende innenfor kommuneplan, eksisterende boligbebyggelse, vedtatt 5/10-15. Reguleringsplan for Jonas Lies vei fra 200252.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Dog er boligen byggeanmeldt.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig med hybel/sokkelleilighet.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Underetasje: 101 kvm 1.etg: 91 kvm 2.etg.: 44 kvm

Bruksareal per etasje: Underetasje: 59 kvm 1.etg: 91 kvm 2.etg.: 39 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder utvendig/innvendig samt garasjerom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2011
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): 300617.
Det forelå et par mindre kommentarer som er utbedret av eier.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 17 153,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet. Privat stikkvei.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 13 287
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 192 211,-
Sekundær formuesverdikr 4 291 960,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00041

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 060319
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 220119
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 220119
Energiattest
Situasjonskart

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.